A nap kedvence: szuperfinom tejcsoki Björk barátaitól

 
Évek óta behatóan tanulmányozom a különféle kultúrák csokoládétermését, de ennyire teljes és zamatos ízű csokoládét, mint az izlandi Síríus tejcsoki nem kóstoltam még Belgiumban sem.
 
Bár van többféle is belőle, az igazán jó a tejes. Amiből létezik az ország legismertebb tájképeivel ellátott kicsi kiszerelés, de az igazi a 200 grammos óriás. Utóbbinál majdnem akkorák és olyan tömzsik a kockák, mint egy dobókocka. És noha tejcsokoládé, a megszokott kék helyett piros a csomagolása (amin nincs semmi csicsa, csak egy tejes hordó csokikockákkal, aztán jól van.).
Gazdag  ízvilág jellemzi (amit én az Izlandon uralkodó tiszta víz, tiszta levegő, tiszta tehenek összefüggésnek tudok be) amit enyhe, nagyon kellemes mellékíz egészít ki (amit pedig a magas kéntartalmú izlandi víznek tudok be). Szóval a SÍríus nem az a típus, mely selymesen szépelegve olvad el a szájban, hanem ami markánsságával üt nagyot.
 
Az interneten csak egy helyet találtunk, ahol rendelni lehet, de sajnos mintha most ott is hiánycikk lenne. Ezért nagyon várjuk kedves olvasóink javaslatát az itthon is elérhető szuperfinom csokikról!
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek