Mindenki csináljon finom pudingokat!

A Dr. Oetker kétségbeesetten próbál néha trendisíteni az egyébként szégyenszemre szegényes pudinghelyzeten. A már egy ideje kapható, és kifejezetten finom grízes pudingpor mellé most kihozta a narancsdarabokkal dúsított csokipudingot és az eperdarabos vaníliát is, de nekünk még jobb ötleteink vannak. Íme három jól bevált recepttipp a zacskón olvasható módon elkészített pudingok továbbnemesítésére:

1. A jobb vizuális hatás kedvéért lehetőleg két különböző színű pudingot rétegezzünk egymásra, természetesen kuglófformában. Minden rétegre helyezzünk annyi vajas kekszet (pl. Leibniz), amennyi kifér. Az utolsó réteget is fedjük be keksszel, ez kerül majd alulra, ha kijön a formából. A kekszrétegek finomra felpuhulnak, de nem mállanak szét. Dermesszük meg, borítsuk ki, faljuk föl!

2. Egy zacskó felfőzött, még rotyogó tejszín ízű vagy vaníliapudingban, cukor helyett - vagy minimális édesítés mellett - ízesítésként keverjünk el két Snickers-szeletet (a kisebb, normál méretűt, nem a nagyobbat). Hamar elolvadnak, ekkor mehet dermedni. A végeredmény mogyorós lesz, karamellás, csokis és isteni. (A Marsot és a Bountyt utálom, ezért ezekkel még nem próbáltam.)

3. A fenti művelet a Snickers-szeletek helyett két jó érett banánnal is elvégezhető. Kicsit tovább kell rotyogtatni ahhoz, hogy banánok finom simára szétfőjenek a pudingporos tejben, ezért ajánlott egy zacskó pudingporhoz fél liter helyett 6 deci tejet használni. A tűzről levéve várjunk 10 percet, tördeljünk bele esetleg csokidarabokat is és óvatosan keverjük el még egyszer, de úgy, hogy a darabok ne olvadjanak el teljesen. Így mehet a formába.

Akinek vannak még ötletei arra, hogyan közelíthetnénk a pudingkészítést és -fogyasztást az élményszámba menő desszertek kategóriája felé, ne habozzon, kommenteljen!

Oszd meg másokkal is!
Mustra