OFFLINE

Gőzölgő húsleves, ropogós sült csirke - másképp

2007. október 9., kedd 08:02


Néha munka után, este, hullafáradtan esik haza az ember, mégis arra vágyik, hogy valami normális, értelmes, meleg ételt ehessen. Az egyik kedvenc hétköznapi vacsora verziónkat szeretnénk megosztani, amely igazán minimális erőfeszítést igényel, viszont kb. 45 perc alatt gőzölgő, illatos leves, és nyálcsorgató, cuppogós sült csirke kerül az asztalra. Persze ennél még sokkal rövidebb idő alatt is lehet bármit főzni, de ez a páros olyan finom, hogy megéri rászánni azt a néhány plusz percet. A lényeg, hogy nem kell vele sokat pepecselni, általában sikere van, és két fogást ütünk egy csapásra.

Hozzávalók (2 személyre):
2 csirkecomb, kis darab friss gyömbér, 1 vöröshagyma, újhagyma, fokhagyma, egy cikkely vékonyra szeletelt kelkáposzta, esetleg valamilyen tészta Máz: hoisin szósz*, szezámolaj, méz, gyömbér, fokhagyma, kínai ötfűszerkeverék

*A hoisin ez egy fermentált szójából készülő, sűrű, ragacsos szósz, kapható a szokásos üzletekben (Ázsia, Culinaris), érdemes tartani otthon, mert hosszú ideig eláll, és sok mindent feldob.

19.00 – Két csirkecombot félbevágunk (alsó- és felsőcombra), megmossuk. Egy lábasban hideg vizet öntünk rá, hogy ellepje, kb. 1,2dl-t. A vízbe néhány szelet friss gyömbért, egész borsot, 2 gerezd fokhagymát, egy vöröshagymát, esetleg néhány szál újhagymát teszünk, megsózzuk.

19.05 - Amikor felforr, lehabozzuk. Közepesre vesszük a hőt, és kb. 35 percig, fedő alatt főzzük. A következő 20 percre nyugodtan elhagyhatjuk a konyhát.

19.25 – Visszatérünk a konyhába.

19.30 –A sütőt grillfokozatra kapcsoljuk.
Elkészítjük a húsra kerülő kencét: simára keverünk 2tk hoisin szószt, 2tk szezámolajat, 1tk mézet, 1 gerezd lereszelt fokhagymát, ujjnyi reszelt gyömbért és egy nagy csipet kínai ötfűszerkeveréket. Nekünk ez a kedvencünk, de a máz állhat bármi másból, ha pl. valaki netán nem tart otthon mindig egzotikus hozzávalókat, készítheti szójaszósszal, vagy ketchuppal.

19.40 –A levesből kivesszük a húst, és megkenjük a fűszeres mázzal. Betesszük a grillbe. Addig sütjük, amíg a teteje piros, ragacsos lesz, a méz picit karamellizálódik (sütőtől függ, kb. 5-10 perc)

19.45 – amíg pirul a csirke, a levest leszűrjük, a fűszereket eltávolítjuk belőle. Ismét forrásba hozzuk, végül egy marék kelkáposztát, esetleg rizstésztát dobunk bele, kb. 5 percig főzzük.

19.50 – Tálalunk, vacsoraaa!!!

(További gasztrocikkek a szerzőtől itt.)

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

  • 2007.10.09 11:05:32suo tempore

    hm...tényleg kevés az idő hozzá, meg ugye az előkészítési idő nincs is beleszámolva (hagymavágás, kelkáposzta mosása, szeletelgetése, gyömbér, fokhagyma vakerászása)



    és a végeredmény akkoris csak egy félig főtt hús lesz, kelkáposztás tésztával :D

  • 2007.10.09 12:26:29Macaroon

    Esküszöm nem értelek benneteket.

    1. szerintem kizárólag gasztronómiailag elmaradott országunkban főznek csak mindent szétesősre, de ez mindegy is, a hús ezer % hogy ennyi idő alatt finom és elkészül. A leves meg kis elrugaszkodást igényel: a kínaikat egy csomó levest így készítenek, hirtelen. Ez nem a magyar megszokott húsleves. Nem is olyan erőteljes az íze, de mivel mindig esznek levest elhasználják a hús levét...

    Ez szerintem is meg van vakarászással együtt ha nem is 45 perc, de egy óra alatt. Kis nyitottságot hülgyek:-)

  • 2007.10.09 12:27:42Macaroon

    Bazzeg írni majd megtanulok...

    kinaiak

    hölgyek

  • 2007.10.09 12:28:57Macaroon

    A combot ki fogom így próbálni, a mázat én is így készítem, hogy piros legyen és ropogós.

    Legújíbb otthoni kedvencünk: zeller hasábkrumpli formára vágva, kevés oliva és pertezselyem hozzáadásával sütőben sütöm, snidlinges túrós trutyiba mártogatjuk:)))

  • 2007.10.09 13:18:40suo tempore

    nemtom...ez inkább ízlés kérdése



    én szeretem,ha vmi alaposan főtt/sült, de a félig főtt dolgokat nem szeretem, az se baj,ha nyers (csak akkor salátának hívom)



    nem is csípem a kínai és japán konyhát, az a típus vagyok, aki a szusit az életben nem kóstolná meg, de egy-két vékony rántotthús-szelet minden nap jöhetne :)

  • 2007.10.09 13:20:09Picinger

    Hát, nemtom, ha leves, akkor leves legyen, ne főzelék.

    A zelleres cuccokat imádom, ezt kipróbálom! :-)

  • 2007.10.09 13:26:12fedaykin

    Suo tempore: ha nem csíped, minek kritizálod a receptet? Én spec nem szeretem a sült paprikát, nem is szólok bele a receptbe.



    Az más kérdés, hogy nem tartom Chilit a világ legjobbjának, a köményeket nehezen tudom megbocsájtani :-)))

  • 2007.10.09 19:51:16Chiliesvanilia

    nemá, hölgyek, esküszöm, kész van ennyi idő alatt, lehet stopperolni! (Na jó, a kelkáposzta megmosását tényleg nem számoltam:), a fokhagymát héjastul dobom bele. Hagymát egészben.) Fejenként 3dl vizet szoktam számolni, de ilyennél mindig direkt többet csinálok, és a levével más levest főzök (ezt valóban leírhattam volna).

    Bolletje,hálistennek én sem tartom magam a világ legjobbjának:-)))

  • 2007.10.09 20:06:55Macaroon

    Sue ha már kritizálsz visszakritizálok: rántotthús? Na ez a gáz a tejvajban. Nem mondom, h havi egyszer nem eszem, de éppen ez az amiatt a magyar konyha (nemművészet) ott tart ahol...és innen tudok nagyra is vetíteni, az egész magyar nép ott tart ahol: korlátoltak, egymásra mutogatósak, kihanénemek vagyunk. Jó lenne, ha minimális változást látnék már néha...

  • 2007.10.09 20:08:35Macaroon

    Bolletje: mi volt a gond a sültpaprikás spagettivel?

  • 2007.10.09 20:10:19fedaykin

    Chili: van az úgy :-)))

  • 2007.10.09 20:10:47Macaroon

    És a köménnyel?

  • 2007.10.09 20:43:25suo tempore

    jaja...én is korlátolt vagyok, mutogatós, és kihaénnem...és szeretem a rántott húst



    nem tudom honnan jött neked az összefüggés,de nálam tutira ráhibáztál :)

  • 2007.10.09 20:51:00suo tempore

    ja, anno kaptam egy Egyetemisták és főiskolások szakácskönyvét...na abban voltak ilyen receptek, viszont a kollégiumi konyha csak zacskóslevesre volt méretezve



    szóval ha szeretitek az ilyesmit, ajánlom a könyvet, amiről szegény anyám is azt hitte,h egyszerű, gyors, egészséges ételek vannak benne...az utóbbi még talán stimmel is (nemtom biztosan, mert a hozzávalók feléről azt se tudtam,h micsoda), ellenben bonyolult, időigényes kaják voltak, beszerezhetetlen összetevőkből...viszont a képek csodálatosak voltak, sokat nézegettem őket a zacskósleves mellől :DDD



    bonyolult, hosszadalmas elkészítés

  • 2007.10.09 21:11:26fedaykin

    Macaroon: Fogalmam sincs, nem szeretem a sült paprikát, így el sem képzeltem, milyen lehet.

    Azt hiszem nem spagetti volt, hanem saláta. Suo Tempore írta, hogy nem volt jó a recept.



    Azért írtam, hogy aki nem szereti az adott étket, az miért kritizálja a receptet??

  • 2007.10.09 21:35:14suo tempore

    a LV táskát is kritizáltam, pedig olyanom sincs :)



    amúgy szeretem a csirkét,a tésztát és a kelkáposztát, csak talán az zavar kicsit,h a főzés is kezd elmenni a "táplálkozás" irányból a "magamutogatás" irányba...azt vettem észre a környezetemben,h ilyesmit nem azért főznek, mert olyan baromira ízlene nekik, hanem,h lehessen hülyíteni vele a többi nőt



    "képzeld, tegnap vacsira polipszem volt édes-savanyú-kókuszos mártásban...egy pillanat alatt összedobtam, azóta is mindenki azért könyörög, hát tééényleg ííísteni volt"

  • 2007.10.09 22:03:37fedaykin

    Ez nem polipszem, hanem egy nagyon egyszerű, hétköznapi étel. Ráadásul nem is munkaigényes.



    Csak azért, mert "külföldi", még nem rongyrázós :-)))

  • 2007.10.10 07:35:05Macaroon

    Sajnos Sue ezzel most nagyon melléfogtál és gáz amit ide letettél.

  • 2007.10.10 07:36:14Macaroon

    bolletje: már értem. én imádom a sültpaprikát továbbmegyek a bármilyen sültzöldséget imádom:)

  • 2007.10.10 07:41:45Macaroon

    bolletje még annyi, hogy szerintem nem nemszeretemről van szó, hanem szipla unatkozós kötekedésről, én is szoktam ilyet:) csak nem errefelé. Pl. először Chilinél olvastam a sült céklát azóta abból is hetente egyszer sütök (persze nem ő találta ki, épp most írt a Bűvös Szakács is róla pár sor), mert az is marha jó dolog. Azt hiányolom, hogy a budapesti háztartásokból a nagyon egyszerű és olcsó! hozzávalók is kihalóban vannak...pl. huszonéves koromig azt sem tudtam mi az a mángold...pedig hmmmmmmmmmmm, és háááá, levesnek, rakottan, salátába, simán köretnek hal mellé...és pl. a megszokott alapanyagok nem megszokott felhasználása is, pl. spenót saláta alapnak...ezek most csak hirtelen jutnak eszembe, és sztm nem túlzok, ha azt mondom a legtöbb konyha kimerül a rántott hús, húsleves, krumpli, rakott ilyenolyan dolgok, tészták, pörköltféleségek készítésében, pedig nagyon sok esetben nem kell hozzá sem több pénz, sem nagyon befektetett energia...hogy egészségesen és változatosan étkezzünk, ne szétfőzött kaját együnk egész héten + a olajban kisütés, amit nem kérdőjelezek meg, hogy kurva jó dolog egy bécsi szelet (az eredeti!), de talán az egyik legegészségtelenebb elkészítési mód a bő olajban sütés, stb. stb.

  • 2007.10.10 07:44:16Macaroon

    Eszembe jutott: anyámnál a grillcsirekes mikróban fél órán belül! készült el mindig a grillcsirek. De sokszor ettünk azt! Némi szójaszósszal és fokhagymával bekenve.

  • 2007.10.10 07:45:26Macaroon

    Meg nem tudom, de sütin kívül én még semmit nem főztem receptből, szal a rossz a recepthez nem nagyon tudok hozzászólni:-)))

  • 2007.10.10 08:29:34Picinger

    A sütit főzni kell? :-)

  • 2007.10.10 08:50:52fedaykin

    Macaroon: ugyanakkor egy átlagos magyar vidéki élelmiszerboltban nem lehet hoisin- vagy osztrigaszószt kapni, rizstésztát vagy mondjuk tamarindpasztát. Ahol én élek, ott meg egy átlagos vidéki bolt kínálatának a felét tengerentúli élelmiszerek és hozzávalók adják. Itt a hal is alap, míg Magyarországon azért nem sűrűn láttam még friss farkashalat, lazacot, garnélát és a sarki közértben.



    De igazad van, az adott alapokból is lehetne könnyebben és egészségesebben főzni. Meg mondjuk ha betiltanánk a Vegetát :-)) Mert van Magyarországon sok remek zöldség, ízletes hús és édesvizi hal.



    Elvileg Stahl Judit "megreformálta" a magyar konyhát Nigella receptjeinek lefordításával, nem? :-))

  • 2007.10.10 10:35:59Picinger

    így van, tiltsuk be a vegetát, meg a delikátot, meg összes szart, aminek hasonló "íze" van!

  • 2007.10.10 10:37:33ninian_s

    Stahl Judit receptjeit én egy kis fenntartással kezelem, mert volt már olyan tuti receptje, ami nem elég, hogy ehetetlen lett, de több égési sérülést is szenvedtem az elkészítése közben. Ok, az igazsághoz hozzátartozik, hogy nagyon béna vagyok a konyhában, de van olyan receptje, amit egy kicsit átalakítva ugyan, de nagyon sokszor főzök, pl.: sültzöldséges penne fetával.

  • 2007.10.10 12:08:10suo tempore

    a véleményemet továbbra is tartom "felvágásügyből" és továbbra is előnyt élveznek nálam a helyi alapanyagok és a megszokott ízek



    egyébként a hagyományos magyar konyhában épp az a különleges,h kevés alapanyagot (hagyma, krumpli, paprika, húsok, halak, zöldségek) tud hihetetlen sokféleképp variálni, ez számomra megunhatatlan, ahogy a környező országok hasonló alapanyagokból készült ételei is :)



    nem mondom, biztos van, akinek tényleg bejön a kínai kaja, de a többség csak azért ájuldozik tőle, mert a különleges és ritka dolgoktól illik hasraesni...szerintem kérdezzetek meg erről pár pasit is,h mit esznek szívesebben, a nőket ilyen szempontból nem tartom megbízhatónak :)



  • 2007.10.10 12:08:49Macaroon

    Ájm szorri, mióta a Stahl receptje a sültzöldséges penne? :-)

    És igen, Nigella receptjei lettek majdnem egy az egyben lefordítva...

    Bocs, süteményt nem főzni kell:)

    Bolletje: vidéken csomó más olyan dolog van ami a pesti piacig el sem ér, és biztos vagyok benne, hogy egy két részen meglepődnénk a változatosságtól...egy biztos, engem is úgy tanított anyám, hogy addig pároljam míg el nem tűnik, de fellázadtam:-)

  • 2007.10.10 12:11:48Macaroon

    Sue: ahogy gondolod. De szerintem egy jó kínai étterem (nem a gyorsbüfé) friss wokos zöldségei utánozhatatlanok és egyáltalán, wokban szinte bármivel érdemes próbálkozni.

    Továbbra sem értek egyet, hogy a mai! magyar konyha olyan marha változatos lenne krumpliból, húsból, paprikából...emlékszem gyerekkoromban a nevelőapám még a rizs és a zöldségek ellen is tiltakozott, aztán csodálkozik mindenki, hogy aranyere meg végbélrákja lesz...ugyanis a rosthiány eléggé összefügg vele. Bizonyítottan.

  • 2007.10.10 12:19:51suo tempore

    ha ez igaz lenne az ország 95%-a kihalna végbélrákban...de vmiért nem teszik a dögök :DDD



    ettél már bográcsban készült alföldi betyárost? én hanyattvertem magam, annyira bejött

  • 2007.10.10 12:33:17suo tempore

    hoppá..most vettem csak észre a csúsztatást :)



    én egy szóval nem állítottam,h ne együnk zöldségeket :DDD



    ügyes :)

  • 2007.10.10 12:43:29Macaroon

    Te mondtad h rántott húst ennél rántott hússal...és jól megfőzve finom minden, akkor meg már ugrott is a zöldség jótékony hatása.



    Remek bográcsos kajákat készítek, alkalommal, szeretjük is, igen.



    www.google.hu/search?as_q=&hl=hu&num=10&btnG=Google+keres%C3%A9s&as_epq=alf%C3%B6ldi+bety%C3%A1ros&as_oq=&as_eq=&lr=&as_ft=i&as_filetype=&as_qdr=all&as_occt=any&as_dt=i&as_sitesearch=&as_rights=



    Alföldi betyárosra egy találatot kaptam guglival. De gondolom tarhonyás azért alföldi, vagy vmi hasonló.

  • 2007.10.10 12:43:48fedaykin

    Suo Tempore, ha én megkérdezem életem párját, hogy mit enne szívesebben, csirkepörköltet nokedlivel vagy babi panggangot acar campurral, akkor az utóbbit választja :-))



    Megértem a hagyománytiszteleted, magam is erős, de ez itt egy kozmopolita blog, tele olyan dologgal, amit a hozzád hasonló gondolkodású magyarok számára luxus, különleges, felvágós cucc.

    Bizonyára vannak MAGYAR hagyományőrző életmódblogok is, ahol nagyon szívesen olvasnák a receptjeidet.



    Nem mellesleg nem mindenki Magyarországról kommentezik, nekem például sokkal egyszerűbb beszerezni a hoisinszószt és friss gyömbért, mint a pirosaranyat és a tv paprikát, így nem is erőltetem a magyar konyhát túlzottan, mert úgy sem olyan lesz a végeredmény, mint otthon, édesanyám konyhájába.

  • 2007.10.10 12:47:35Macaroon

    bolletje: faluban elhiszem, hogy nincs, de minden faluhoz van közel egy kisebb város a városok meg már telis tele vannak tesco, interspar, lidl üzletekkel. Ezekben meg már mindent kapni...

    De hozzáteszem, hogy Mari néni ne menjen oda, mert kb. 10 éve nem ettem olyan paradicsomsalátát, nyúlcombbal és mángoldlevessel amilyen a volt pasim anyukája készített a kertben nevelt hozzávalólból:)

    És egy kis trükk: úgy készítették a krumplit mellé, hogy héjában főzte félig meg, aztán karikázta és vékony zsíron VASserpenyőben sütötte ropogósra. Na ez utánozhatatlan:) (sokat tanulhattam akkori apósjelölttől aki a Gellért főszakánya volt régebben:)))

  • 2007.10.10 12:48:42Macaroon

    vazz megint teli van elütéssel, mindenkitől elnézést:)

  • 2007.10.10 13:00:34suo tempore

    ismét egy klassz sarkítás :)



    az alföldi betyáros csak egy adag zsíron pirított lebbencstészta, hozzá krumpli, pirospaprika és só



    öreganyám csinált olyan reggeliket is,h héjában sült v főtt krumpli, langyos sós napraforgóolajba mártogatva...na annak milyen íze van...!



    egyébként nemtom miért zavar,h nem osztozom a kígyóbéka-evésben, nekem ez a véleményem és kész...nemrég vki farmert keresett egy olyan cikk hozzászólásaként, aminek köze se volt a farmerekhez, segáz mindenki lelkesen segített



    szóval beszélgetünk erről-arról, tetszik, nem tetszik, ciki, nem ciki...ezért vagyunk itt

  • 2007.10.10 13:02:21ninian_s

    Macaroon, nem tudom Stahl honnan szedte a zöldséges penne receptjét, de én az ő műsorában találkoztam vele.

  • 2007.10.10 13:27:22Picinger

    Bolletje!

    Ez mi? babi panggangot acar campurral :-)

  • 2007.10.10 14:58:07esclave de boulot

    Bolletje valahonnan a Nordic regiobol kommentel asszem (sved, vagy norveg, vagy holland) ha jol tudom. Nem mernek megeskudni ra. Ha Hollandbol, akkor oszinte reszvetem neki kaja fronton. :)Ha valakik rosszul esznek, azok a hollandok es a nemetek (es a magyarok?)

  • 2007.10.10 16:43:11fedaykin

    Picinger, a babi panggang pirított sertéshús édes-savanyú szószban, az acar campur pedig egy indonéz savanyúság.



    Esclave de boulot, szerintem mindegy, ki hol él, valószínűleg senkinek nem tartanak pisztolyt a fejéhez arra kényszerítve, hogy "rosszul" egyen (ami lehet, hogy igen relatív az itteni hozzászólások is példája szerint is), vagy hogy kötelezően csak azt fogyassza, amit a szomszéd. Ha igen, akkor az illető jobban teszi, ha elköltözik :-)))

  • 2007.10.10 18:57:48Macaroon

    Sue nem hiszem, hogy csúsztattam volna, én uezt öreglebbencsnek ismerem és szeretem. Nehogy azt hidd, hogy napiszinten kókuszos marhát eszünk vacsorára...(amit amúgy utálok)

    Öreglebbencs:

    www.google.hu/search?hl=hu&sa=X&oi=spell&resnum=0&ct=result&cd=1&q=%C3%B6reglebbencs&spell=1

  • 2007.10.10 19:00:55Macaroon

    De azt még hozzátenném, hogy az öreglebbencs tápértéke gyakorlatilag egyenlő a nullával. Bármilyen jó ízű is tud lenni néhány egyszerű kaja, bár az is igaz, hogy ki mihez szokott hozzá. Nagyapám erdélyi, sokkal egészségesebb étkezéshez szokott, pl. soha nem evett fehérkenyeret, csak barnát, alkohol csak bor volt, az is egy ideig, satöbbi satöbbi. Erdélyben is jóval változatosabb dolgokkal találkoztam néha mint itthon.

  • 2007.10.10 19:04:01Macaroon

    Ja és az én pasim is kérdésre kapásból a sültzöldséget választja omlós hússal, paradicsommal...néha kéri a csirkepörit amit meglehetősen egyedi módon készítek:

    mindmegette.hu/index.php?apps=recept&recept=12245

  • 2007.10.10 19:25:27suo tempore

    "Nehogy azt hidd, hogy napiszinten kókuszos marhát eszünk vacsorára..."



    Nehogy azt hidd,h napi szinten rántotthúst eszek reggelire, ebédre és vacsorára. Sőt, a napi 1 disznó megevésétől is tartózkodom. Többnyire csirkehúst és halat eszem, és elég sok zöldséget is...csak magyaros ízvilággal elkészítve. Ennyi.



    A lebbencs meg...na igen a tápértékről lehetne sokat vitázni, de vannak helyzetek, amikor nem "táplálkozunk", hanem eszünk egy jót, nem törődve ásványi anyag, szénhidrát, fehérje és kalória számszerű méricskélésével. Neked ez "kókuszos marha" nekem meg "rántotthús".

  • 2007.10.11 11:12:50katjana

    sou tempore, én úgy olvasom, hogy téged sokkal inkább zavar a nagy többség nem-mindenáron-magyar-kaja-szeretete, mint őket a tied.

  • 2007.10.11 11:48:58vasszűz

    Az öreglebbencs valóban nem azonos az alföldi bográcsossal.

    A magyar konyha meg nem azonos csirkepörkölttel és a paprikás krumplival. Gyakran csodálkozom, hogy a gasztronómiát állítólagosan jól ismerők ezzel mennyire nincsenek tisztában. Akit érdekel, javaslom, túrjon föl olyan könyveket, amelyek a történelmi magyar konyhával foglalkoznak. Valahogy egyszer szert tettem a "Milleneumi receptgyűjtemény" c. könyvre, melyet meglepő módon a milleneumi évfordulóra adtak ki:), egy rövid életű receptújság szerkesztősége. Nem túl igényes kiadvány, de nagyon érdekes receptek vannak benne, és természetesen az ízvilág is nagyon különleges. Jó lenne, ha sok ilyen gyűjtemény jelenne meg.

    Az erdélyi konyha más, gyakran olyan hozzávalókat alkalmaznak, amelyek itthon nem beszerezhetők, de szerintem nagyon jó a konyhájuk. Gyakran készítek erdélyi ételeket, bár szerintem nehéz azokat az ízeket reprodukálni. Kár, hogy nincs olyan vendéglő Magyarországon, amely kifejezetten erdélyi ételeket állítana elő, szerintem nagy igény lenne rá.

  • 2007.10.11 12:20:10esclave de boulot

    Bolletje,

    Nem is ugy ertettem, persze, hogy nem kotelezo rosszul enni. Persze, hogy relativ: en pl Franciaorszagban lakom, mindig is ott laktam, mindent ehhez hasonlitok, szoval szerintem a franciakhoz kepest esznek rosszul a Hollandok, meg a Nemetek is. De ez persze szubjektiv.

  • 2007.10.12 14:17:51fedaykin

    Esclave de boulot: szubjektív, de a példa jó :-)))

  • 2007.10.12 14:19:43fedaykin

    No, megcsináltam, beszámolok: valóban 45 perc, óra húszkor kezdtem el nulláról és óra ötkor már tálaltam. Míg a csirke fő van idő a káposzta pucolására is, sőt, a backupnak készített spagetti is belefért :-)) Elég jó kis kaja, valószínűleg máskor is megcsinálom.

  • 2008.12.04 21:41:09judzsinn

    suo tempore!

    Szeretném Veled felvenni a kapcsolatot!

    Vadászok egy könyvre,az Egyetemisták és főiskolások szakácskönyvére,ha tudsz kérlek segíts!

    Előre is köszönöm!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta