OFFLINE

Irtsuk ki a palesztin kendőt és a Che-pólót!

2007. október 15., hétfő 15:48


Az emóktól kezdve a trendi biciklislányokon át a Nanushka divatbemutatón megjelenő jóvágású fiatalemberekig tömegek nyakában lifeg a palesztin kendő. Úgy tűnik, hogy a divat ahelyett, hogy csendben kivérezne, inkább végleg elharapózik. De vajon mit szólnának a Sirályban hagymaszoknyában, rozéfröccsel a kezükben mulató leányok, vagy a csőnadrágban gördeszkázó fiúk, ha "Szabad Palesztinát!" kiáltással üdvözölnénk őket? Persze, ez csak divat, ugyanúgy, mint a rohadásig viselt Che-póló, aminek a mögöttes tartalma szintén nem számít. Akkor viszont mit akarnak közvetíteni vajon a divatozó sálhordók? Annyit jelent csak a palesztin sál, másnéven keffije (vagy shemag), hogy az ember tudja, mi éppen a divat?

Egyébként a kendőt arab országokban azért hordják, mert többször összehajtva remekül szolgál a tűző nap és a homok ellen, de ez az indok Magyarországon kevéssé releváns. Az 1930-as években a kendő a palesztin nacionalizmus szimbóluma lett, de nem állt meg itt, hanem a popkultúra hálás kellékévé vált. A hetvenes években Izraelben is trendi lett, majd egy évtizeddel később az Egyesült Államokban is. Aztán a tokiói gyerekek is elkezdték tömegesen viselni, és az utóbbi években hozzánk is beszivárgott. Megállíthatatlan. Világzene-imádók és graffitisek, britpoposok és fázós hipsterek, mondjátok meg nekem, tudjátok, hogy egy szimbólumot csavartok a nyakatokra? Vajon a palesztin kendő Che-pólóval az érdektelenség vagy a tudatlanság jele?

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.10.15 18:24:33akárki

  A tahóságé.

 • 2007.10.15 18:36:05Slano

  Nem gondolod, hogy olyanok is hordják a Che pólót, akik tudják mit jelent, egyszerűen csak meggyőződésből? Jó biztosan sokan nem tudják, de én jópár kivételt ismerek. Az nem baj ha valakin a nagy Magyarország, meg az árpádsáv vírit? Mert lassan ez lesz a következő trend nálunk.

 • 2007.10.15 18:51:06greencurse

  Sokan azért hordják, mert tudják, mit jelent; még szimpatizálnak is a dologgal, de nagyon sokan csak azt tudják, hogy ki van a képen... (De leírni már ők sem..)

  A kettő együtt meg végképp sz@r. Hülye aki felveszi, mert csak az látszik, hogy mennyire majmolja a divatot.

 • 2007.10.15 19:50:30sh_peti

  Ez az egész (és greencurse postja is) 10-14 év közötti gyerekek színvonalát tükrözi... Utoljára a Tokio Hotel koncertje elött készült interjúcsokor "Ki az igazi EMO-s?!" kérdésére adott válaszokban boncolgattak tinilányok ehhez hasonóan "fontos" kérdést.  Mindenki úgy öltözik, ahogy akar és/vagy ahogy az egyénisége diktálja. Az, hogy mit miért vesz fel, teljesen irreleváns. Vannak akik azért hordanak valamit, mert egy csoporthoz tartozásukat akarják kifejezni, míg mások pont ellenkezőleg, az egyediségüket szeretnék megmutatni.  Pontosan mi volt a post háttere? Az zavar, hogy tömegdivattá válik valami, ami korábban csak egy szubkultúra jelképe volt? Esetleg, hogy Te is szívesen hordanád, de nem akarod, hogy egy olyan csoporthoz tartozónak gondoljanak, akikkel nem szimpatizász?

 • 2007.10.15 20:18:20rocket_girl

  shakes! az utolsó bekezdésed annyira telibetalált. Legalábbis én is így gondolom, hogy ezekből az érzésekből fakad egyesek ellenérzete. Mások, meg egyszerűen nem szeretik, ha mindenki ugyanúgy néz ki.. nekem speciell nagyon rossz az arcmemóriám és, ha mindenkin palesztin sál lesz, nem tudom majd megkülönböztetni őket :S

 • 2007.10.15 22:01:57Kelemen M

  Jó kis cionista post.

 • 2007.10.15 22:05:50kéti

  Tudatlanságnak és félrenevelésnek tudható be...szánalom, hogy egy tömeggyilkosnak, aki ezrek haláláért felel, a születésnapját ünneplik, és hordják az arcképes pólóját...amúgy is annyira slampos, sima, általában kinyűtt póló, rajta egy fakult, vörös képpel...

  azt meg azért engedtessék meg, hogy a hazájában valaki nagy magyarországos pólót hordjon, pusztán hazaszeretetből , mivel azt nem tanulni kell, nem utána kell nézni, mint pl annak, hogy ki is az a loncsos hajú gyerek.és trianonos meg hasonló felsőkből láttam már egész ízlésest is.

  azért tudni kell megkülönböztetni a két dolgot...

 • 2007.10.15 22:36:14lexi

  Áááá, az ilyesmitől mindig ideges leszek!!! Pár évvel ezelőtt nagyon unatkoztam, és az egyik fekete pólómra flitterekből szép magyar zászlót varrtam. Ne tudjátok meg, hányan nacionalistáztak le a szembejövők közül!!! És ez pont akkor volt, amikor nagyon divatosak voltak A UK és az USA zászlós pólók!!! Engem spec. ez bosszantott fel de nagyon...

 • 2007.10.15 22:43:00Бабаяга

  Én azért szeretem a palesztin kendőmet, mert puha pamut és bizony jó dolog benne elbújni, ha fúj a hideg szél. Persze én hordok igazi orosz kecskeszőr kendőt is a nagy hidegben. Így télen én melyik kaszthoz tartozom? Biztos ez a babuska viselet is jelentős többlet tartalmat hordoz a praktikus viseletnél?

 • 2007.10.15 22:43:27Adam

  Az indexen egyre inkább erősödik az ultraszemitizmus. Nekem évek óta van Arafat kendőm (mivel így hívják a közel kelet túlnyomó részén, ezt is illene tudni, de aki ott se járt, az inkább google-n szerencsétlenkedik, így járva) - magam hoztam a helyszínről. Tudom mit jelképez és leginkább ezért hordom néhanapján. Nekem is leginkább Palesztínát és a palesztin nép elnyomását és függetlenségét jelképezi és a zsidó politika elleni tiltakozást. Én mindig is a palesztínoknak szurkoltam és fogok is, még akkor is, ha egy már-már ordítóan balos, szdszközeli netmagazin próbálja lejáratni.

 • 2007.10.15 23:17:22theba

  nem hiszem,hogy pont ez az oldal,ahol politizálni kellene...ez a divatról és az életmódról szól.  nekem se a palesztin kendős,se a ches pólós,se a nagy magyaros cuccok(azok pláne nem...óhatatlanul lenacionalistázzák aki ilyet hord...és fölösleges indulatokat kelthet külföldön)nem jönnek be.

  inkább egy jókai mórós póló:-)az talán még nincsen senkinek.

 • 2007.10.15 23:43:03citrombors

  először szólok itt hozzá a dolgokhoz, de most nem bírom tovább, tehát ennyire primitív postot régen olvastam már. a sztereotípiák szánalmasak (hogy jön ide a sirály meg a biciklis lányok, mi vaaaan????). a "palesztin" kendőt nem csak palesztínában hordják, a kendőn a rácsos mintázat viselője bölcsességét jelképezi, minél sűrűbb, annál tekintélyesebb az illető. turistáknak leginkább ritkán rácsozott mintázattal adják el a kendőt. és amúgy pedig JÓL NÉZ KI, ami persze személyes preferencián alapuló választás, mint ahogy az összes olyan dolog, amiről te ezen a blogon értekezel. Che Guevarás frusztrációdat pedig légyszi fejtsd ki, mert nem világos. Ezzel kapcsolatban a személyes véleményem az, hogy az elnyomás ellen való küzdelem tiszteletre méltó tevékenység...

 • 2007.10.16 02:43:42moTmeN

  Ленин-polot akarok! Sot meginkabb Бакунин legyen a polomon!

 • 2007.10.16 04:40:22sh_peti

  Kedves Kéti!  Mond, mit tudsz te a XX. század közepének Latin-Amerikai valóságáról? Mit tudsz a Kubai forradalomról? Mit tudsz Che Guevara-ról? Milyen "ezrek" haláláért felelős? Nem biztos, hogy buta politikusoktól kellene történelmet tanulni...  Mond, szerinted mikor létezett az a Nagy-Magyarország amit a hungarista fiatalok viselnek?

  Történelmi tanulmányaimat emlékeimbe idézve, az Árpád-ház bukása óta "idegen" uralkodók és zsoldosaik valamint török ill. késöbb osztrák megszállás alatt éltünk. Trianon elött mi az Osztrák-Magyar Moarchia részét képeztük. Akárcsak a Csehek, Szlovákok, Románok, Szerbek, Horvátok és Osztrákok. A Monarchiát szétszabdalták. Kaptunk egy nagy területet a közepéből. A többiek is kaptak egy-egy darabot. Neked mennyire sértené nemzeti érzéseidet, ha egy román gyerek olyan pólóban flangálna amin a Duna vonaláig érő Nagy-Románia lenne?  Zsigmond korában az Atlanti-Óceántól a Balti-Tengerig és az Adriáig ért az "ország". Akkor most jogosan érezhetjük úgy, hogy egész Európának Magyarországhoz kellene csatolva lennie, de "elvették" tőlünk?  Azt amit Trianonban "elvettek" tőlünk, valójában sosem volt a miénk. A XVI. század óta az osztrák Habsburgoké volt. Úgy számoltunk, hogy a miénk lesz, de nem lett. 90 év után lassan idejen lenne leszámolni egy illúzióval...

 • 2007.10.16 07:25:32Big-B

  A shemagh nagyon jó kiegészítő túrázáskor. Jó nedvszívó. • 2007.10.16 08:05:31fashion victim

  Én csak azt tudom, hogy a barátomat, a ki francia, es éppen a foci vb döntőre igyekezett a barátaival a Francia intézet elé és ennek apropójaként francia feliratos és zászlós pólóban volt, éppen nagy Magyarországos pólót vislő fiatalok kapták el és vertek ököllel az arcába. Csak azért, mert francia és tudjátok Trianon...Persze a barátom félig magyar is, de ez akkor nem erdékelte őket.

 • 2007.10.16 08:36:29Picinger

  Én konkrétan leszarom, hogy milyen szimbólumot csavarok a nyakam köré... a lényeg, hogy ne fagyjon le a nyakam reggelente!  A politikát meg mellőzni kellene, mert ez tejben-vajban rovat!  Az meg, hogy kinek mi van a pólóján, az legyen a saját dolga. Talán ez a legnagyobb baj a magyarokkal! Ezért nem merünk öltözködni, mert mindig van olyan balfasz, aki beszól, leszól...

 • 2007.10.16 08:43:16mormota20

  hát ez elég durva. tízéves korom óta van ilyen kendőm, de nem gondolom, hogy meg kellene ideologizálni, hogy valaki mit hord a nyaka körül. Természetesen más az, hogyha valaki Tel-Avivban veszi fel, vagy ilyesmi. Valaha a farmer is a lázadás jelképe volt. Vajon ezt hányan tudják. Egyébként egyetértek azzal, hogy ha valaki magyar zászlósat akar hordani, miért ne teghetné. Túlságosan át vannak politizálva a mindennapok, ez a helyzet.Nem tetszett ez a poszt, de ha provokatívnak szántátok, az eredményes volt.

  Inkább keressetek jó kesztyűlelőhelyeket (amíg még kikiálják a Szabad Palesztínát)!

 • 2007.10.16 08:47:06m.anna

  Hmm, az én palesztin kendőmet anyukám vette nekem Jeruzsálemben, még hetekig bazár-szaga volt... sose éreztem úgy, hogy divat, vagy ilyesmi. Lehet, hogy más körökben mozgunk, de én még nagyon kevés emberen láttam. És nyugodtan felveszem és hordom, eddig még senkit nem zavart. Néha kifejezetten stílusosnak érzem magam benne, látva, milyen arcok mászkálnak "büntetlenül" az utcán.

 • 2007.10.16 08:57:10borzash

  höhö, Che-pólót meggyőződésből, megfelelő háttérinformációk birtokában felvenni még halőrebb dolog, mint tájékozatlanul.

 • 2007.10.16 08:58:25kéti

  jajajajajjj, nem szeretnék vitatkozni, shakes!

  Egyrészt, politológus vagyok, úgyhogy nem kell itt a ferdítő szöveg arról, hogy ki mit tanul buta politikusoktól.tisztában vagyok azzal, hogy mi az, amit beleplántálnak az emberekbe: az, hogy ilyen felbújtókat, akik a zsarnokságot képviselik a demokráciával szemben, hős megváltónak mondjunk. a Castro-féle kubai forradalom után Che Guevara építette ki a koncentrációs táborok hálózatát, és utána felügyelte is. ÉS egyszerűen felfoghatatlan számomra, hogy hogy lehet fél évszázadnyi kommunizmus után valakinek ilyen gondolata, hogy ő egy hős volt, mert még ha a svájciak beszélnének erről, akkor érthetőbb lenne, mivel sosem tapasztalták azt a tébolyt, mint a keletebbre lévő k.

  És Magyarországról meg annyit, hogy az, hogy elnomyás alatt éltünk évszázadokon át, már azt jelenti, hogy akkor már mi sem egy Magyarország nevű helyen élünk?Nem is értem, akkor már mért nem osztjuk fel magunkat a szomszédos országok közt?Te jó ég, nem fér a fejembe, hogy hogy hogy gondolod Te ezt... Szerinted Erdélyben nem magyarok élnek? Lélekben, ha még az akkor hivatalos határok el is választották őket az anyaországtól, ők oda tartoztak, és tartoznak is.

  Amúgy melyik töritankönyvből vágdostad ide a bekezdéseket?

  "Neked mennyire sértené nemzeti érzéseidet, ha egy román gyerek olyan pólóban flangálna amin a Duna vonaláig érő Nagy-Románia lenne?" Tudod az nem sértene, egyszerűen valótlanságnak gondolnám, mivel nyilvánvaló, hogy hazugság. És tudod ez nem arról szól, hogy nekem milyen a nemzeti érzésem, hanem arról, hogy ahol magyarok élnek, és gondolják magukat magyarnak, el lettek szakítva, meg lettek alázva, szégyenítve, és magukra lettek hagyva, ne kelljen tovább szenvedniük. egy ilyen igazságtalan békeszerződést továbbra sem vagyok hajlandó elfogadni.

  És szánom az országot, hogy ilyen emberek közt élünk, akik megtagadják testvéreiket.

 • 2007.10.16 09:51:23feng zsuzsi

  hahó emberek, itt egy DIVATKELLÉKKÉ átminősült dologról (melynek eredetileg nyilván volt politikai jelentése) van szó egy DIVAT (és egyéb) blogon. aki politizálni akar, tombolja ki magát bátran, csak lehetőleg valamelyik vonatkozó fórumon vagy olvasgassa a pufturult -> index.hu/politika/belfold/2006/valasztas/pturul/. hálás köszönet!

 • 2007.10.16 09:57:06fedaykin

  Feng Zsuzsi: azért ez nem ilyen egyszerű, nem is tudom, ki lett már javítva a hitlerjugendes-Posh Spice-os tévedés? :-))))

 • 2007.10.16 10:52:23Lynu  Hűha, komoly problémák vannak itt a fejekben! :-))  Észre sem veszitek hogy fröcsögtök, ugye? Föltesz valaki egy szerintem releváns kérdést egy széles kört meghódító divatcikkről (vagy kettőről) és árad a mocsok a klaviatúrákból. Döbbenet...

 • 2007.10.16 10:53:14Világ Négere

  kéti,

  mindig vicces, amikor valaki a diplomájára hivatkozva gondolja azt, hogy neki van igaza. én spec történész vok, a barátom politológus, és azt hiszem nem lennénk egy platformon veled a magyar történelem megítélésében. És valószínűleg sok más dologban sem.

 • 2007.10.16 11:02:47Mme du Tancin

  Szerintem meg a hagymaszoknya csinos, a rozéfröccs finom, a palesztin kendő meg pont olyan béna valakinek a nyakában, aki ipodon hallgat pl. bob marley-t, mint a pár éve szintén menő CCCP-s izompólók a jobbára szolibarna plázacirkáló fiúkon.

 • 2007.10.16 12:10:21akárki

  Szerintem egy divatrovatban tök érdekes, hogy valaki miért visel egy szimbólumot, arcot, feliratot vagy épp népviseletet.

 • 2007.10.16 16:40:12gyb

  20-30 éve van annyira tele a divat keresztény vagy konkrétan katolikus szimbólumokkal, hogy rég elvesztették a jelentésüket. Mit jelentett 85ben George Michael fülében a kereszt fülbevaló? Semmit.  Divattal lehet dolgoknak értelmet adni, át lehet dolgokat értelmezni és lehet dolgokat a jelentésüktől megfosztani. Erre való, ezt kell benne élvezni, ezt csinálja, amikor érdekes.  (Nekem spec. arab kendő helyett I LOVE JESUS pólóm van.)

 • 2007.10.16 18:01:14kisziklassz

  nekem van arab kendőm is és iPodom is...ugyan nem bob marley-t hallgatok rajta,de ha azt hallgatnék akkor sem gondolnám h ciki! mert mért is lenne?

 • 2007.10.16 19:26:52citrombors

  kéti: akkor most elmondanám, hogy az erdélyiek rohadtul nem gondolják, hogy "el lettek szakítva, meg lettek alázva, szégyenítve, és magukra lettek hagyva". csak, hogy tudd, ők nem szerencsétlen, magatehetetlen, béna emberek, akik nem tudják megoldani a saját problémáikat. Ők ott akarnak élni, ahol eddig is, mert ott születtk, ott érzik jól magukat és hidd el, nem a magyar államtól várják a segítséget. Amúgy pedig nem nagyon értek egyet a "testvéreink" kifejezéssel, innen Budapestről szemlélve a dolgokat nekem speciel nem sok közöm van hozzájuk így zusammen. Ha majd összebarátkozom egy erdélyivel akkor hozzá lesz közöm, de nem mindegyikőjükhöz. Azt meg próbáld meg elfogadni, hogy Che Guevara egyesek számára igenis fontos, ahogy az eszmék is, amelyeket képviselt akkor és ott. Miért, keresztet hordani nem gáz??? És mi van a keresztes hadjáratokkal, ott hány embert irtottak ki??? :)

 • 2007.10.16 23:44:00Kittuspittus

  NANUSHKA, ha már mindenképp fikázni kell valamit, legalább helyesen tedd...

 • 2007.10.18 00:05:20BPstyle

  www.bpstyle.blogspot.com/ Ajánlom mindenkinek!

 • 2007.10.18 01:11:11Té, mint Tamás

  BPstyle, a válogatásaid rém laposak.

  Ha a Sartorialistra akarsz hasonlítani, akkor keress egyéniségeket. Legyen inkább kevesebb, de érdekes kép, tucatalteros lányokat túl könnyű találni.

 • 2007.10.18 03:36:28sh_peti

  Kedves Kéti!  Tök klassz, hogy politológus vagy. És? Ettől a diplomától felkent lettél, akinek a kinyilatkoztatásai a Pontifex Maximuséval egyenlőek?  Sajnos innét Európából (és persze Észak-Amerikából is) hajlamosak vagyunk egyfajta felkent arroganciával nyilatkozni más népek dolgairól. Jártál már Kubában? Érdemes lenne beszélgetned ottaniakkal. Nem emigránsokkal! Átlag kubaiakkal.  Valójában Kubában nem volt Sztálinizmus. Nem volt gulág. Sok mindent megpróbáltak. sok hülyeságet is.

  A kubaiak (és általában a latin-amerikaiak) zöme borzalmas szegénységben élt a forradalom kitörésekor. Az emberek zöme az itteni szemmel nézve rettenetes körülményekben sokkal jobban él mint a forradalom elött. Van ingyenes orvosi ellátás, van ingyenes oktatás. Nincsen jómódú polgárság, nincs szólás és politikai szabadság, de nincsen olyan hihetetlen szegénység sem mint amilyenben azok a Latin-Amerika szerte városszéli bádogvárosokban élő százmilliók élnek, akiknek iskolázottságuk hiányából fakadóan esélyük sincs, hogy használják a viszonylagos szólás- és politikai szabadságot.  Che egy idealista volt. Elkeserítették a társadalmi igazságtalanságok. A szeme elött lebegett a Szovjetúnió idealizált képe. Hitt abban, hogy fegyverrel igazságosságot lehet teremteni. Tévedett. Mint mindenki, aki azt gondolja, hogy fegyverrel bármit is meg lehet oldani. Megbocsájtható a tévedése? Azok akiket megölt, biztos nem bocsájtanak meg neki. A rokonaik és a velük egy plattformon állók sem.

  A történelem? Igen. A történelem megbocsájt a győzteseknek. Nincs olyan nagy politikai név a történelemben akinek a kezéhez ne tapadt volna vér.  A baloldali, a társadalmi igazságosságért kűzdő csoportoknak és a velük szimpatizáló embereknek nincs sok idolnak alkalmas személyisége. Che még mindíg a legvállalhatóbb.  Ha a másik oldalt nézzük, akkor nem tudom mennyivel jobb Szent-István aki kiírtotta a fél országot, hogy megszilárdítsa hatalmát és uralma alá hajtsa a lázadó törzseket ill., hogy keresztény hitre térítse a lakosságot.  Ami Magyarországot illeti:

  Nos, Magyarországon élünk. A monarchia azon részén, ahol a legnagyobb volt a magyarok népsűrűsége. Sajnos, az az igazság, hogy 1920-ra a magyarok Erdélyben már nagyon is kissebbségben voltak. Rossz érzés, de a románokkal szemben igazságtalan lett volna, ha nem ők kapják. Ma a 60 milliós Romániában amely területének 65%-át Erdély alkotja, kevesebb mint 3 Millió magyar él. Persze voltak túlkapások, de alapjában véve ez így volt igazságos.  Nem tagadom meg sem az erdélyieket, sem a kárpátaljaiakat, sem a felvidékieket, de mégiscsak hülyén jönne ki, ha a Békéscsabát a tótok miatt Szlovákiához csatolnák. Vagy Sólymárt, Budaörsöt Németországhoz. Akárcsak, ha Moldvát a csángók miatt Magyarországhoz.  Ugye mennyire más szemszög? A székelyekhez annyi közünk van, hogy hasonló nyelvet beszélünk, de az erdélyi románok kultúrálisan, antropológiailag, néprajzilag, gasztronómiailag sokkal közelebb állnak hozzájuk, mint dunántúli magyarok.

 • 2007.10.18 09:27:32szaffie

  Ha felveszek egy kendőt, sapkát, pólót, bármit csak azért, mert tetszik, és nem tudom, vagy éppen nem érdekel a mögöttes jelentése, akkor tahó vagyok vagy tudatlan? Nem tudom eldönteni. Palesztin kendőt alig látok néha vkin, tehát nem is értem, hogy ezt miért kellett ilyen globálissá fújni, mintha minden ötödik ember ilyenben flangálna. A véleményem pedig annyi róla, hogy egész jól néz ki és kész.

 • 2007.10.18 10:50:09Slano

  Kedves Kéti!  Nagyon szomorú, hogy te politológus vagy, látszik, hogy milyen jó képzésben részesültél. Igen Erdélyben magyarok is élnek. De más elcstolt területeken többségben voltak a nemzetiségiek. Őket nem sajnálod, hogy évaszázadokig elnyomásban éltek? Miattunk. Csak a magyarok szemszögéből tudod látni a dolgokat. És azért az is hozzá tartozik, hogy elvesztettünk két háborút és az bizony ilyesmivel szokott járni. Ideje lenne belenyugodni. És nem felgyújtani a Blaha Lujza teret 23.-án.

 • 2007.10.18 10:54:28mel anzzs

  Kedves Mindannyian, tényleg értékeljük, hogy ennyien hozzászóltatok a témához, ami valóban egy provokatív kérdésfelvetés volt: hogyan lesznek szimbólumokból divateszközök, és marad-e mögöttes jelentésük. De szeretnénk, ha ez a blog, ahogy a Velvet többi tartalma is, viszonylag politikamentes maradna. Köszi.

 • 2007.10.18 11:05:46Slano

  Azért érdekelne, hogy egy ilyen (nem igazán politikamentes) témát miért vetettél fel, ha nem szeretnéd, hogy politizáljanak a fórumozók?

 • 2007.10.18 11:56:38Picinger

  Azért ezt a politizálás dolgot, kicsit túlzásba vittétek!

  Ez volt zavaró...

 • 2008.01.08 20:52:59yomismo

  www.youtube.com/watch?v=N7KXixp8Gtc&feature=related

  engem ez azert kicsit zavar. a csaj felig kinai felig mongol, szanszkrit nyelven enekel szent enekeket es ez van a nyakaban... nyilvan a vilag multikult, de az ilyen szemet szur... amugy mindenki azt vesz fel amit akar, de viselje el a kovetkezmenyeket. viszont erdekelne, hogy vajh a szoban forgo fiatalok el tudjak-e helyezni a terkepen a salhoz es az uriemberhez tartozo orszagokat? ennyit gondoltam hozzatenni, bar mar ugyse olvassa senki. :D

 • 2008.01.08 21:52:31Nekroteka

  Elég durva a kiscsaj...  Nem volt kedvem végigolvasni az összes kommentet főleg h elég régi is már a poszt, meg ez nem éppen a politizálás helye, de azért a nagy nemzeti érzületűeknek jó lenne néha belegondolni, hogy a nacionalizmus nem feltétlenül egy pozitív dolog.

  És talán abba is, hogy a történelmet meg kell tanulni objektívan nézni, erre 100%-ig soha senki nem lesz képes, de különben meg semmi értelme észérvek nélkül dobálózni Trianonnal meg hasonlókkal, főleg hogy azért a magyaroknak is volt pár nem annyira szép húzása a nemzetiségekkel szemben, mi is megtettük ugyanazt rengeteg emberrel, amit velünk szemben most,még mindig, annyira igazságtalannak tartanak egyesek.  Hogy az öltözködésre is reagáljak, vannak dolgok, amik tabunak számítanak a legtöbb épelméjű ember szerint, de vannak amiket nem tart mindenki 100%-ig annak, talán észszerűbb lenne ezeket is kerülni, de hát ez van, marad a megbotránkozás.

 • 2008.09.21 17:22:43ladek2

  tomcat meg a cimborái rázúdultak a XIII. kerületre, mert ott állítólag valami kopasz csajt nem szolgáltak ki kárpátia koncertjeggyel. láttam a helyszínen készült felvételeket, amik azt mutatták, hogy közülük sokan nagymagyarországos, árpádsvos, meg a franc tudja, miféle pólókat viseltek, de közülük is kitűnt egy kis majom, aki nagy-nagy "hazaszeretetétől" vezetve adolf hitleres (!) pólót hordott.

  persze hazaszeretetből, és a kis adolf nem is volt felelős pár ember haláláért...

  köszönöm szépen, de inkább megmaradok a che pólómnál és a shemaghnál. mellesleg mindkettő konkrét tartalommal bír számomra és nem divat diktálja rám őket.

 • 2009.08.24 17:42:10Arisa

  Meglepően kevéssé olvastad el azt a honlapot a shemaghról, amit belinkeltél. Ha úgy köszönnél rá a shemaghot viselő emberre, hogy "Szabad Palesztinát!", te is jó nagy állat vagy már ne is haragudj. Javaslom ezt külföldön még véletlenül se próbáld meg.

 • 2009.08.31 17:20:40joghallgato

  Csak annyi a problémám a cikk nevével, hogy Emberiség Ellenes Bűncselekményeket is magában foglal.

  A PALESZTINOKAT gettósitják a SAJÁT HAZÁJUKBAN.

  KATONAI HADSEREG - Civil fegyvertelen lakosság ellen hajt égre műveleteket.

  Az emberi jogvédőkön pedig egyszerűen keresztülgázol , a katonai buldozer.

  Be fogok szerezni a magam számára egy palesztin kendőt, és hordani fogom!!!!!!!!

  HOSSZÚ ÉLETET PALESZTINÁNAK!!!!!!!!!

 • 2009.10.23 14:00:35vaknyul

  Sajnos a cionista lobby keményen működik. Palesztina szabad lesz, a zsidók mehetnek amerikába, kapnak egy államot, eddig is főleg az usa vérét szívták. FREE PALESZTINA!!!4

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta