Egy újabb tea a hűvösebb hónapokra

Azon olvasóink, akik március óta csak fehér teát isznak, most fellélegezhetnek, mert van még egy ital, ami esetleg versenyre kelhet a fehér tea mindent gyógyító, jobbító és természetesen egzotizáló hatásával. Ez az ital pedig nem más, mint a vörös tea.

A vörös teának a másik neve pu-erh, és már annyira elterjedt, hogy, amint az a képről is látszik, a Twinings külföldön már árusítja kínálata standard részeként. Másrészt, ki hitte volna, hogy ilyen haladó nemzet vagyunk mi is, működik a puerh.hu címen egy magyar weboldal is.

A vörös teának kifejezetten földszerű íze van, ami a többségnek (csakúgy, mint mondjuk az Unicum) elsőre egyáltalán nem ízlik. Utólag enyhén édeskésbe hajló íz marad a szánkban, amire természetesen cukorral/mézzel rá lehet segíteni, de a pu-erh-hez a teák közül talán a legkevésbé illik az ízesítés. Érdemes magunkat szoktatni hozzá azonban, mert igen magas antioxidáns-tartalmú, ezért sokáig él, aki eleget kortyol belőle. Ha édesítés nélkül képesek vagyunk leküldeni, akkor biztosak lehetünk benne, hogy most valami nagyon jót tettünk magunkkal.

Kár, hogy ehhez a jóhoz egyelőre zarándokolni kell. Viszont nem feltétlenül külföldre, hiszen sok teázóban van vörös tea itthon is. Ezek közül kiemelnénk a debreceni Carpe Diem teaházat és Pesten a Tea útját. Ez utóbbinak nincs weboldala, ezért kénytelenek vagyunk külön elmagyarázni, hogy a Henszlmann Imre utca 3-ban van, az Astoriától 5 percre, a Retrock Deluxe mellett, a Károlyi kerttel szemben. Jó szürcsölést!

Oszd meg másokkal is!
Mustra