OFFLINE

Hová tűnt a Hellmann's majonéz?

2007. október 14., vasárnap 09:40

Két dolog van velem, az egyik, hogy imádom a majonézt, a másik, hogy ha nem házi készítésű, akkor kizárólag egyfélét eszem, az pedig a Hellmann’s. Körülbelül egy éve vettem észre, hogy a Hellmann’s szépen eltűnt a boltok polcairól, először azt gyanítottam, én járok rossz boltokban, de mivel elég sok helyen szoktunk vásárolni, kezdtem gyanút fogni. Főleg, hogy a Hellmann’s eltűnésével jelent meg a piacon a Flora majonéz, és éles szemmel hamar észrevettem, hogy az is Unilever termék, leszedték tehát a polcról a Hellmann’s-t és lett helye ez a Flora cucc.

Amivel amúgy tele van a város, és kezd kicsit idegesítő lenni ez az egész Flora dolog, mert ki az a hülye, aki elhiszi, hogy a Flora margarintól mindenki egészségesebb lesz, és nem kap szívinfarktust. (Szeretném mindenki figyelmébe ajánlani ezt az írást a vaj és margarin közötti különbségről, és hogy mekkora marhaság ez az egész margarin dolog. Soha nem is értettem ezt egyébként, a vaj az természetes, a margarin nem, hogy lehetne akkor egészségesebb?)

És akkor sorolnám az egészséges, szívbarát Flora majonéz összetevőit (a tubusos csökevényekről itt most nem beszélünk): repceolaj, víz, cukor, ecet mustár, természetes színezék, tartósítószer (K-szorbát), citromsav, kalcium-dinátrium, tojássárgája por, só, aroma, xantán és vitaminok. És a Hellmann’s: növényi olaj, víz, pasztőrözött tojás, ecet, só, cukor, citromlé, mustár, paprika. Én nem mondom, hogy az előbbi sokkal egészségtelenebb, de az íze más, és mégiscsak van benne tartósítószer, viszont a kalóriakülönbség a két termék között minimális, mért kellett akkor lecserélni? Úgyhogy most ott tartok, hogy a telítetlen zsírsav őrület miatt a Culinarisban veszem az Angliából behozott Hellmann’s-t 1390 Ft-ért, ami röhej. Vagy lehet máshol is kapni?

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

  • 2007.10.14 10:17:50Juliet

    a nap kérdése!!



    nem szeretem a majonézt, de a hellmann's valami egész fantasztikus. és valóban nem lehet kapni :S

  • 2007.10.14 11:04:00Statler

    Jó, h írtál erről. Szerintem is egész más az íze a Hellmann's-nek. Én nem tudtam, h egyáltalán még lehet kapni - mondjuk jó kis áron... (Különben a mo-i megszűnését annak a folyamatnak tudtam be, ami során - ez már kezd nálam paranoia lenni - az általam kedvelt termékeket egyszerűen kivonják a forgalomból. :))

  • 2007.10.14 11:59:11Los Alamuszi

    Én is Hellmann`s párti vagyok, de mifelénk lehet kapni. Azaz, mostanában nem vettem, de egy-két hónapja még igen. (Cora Tbálint)

    És vele párhuzamosan lehetett már kapni Flórát is (a gyerekem egyszer azzal állított haza majonéz gyanánt), szóval, nem tudom, igaz-e az összesküvés elmélet ;-)



    De, azért sokszor járok úgy, hogy valamihez ragaszkodnék, erre az eltűnik a polcokról, és még a közelébe sem érő minőségű termékek vannak csak.

    Például rákaptam a Gallo Riso rizseire, ezután villám gyorsan eltüntek azok is, a forgalmazó meg nem válaszolt, hogy vajon miért...

  • 2007.10.14 12:31:11Mamszi

    Hová tűnt a Norbi Update majonéz?

  • 2007.10.14 12:47:44dave

    sok dagadt szar aki képes majonézt enni... mert análkül nem finom semmi.

  • 2007.10.14 12:53:28brummmm

    Tényleg a legjobb dolgokat vonják ki a forgalomból... Tud valaki valamit a Chio borsos chipsről?

  • 2007.10.14 13:32:39Nebameg

    Nem csoda, h megírtad..... Amúgy majonéz nélkül is lehet vki kövér, és fordítva. És valóban van, ami finomabb majonézzel.

  • 2007.10.14 14:04:56Jamie

    1-2 info hozzá... A Hellmann's hiába a legnagyobb majonézmárka a világon, nálunk sose lett tömegtermék, főként mivel a máshol menő valódi ízvilága teljesen más, mint a megszokott kecskeméti "tojásos" majonézé, no meg a Globusé. Ezért jött ki a zöld cimkés csemege Hellmann's, ami gyakorlatilag a Globus ízvilágát hozta, ebből is fogyott a több. Amióta viszont az Unilever nem a Globusnál gyártat, hanem Csehországból a Hellmann's gyárból hozza a Globus majonézt, gondolom eladhatlan lett ugyanaz a majonéz más néven és drágábban.. Ja és a Hellmann's felvásárlás keretében került az Unileverhez pár éve, gondolom emiatt se ez a szívük csücske hanem a Flora...

  • 2007.10.14 17:08:20Macaroon

    dave te együgyű, vannak kaják amikhez kell a majonéz. ráadásul két kanál bármi mellé (vagy egy csík a szendvicsbe) még nem egyenlő azzal, h dagadt szar leszel.

  • 2007.10.14 21:28:41helviti

    Nem Univer az? :)



    Nemtom egyébként, ezer éve nem vettünk Hellmann's-t de a kék tetejű az nagyon finom volt, a zöldet senki nem ette meg és megromlott. Norbi majonéz meg mekkora hülyeség, csak annyi a kül., h édesítőszer van benne.

    Házilag is lehet majonézt csinálni, bár melós. Viszont ha édesítőszert raksz bele, harmadáron megvan az apdétmajonéz. És sokkal finomabb is.



    Mi az a "tojásos" majonéz? Nem tojásból készül az összes?

  • 2007.10.14 21:34:55helviti

    Kedves Dave, neked meg azt tudom mondani, h nem az a dagadt aki majonézt eszik, hanem aki nem mozog. Ha mindent majonézzel eszel egész nap, minden nap, de mellette rendszeresen végzel testmozgást, akkor nem fogsz hízni. Sőt, még fogyhatsz is. Legfeljebb nem a legegészségesebb, de dagadt nem ettől lesz az ember. Szóval nincs összefüggés.



    (Ennyi erővel amúgy, aki meg nem eszik majonézt, az vékony szar... vagy mi? Nem kell válaszolni, köszi.)

  • 2007.10.14 22:13:55Jamie

    A tojásost a csomagolás designjára értettem: az Univer majonéz "o" betűje egy kettévágott tojás.



    Amúgy tényleg a legfinomabb a házi majonéz, főleg olivaolajból és friss tojásból, nem tojásporból vagy tojáslé készítményből.És nem is macerás, ha francia robotgépet veszel, anyámnak volt régebben egy Moulinex robotgépe, annak volt olyan adagolópohara, amin volt egy kicsi lyuk: ahogy lassan folyt az olaj, tökéletes majonézt csinált magától.



  • 2007.10.14 22:26:58Jamie

    A zsírutálóktól az alábbiakat mindig meg szoktam kérdezni:

    -Ha nem fogyasztasz zsírt, akkor hogyan biztosítod, hogy a zsírban oldódó vitaminok fel is szívódjanak a szervezetedben?

    -Tudtad-e, hogy a húsfélék ízét, állagát az aminosavláncok által bezárt zsírok adják?

    -Az idegrendszer kiépüléséhez sok zsírra van szükség, lehet. hogy azért beszélsz ennyi butaságot, mert túl kevés zsírt fogyasztasz?



    Szóval normál mozgás mellett szabad, sőt kel lis zsiradékokat fogyasztani, csak nem mindegy, hogy mlyet.

  • 2007.10.15 09:11:14sultzoldparadicsom

    ízre nem volt rossz, de túl sok volt benne a zselé, teljesen kocsonyás volt, és az üvegből úgy kellett kikaparni, ha nem tudok magam csinálni, akkor nekem a tubusos változat praktikusabb

  • 2007.10.15 09:21:47sultzoldparadicsom

    A mayonaisse - magyarul olajvajat jelentett. tojássárgáját olajjal kell elkeverni, úgy hogy mind két alkotórésznek hideg kell legyen: 1 tojás sárgához 1 dl olaj szükséges, úgy hogy cseppenként keverjük a tojához az olajat. Ha az olaj valmiért nem "húz" a sárgájára, akkor vegyünk elő új sárgáját, és kezdjük az egészet előről de már olaj helyett ez a márványos valamit keverjük a tojársárgájához. Egy vaj szerű valamit kapunk ezt régen vaj helyett használták szendvicsekhez, innen lehet folytatni az ízesítést kedvünk szerint, de ez már teljesen egyéni, a majonéz sok mártásnak a kiinduló pontja, mit a tartás mártás pl.

    Elkészítése kb 3 percet vesz igénybe, tehát egyáltalán nem macerás és sokkal finomabb, mit bármelyik bolti változata. Én egyedül állókétn azért a tubusosra szavazok, mert azért az egy-két cseppért nem érdemes egy adagot kikeverni

  • 2007.10.15 09:42:35Picinger

    OFF

    Ha már az "eltűnt" kajákról beszéltek: nem tudja vki, hogy hová tűnt, ill. lehet-e még valahol kapni mogyorós pilóta kekszet? Köszi.



    Ja, és a borsos chips is jó volt. :-)

  • 2007.10.15 12:50:43Lilienfeld

    Jaja, boltit max. a munkahelyi expresszkajáláshoz, különben kizárólag házit. 2-3 dl olajat cseppenként adagolni egy rémálom lenne, de szerencsére NEM macerás: csak az első fél deci olajat kell cseppenként, aztán ahogy keményedik, lehet nagyobbakat löttyinteni, felveszi szépen.

    Csak meg kell érezni, hogyan alakul a sűrűsége, a fénye, és ezt csak gyakorlatban lehet.

    (A majonéz volt az első, amit kb. 10 éves koromban megtanultam csinálni, aztán a következő 15 évre ez maradt konyhaművészetem csúcsa :)

  • 2007.10.15 15:35:16moda liza

    hát igen, minden tekintetben a házi az igazi, én azért kezdtem nagy hellmann's vadászatba, mert ennek az évnek a nagy részét terhesen töltöttem, és akkor ugye nem "illik" nyers tojást enni...

  • 2007.10.15 16:40:35Cosmo

    Ha valaki nagyon ki van rá éhezve, vagy nagyon tart attól, hogy örökre eltűnik a Hellmann's a boltokból, az siessen, a Metro-ban láttam ma, ugyan 10 kg-os kiszerelésben :-)

  • 2007.10.15 20:55:15kkr

    Szerintem sincs már finom majonéz itthon. Ausztriában ettem csodásat: Thomy olvaolajos majonézt. De ezt se lehet itt kapni. És a Gallonak volt olyan rizse is, amibe árpagyöngyöt, zabot kevertek. Isteni volt. Na, az sincs már... Utálom azt a majonézt, amit állítólag mindenki szeret... :(((

  • 2007.10.15 23:05:48Verbalis Inkontinencia

    Ha átugrasz Szlovákiába (mondjuk Párkány v. Komárom), a legelső élelmiszerboltban megkaphatod. És érdemes más márkájúakat (pl Perkins) és a tartármártásukat (tatarsá omácka) is kipróbálni, sztem isteniek!

    Én amúgy házilag gyártom, mert utálom az itt kapható agyoncukrozott majonézeket, boá.

  • 2007.10.16 09:56:52[]

    "ráadásul két kanál bármi mellé (vagy egy csík a szendvicsbe) még nem egyenlő azzal, h dagadt szar leszel."



    meghalnek, ha valaki ilyen taknyot kenegetne a szendvicsembe. az a kenyszerkepzetem tamad, hogy valaki beleverte a faszat.



    a kecsaprol meg mindig a Kontroll reggelizos jelenete jut eszembe.



    hogy birjatok megenni ezeket a budos gusztustalan zsiros szemeteket?

  • 2007.10.16 10:04:38fedaykin

    Egy evőkanál majonéz naponta = 4-5 kiló plussz évente.

  • 2007.10.16 11:37:08Té, mint Tamás

    Edelweiss, zsírfóbiád van. Ezen csak egy pszichológus segíthet.

  • 2007.10.16 16:29:41gurur

    nekem nem ízlett ez a trutyi

  • 2007.10.19 20:58:18Statler

    Hát, nemtom, én a majonézes kenyeret szeretem pl. (És nem, nem vagyok kövér, sőt...)

    Köszi a tippeket, bár Törökbálinti Cora nekem eléggé kiesik, d emajd valakivel vetetek akkor valamelyik gigamarketben. :)

    Én most épp Univer tubusost vettem (kényszerből), hááááát, ennek egészen fura, de alapvetően rossz íze van.

  • 2007.11.09 21:43:42Susztertangó

    Jó estét! Nekem a holland "népi táncos" Bensdorp Cacaó hiányzik, kimerültek a bányák, vagy mind megitták s a nyuszira fogják???St

  • 2007.11.23 17:45:41zsuzso1981

    Én nagyon ritkán vettem Hellmann's majonézt, mert drágább volt, de sokkal finomabb, és kb 1 hónapja pattant ki az agyamból, hogy veszek azt, épp T-ban voltam, hát ott nem láttam, el is szídtam magamban mindennek, hogy hogy lehet, hogy egy ilyen márka nincs itt! :-( Aztán jártam a Sp-ban, és lám ott sem volt, itt kezdtem el gyanakodni! Szóval elvileg most a Globus-nak van ahhoz legközelebbi ízvilága?

  • 2009.01.15 00:54:12Ati77

    Mekkora majonézt veszel te 1390 Ft-ért?



    A 750 g-os is csak 800 Ft Angliában (a 400 g-os most 300 Ft az ASDA-ban.)



    www.asda.com/asda_shop/sys/web_sys02_a_main_frameset.jsp?BV_SessionID=@@@@0888050225.1231976417@@@@&BV_EngineID=cccladegdehmlhmcfkfcfkjdgoodgmh.0



    Nem hiszem, hogy annyira sok a szálítási költség, hogy többszörös áron kellene adni a kinti bolti árhoz képest.



    Megjegyzem az extra light durva lehet, 77%-ról, 3%-ra csökkentették a zsírtartalmát:)

  • 2009.01.15 00:58:16Ati77

    a linkhez:



    the store



    Take a look



    search: hellman's

  • 2009.01.15 04:01:36Ati77

    A Globus majonéz tényleg olyan, mint a Hellman's csemege majonéz, az jó.



    Ez meg rossz:

    "Az Univer Majonéz 1975 óta Magyarország kedvenc majonéze. Hazánk az Univer által ismerhette meg konyhakész formában ezt a nagyszerű terméket."



    A Heinz is jó (Tescoban van).

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta