OFFLINE

Az mi? Indiai édes-sós-mártogatós desszert

2007. október 13., szombat 16:50

Új sorozatot indítunk, melyben arra ösztökélünk minden kedves olvasót, ha itthon található üzletben vásárol, és valami egészen különös élelmiszerre tesz szert, amit nem tudja, hogy kell elfogyasztani, jelezzen. Lehet olyan lelet, ami nagyon ízlett és olyan is, ami nagyon nem, a lényeg, hogy a vásárlónak sejtelme sincs, hogy kell szakszerűen fogyasztani. Például, mert mondjuk valami titkos külföldi recept szerint készült. Lehet persze magyar is, ha az ő családjában ilyet sosem látott, és ezért nem ismeri a fogyasztás know-how-ját.
 
Aztán az is érdekes lehet, ha valaki úgy jár, mint e sorok írója, aki egyszer azzal a boldog tudattal távozott az Ikeából, hogy micsoda egyedi, svéd áfonyalére tett szert, és csak később olvasta el az apró betűs részt, miszerint levesről van szó. Szóval ha a felsoroltak bármelyike előfordult már kedves olvasóinkkal, ne tétovázzanak: kommenteljenek, küldjenek képeket, írjanak.
 
Elsőként rögtön itt egy múlt heti lelet: a Plus-ban tettünk szert (kb. 400 forintért) erre a Madras Mango nevű indiai „túrós mártogató mangó-chutney-val és őszibarackkal, indiai módra” készített élelmiszerre. Ami - műfaját tekintve ugyan dip - túl édes ahhoz, hogy sós dolgokat mártogassunk bele, ahhoz meg túl sós, hogy desszertként fogyasszuk. Így történhetett, hogy miután a háromnegyedét kiskanállal (nem mártogatva) elfogyasztottuk, ott felejtettük az asztalon és megromlott. Akinek van ötlete a leleményesebb felhasználásra, írjon. Gasztrokalandorok ne kíméljenek minket, sőt!

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta