Az mi? Indiai édes-sós-mártogatós desszert

Új sorozatot indítunk, melyben arra ösztökélünk minden kedves olvasót, ha itthon található üzletben vásárol, és valami egészen különös élelmiszerre tesz szert, amit nem tudja, hogy kell elfogyasztani, jelezzen. Lehet olyan lelet, ami nagyon ízlett és olyan is, ami nagyon nem, a lényeg, hogy a vásárlónak sejtelme sincs, hogy kell szakszerűen fogyasztani. Például, mert mondjuk valami titkos külföldi recept szerint készült. Lehet persze magyar is, ha az ő családjában ilyet sosem látott, és ezért nem ismeri a fogyasztás know-how-ját.
 
Aztán az is érdekes lehet, ha valaki úgy jár, mint e sorok írója, aki egyszer azzal a boldog tudattal távozott az Ikeából, hogy micsoda egyedi, svéd áfonyalére tett szert, és csak később olvasta el az apró betűs részt, miszerint levesről van szó. Szóval ha a felsoroltak bármelyike előfordult már kedves olvasóinkkal, ne tétovázzanak: kommenteljenek, küldjenek képeket, írjanak.
 
Elsőként rögtön itt egy múlt heti lelet: a Plus-ban tettünk szert (kb. 400 forintért) erre a Madras Mango nevű indiai „túrós mártogató mangó-chutney-val és őszibarackkal, indiai módra” készített élelmiszerre. Ami - műfaját tekintve ugyan dip - túl édes ahhoz, hogy sós dolgokat mártogassunk bele, ahhoz meg túl sós, hogy desszertként fogyasszuk. Így történhetett, hogy miután a háromnegyedét kiskanállal (nem mártogatva) elfogyasztottuk, ott felejtettük az asztalon és megromlott. Akinek van ötlete a leleményesebb felhasználásra, írjon. Gasztrokalandorok ne kíméljenek minket, sőt!
Oszd meg másokkal is!
Mustra