OFFLINE

Nem vásárol drágakövet Burmából a Bulgari

2007. október 15., hétfő 21:37


A Cartier és a Tiffany után az olasz Bulgari ékszergyártó cég is bejelentette, hogy nem vásárol többé burmai drágakövet. A milánói luxuscég eddig sem közvetlenül Burmából, hanem a nemzetközi piacon szerezte be a köveket, mostantól viszont minden darabhoz származási igazolást kér a partnerektől, és burmai eredetű árut nem fogad el, áll a cég közleményében. A délkelet-ázsiai ország páratlanul gazdag drágakövekben. A Rubinvölgy néven ismert észak-burmai régióból származnak például a világ legszebb természetes mélyvörös rubinkövei.

Zafírt is gyakran találnak és több mint 700 éve folyik a kitermelés. Külföldi a bányák közelébe sem mehet, de bennfentesek beszámolói szerint embertelen körülmények között folyik a munka. Burmában 1962-ben átvette a hatalmat a hadsereg. A junta gazdasági csődbe és teljes elszigeteltségbe sodorta az országot, a múlt hónapban pedig brutálisan leverte a demokráciapárti erők évtizedek óta legnagyobb megmozdulását. Két nagy nemzetközi ékszergyártó cég, a Cartier és a Tiffany már korábban törölte a beszállítók listájáról a katonai junta által 1989-ben Mianmarra átnevezett országot. (forrás: MTI)

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta