OFFLINE

Mindenki csináljon finom pudingokat!

2007. szeptember 27., csütörtök 12:21

A Dr. Oetker kétségbeesetten próbál néha trendisíteni az egyébként szégyenszemre szegényes pudinghelyzeten. A már egy ideje kapható, és kifejezetten finom grízes pudingpor mellé most kihozta a narancsdarabokkal dúsított csokipudingot és az eperdarabos vaníliát is, de nekünk még jobb ötleteink vannak. Íme három jól bevált recepttipp a zacskón olvasható módon elkészített pudingok továbbnemesítésére:

1. A jobb vizuális hatás kedvéért lehetőleg két különböző színű pudingot rétegezzünk egymásra, természetesen kuglófformában. Minden rétegre helyezzünk annyi vajas kekszet (pl. Leibniz), amennyi kifér. Az utolsó réteget is fedjük be keksszel, ez kerül majd alulra, ha kijön a formából. A kekszrétegek finomra felpuhulnak, de nem mállanak szét. Dermesszük meg, borítsuk ki, faljuk föl!

2. Egy zacskó felfőzött, még rotyogó tejszín ízű vagy vaníliapudingban, cukor helyett - vagy minimális édesítés mellett - ízesítésként keverjünk el két Snickers-szeletet (a kisebb, normál méretűt, nem a nagyobbat). Hamar elolvadnak, ekkor mehet dermedni. A végeredmény mogyorós lesz, karamellás, csokis és isteni. (A Marsot és a Bountyt utálom, ezért ezekkel még nem próbáltam.)

3. A fenti művelet a Snickers-szeletek helyett két jó érett banánnal is elvégezhető. Kicsit tovább kell rotyogtatni ahhoz, hogy banánok finom simára szétfőjenek a pudingporos tejben, ezért ajánlott egy zacskó pudingporhoz fél liter helyett 6 deci tejet használni. A tűzről levéve várjunk 10 percet, tördeljünk bele esetleg csokidarabokat is és óvatosan keverjük el még egyszer, de úgy, hogy a darabok ne olvadjanak el teljesen. Így mehet a formába.

Akinek vannak még ötletei arra, hogyan közelíthetnénk a pudingkészítést és -fogyasztást az élményszámba menő desszertek kategóriája felé, ne habozzon, kommenteljen!

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

  • 2007.09.27 12:36:53Juliet

    eszembe sem jutott még eddig a pudingot tuningolni, önmagában is imádom! De ezek nagyon jó ötletek!



    kösziiiiiii

  • 2007.09.27 12:51:55helviti

    A legegyszerűbb sztem gyümölcsöt rakni bele. Frisset, vagy kompótot. A vaníliás puding meggyel pl. sztem nagyon jó kombináció. Vagy szintén vaníliás pudingba fahéj + alma. Esetleg rumos mazsola (bár a mazsolát utálom). Persze ezek nem olyan ötletesek, mint a fentiek.

  • 2007.09.27 13:05:27fashion victim

    Anyukám mindig saját maga csinálta a pudingot. A zacskósra így rá sem bírok nézni...

  • 2007.09.27 13:30:43Picinger

    Én a danone pudingot szeretem.

    Amikor a megdermedt pudingot kell megennem, hányingerem lesz tőle. Mindig összekeverem egy nagyobb tányérban, hogy "folyós" legyen.

  • 2007.09.27 13:35:28sultzoldparadicsom

    Gartulálok! Sikerül feltalálnod a diplomata pudingot! A végén kiderül hogy melegvizet is te találtad fel.

  • 2007.09.27 13:56:25ErrorFlynn

    jújj de utálom a pudingot a szétpuhult keksszel, jajajj!!

    de a többi jól hangzik, friss gyümivel meg pláne.

  • 2007.09.27 16:24:08melcseee

    oohh anyira köszi! ezek azért nagyon jók, mert pont most várjuk vendégségbe barátainkat, és nem tudtam eldönteni, mit csináljak nekik..ez pedig az a bizonyos egyszerű de nagyszerű... :)



    egyébként az is jó vendégvárásnak, h megcsinálod a vaníliás pudingot, nyomsz bele egykis tejszínhabot, lehet kapni a képviselőfánk tésztáját így simán, abba beleöntöd a már hideg pudingot, rányomsz még tejszínhabot és kész is a félig házi képviselőfánk :P

  • 2007.09.27 18:37:34gabriseszter

    a vaníliásba túrót keverni, hmmm... a tetejére meg eper és kész. de ezt a snickers dolgot én is kipróbálom.

  • 2007.09.28 11:30:55Marvin

    Nálunk a csokipudingba kerül + kakaópor és a pudingrétegek (csak csoki) közé gesztenyét rakunk. Isteni!!!

  • 2007.09.28 16:05:48Verbalis Inkontinencia

    Én meg imádom a felpuhult kekszrétegeket! A csokisat én rumos v. kávés, esetleg rumos-kávés babapiskótával szoktam tuningolni a tiramisu

    feeling kedvéért.

    Vagy konyakmeggy a vaníliásba.

    a gesztenyés ötlet elég jól hangzik.

  • 2007.09.28 17:07:04fedaykin

    Véleményem szerint kétféle ember él a földön: aki szereti a megpuhult kekszet és az, aki nem.

  • 2007.09.28 20:49:10soiree

    Szerintem meg olvassz pár pár kocka étcsokit (vagy amit szeretsz), öntsd fel tejjel és a pudingport cseréld le azonos mennyiségű étkezési keményítőre - legalább a műanyagot kispórolod, az eredmény meg jobb :)

  • 2007.10.01 09:14:55ZsC

    Mivel a puding legfőbb alkotórésze a keményítő, azon kívül pedig csak mindenféle adalékok (szinezék, aroma stb.) vannak benne, így én magam szoktam kutyulni a következő receptek alapján:



    Csokipuding

    1/2 l tej

    100 g cukor

    37 g keményítõ

    9 g kakaó

    esetleg 50 g keserü csokoládé beleolvasztva



    Vaníliapuding

    1/2 l tej

    85 g cukor

    2 cs. vaníliás cukor

    40 g keményítõ

    esetleg 50 g fehér csokoládé beleolvasztva

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta