Hová tűnt a Hellmann's majonéz?

Két dolog van velem, az egyik, hogy imádom a majonézt, a másik, hogy ha nem házi készítésű, akkor kizárólag egyfélét eszem, az pedig a Hellmann’s. Körülbelül egy éve vettem észre, hogy a Hellmann’s szépen eltűnt a boltok polcairól, először azt gyanítottam, én járok rossz boltokban, de mivel elég sok helyen szoktunk vásárolni, kezdtem gyanút fogni. Főleg, hogy a Hellmann’s eltűnésével jelent meg a piacon a Flora majonéz, és éles szemmel hamar észrevettem, hogy az is Unilever termék, leszedték tehát a polcról a Hellmann’s-t és lett helye ez a Flora cucc.

Amivel amúgy tele van a város, és kezd kicsit idegesítő lenni ez az egész Flora dolog, mert ki az a hülye, aki elhiszi, hogy a Flora margarintól mindenki egészségesebb lesz, és nem kap szívinfarktust. (Szeretném mindenki figyelmébe ajánlani ezt az írást a vaj és margarin közötti különbségről, és hogy mekkora marhaság ez az egész margarin dolog. Soha nem is értettem ezt egyébként, a vaj az természetes, a margarin nem, hogy lehetne akkor egészségesebb?)

És akkor sorolnám az egészséges, szívbarát Flora majonéz összetevőit (a tubusos csökevényekről itt most nem beszélünk): repceolaj, víz, cukor, ecet mustár, természetes színezék, tartósítószer (K-szorbát), citromsav, kalcium-dinátrium, tojássárgája por, só, aroma, xantán és vitaminok. És a Hellmann’s: növényi olaj, víz, pasztőrözött tojás, ecet, só, cukor, citromlé, mustár, paprika. Én nem mondom, hogy az előbbi sokkal egészségtelenebb, de az íze más, és mégiscsak van benne tartósítószer, viszont a kalóriakülönbség a két termék között minimális, mért kellett akkor lecserélni? Úgyhogy most ott tartok, hogy a telítetlen zsírsav őrület miatt a Culinarisban veszem az Angliából behozott Hellmann’s-t 1390 Ft-ért, ami röhej. Vagy lehet máshol is kapni?
Oszd meg másokkal is!

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek