OFFLINE

Így készül a Red Velvet Cake

2007. október 1., hétfő 17:50


Miután több órányi nézelődés, és vásárlás után kiléptem egy bio bolt ajtaján, olyan érzésem támadt, hogy rögtön kell valami rettenetesen egészségtelen dolgot ennem, különben vége a világnak! Így találtam rá a vörös ételfestéktől csöpögő süteményre. A "red velvet cake" (vörös bársony süti) igazi karriert futott be a többi torta között. Nem elég, hogy Jessica Simpson-nak ilyen volt az esküvői tortája, és a New York Times online két oldalas cikkben foglalkozik vele, de kapható pamutfonal, tusfürdő, és sampon változatban is. Bár e két utóbbit személyesen még nem láthattam, de gondolom csak az illata hasonlít a szóban forgó süteményhez. Mivel én megsütöttem ezt az amerikai csodát, csak annyit mondhatok, a tusfürdőt inkább kihagynám... Nagyon különleges, savanykás, vaníliás az illata, de nem kenném magamra semmi pénzért. Szó se róla, eddig is sejtettem, hogy furcsák az emberek.


11 éves rokon kislány persze rögtön ezt kérte születésnapjára, de addig megpróbálok céklából készült ételszínezéket szerezni, ne tiltsák el a torta kulináris élvezetétől a "tudatos fogyasztó" szülei. (Tudja valaki, hol lehet ilyesmit Magyarországon beszerezni?) A gyerekünknek mi sem mertünk adni a sütiből, titokban ettük meg, miután lefektettük.

Hozzávalók:
2 ½  bögre sima liszt
1 bögre cukor
2 tk szódabikarbóna
1 tk só
2 ek kakaó por
1 bögre kefir vagy joghurt
½ bögre vaj vagy margarin
½ bögre olaj
1 ek ecet
1 ek vanília kivonat
2 tojás
2 ek vörös ételfesték

A száraz hozzávalókat összekeverjük, majd hozzáadjuk a külön összekevert folyékony hozzávalókkal. Előmelegített 180 C-s sütőben tűpróbáig sütjük. (30-40 perc)
Kényelmesebb konyhatündérek por alakban is megrendelhetik. Mikor kihűlt, három lapra vágjuk, és megkenjük a krémmel:

3 doboz natúr sajtkrém (Philadelphia)
Porcukor ízlés szerint
1 dl tejföl
½ Citrom leve, és reszelt héja

A torta egyébként nagyon finom, egyáltalán nem édes, kellemesen könnyű és savanykás. Engem a Guinness tortára emlékeztet.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta