OFFLINE

Mit tegyünk arcunkkal a hosszú, forró nyár után?

2007. szeptember 20., csütörtök 09:38

Hogy hozzuk helyre a nyáron leharcolt arcunkat? – kérdeztük állandó tanácsadónkat, Harangvölgyi Anna kozmetikust.
 
„Nyár után két dologgal kell számolni: a bőr tele van mitesszerrel és pattanással, és sok pigment folt alakul ki a nap miatt. Ezért mindenekelőtt egy alapos arctisztításra (értsd nyomkodásra) van szükség. A pigment foltokat hámlasztással lehet enyhíteni, illetve az enyhe gyümölcssavas krémek is halványító hatásúak.”
 
A nap vízhiányt is okoz, ilyenkor előjönnek a ráncok, megvastagszik a bőr, ezért hiába a tetszetős barna szín, az arc a nyaralás után szottyattabb lesz, mint előtte.
„Ilyenkor vízhiányos a bőr, újra egyensúlyba kell hozni a vízháztartást, erre főleg az A és C vitaminos krémek jók – utóbbi halványít is” – tudtuk meg.
 
Amire pedig a krémek nem elegek, azt kozmetikai eljárással lehet kijavítani: ősz elején a csiszolást és a hámlasztást valamint a mély hidratálást szokták javasolni.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.09.20 10:02:47mrssolis

  Én a Lancome microdermabráziós szetjére esküszöm. Már be is szereztem, hogy az őszi renoválást megejtsem. Ez csiszol is, és mellé jár a nagyon intenzív C vitaminos krém is. Mire elhasználja az ember, mintha kicserélték volna. Meg persze a hidratálás, most éppen felfedeztem a Chanel Hidromax+ nevű krémjét, isteni.

 • 2007.09.20 10:12:27E.

  nem egyszerűbb egész nyáron is rendeszeresen járni a kozmetikushoz? ő úgyis látja mire van szükség.

 • 2007.09.20 10:16:45feng zsuzsi

  én úgy tudom, h nyáron nem olyan hatékony a kozmetika, mivel a legtöbb ember nem vár x napig a kezelés után, ha mondjuk épp lehetősége van napozni. meg logikus is, h az egész arcot akkor tegyük rendbe, amikor már nem érik olyan megterhelő hatások, mint nyáron. de nem vagyok szakértő :)

 • 2007.09.20 11:03:44fedaykin

  Szerintem az otthoni mikrodermabráziós szettek között nincs akkora különbség minőségben, mint árban. A La Prairie 50-60 ezer forintos szettje pontosan annyit és, mint a L'Oreal, ami 5000-be kerül.

 • 2007.09.20 12:50:13Riti

  nekem is a Lancome c vitaminos mikrod. szettje jött be. őrült jó! már több mint egy éve van nekem, de mindig elcsodálkozom, mennyire szuper. Előtte Estée Lauder idealist microd volt, de az meg sem közelíti. Szerintem legalább 1-2 havonta el kell járni egy profi kozmetikushoz, ő a nyárra tanácsokkal is el fog látni. Napra egyébként sem nagyon szabad menni, borzasztóan öregít, de ezt már mindenki tudja...

 • 2007.09.20 14:41:54fedaykin

  Oké, akkor tegyünk különbséget a csak mechanikai, csak kémiai és a vegyes csiszolók között. Mert akkor ugye a vegyes a legjobb. Már akinek bírja a bőre :-))

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta