Pléhjáték, üveghal: újra kinyitott a Szupernova

Alig egy hete újra kinyitott a Szupernova, az elsősorban magyar formatervezők és dizájnerek műveit felvonultató üzlet. A Centrál kávézóval szemben, az Eclectic dizájnüzlet alatt található.
A nyitás után alig néhány nappal teszteltük a helyet: a legszembeszökőbb különbség, hogy eltűntek a kiegészítők és a ruhák és a Szupernova 2.0-ban szinte kizárólag csak tárgyak vannak. Azokból pedig újak és régiek vegyesen. Az üzletvezető Szabó Gábor tudatosan kerüli a retró kifejezést: „Olyan jó dolgok vannak itt, amik nekünk tetszenek. Három vonal váltakozik: a magyar formatervezők, a hatvanas-hetvenes évek illetve a Szupernova termékek – amikor mi magunk újragondoljuk a dísztárgyakat.” A bútorok többsége a húszas és hatvanas éveket idézik, a használati tárgyak, mint két nagy kedvencünk, az összegyűrt műanyag poharat ábrázoló kerámia és a kiskanalakból összeállított tojástartó, a jelent. Vannak még régi dísz-illetve használati tárgyak, gyerekkorunk pléhjátékai és mindenféle összepimpelt dolog, ami a dizájn fogalmába belefér.
 
A legklasszabb aranyszarvast is itt láttuk: aranyszínű, sztreccs diszkógatyákra emléksztető műanyagból készült a felszíne és balga arcot vág (lásd galériánk).
 
Szupernova
V. Bp. Irányi utca 20.
Oszd meg másokkal is!
Mustra