Maradjon makacs: ősszel is nyári ruhában

A divattervezők kényszeresen a (tavasz-)nyár és (ősz-)tél kettősségben gondolkoznak, és így is terveznek. Szemlátomást abból indulnak ki, hogy egy átlagos divatfogyasztó - főként, ha nő - két külön ruhásszekrénnyel rendelkezik. Az egyikből csak nyáron öltözködik, a másikból csak télen, és a kettőnek a tartalmát nem keveri.

Kézenfekvő, hogy a vérbeli téli darabok, úgymint bélelt csizma, usanka, rénszarvasos pulóver, szőrmekabát, stb. nyáron szóba se jönnek. Nem ilyen egyértelmű azonban a helyzet a nyári cuccok használatával kapcsolatban akkor, amikor hűvösebbre fordul az idő. Azaz most.

Egy nyári ruha alá például gond nélkül lehet egy melegebb harisnyát venni, fölé meg egy jól eltalált kardigánt, és máris megmentettünk egy darabot a hat hónapos kihasználatlanságtól.

 Mert nyilván nem azért vásárol az ember drága pénzen, hogy szerzeményétől a szezon végén rögtön búcsút is vegyen. Aki élelmes, olyat vásárol, amit egész évben hordhat - vagy elköltözik mondjuk Los Angelesbe, ahol télen is nyár van, és ez az egész problémakör fel sem merül.

További újrahasznosítási ötletek a nyári trendekből visszamaradt darabokat illetően itt is vannak (angolul), de reméljük, a hozzászólások között is terem majd még néhány. A lehetőségek száma végtelen. Csak egyet szeretnénk kérni: aki még nem tette volna, a napszemüveget tessék még ma jó mélyre elsüllyeszteni. Semmilyen esetben sem veszi jól ki magát szezonidegen környezetben. (Illusztráció: NorthFoto)

Oszd meg másokkal is!
Mustra