OFFLINE

Találtunk valami nyomokban csajszisat a Carharttnál!

2007. szeptember 6., csütörtök 15:46

Pár hónapja nyílt meg az első magyar butikja a Carharttnak Magyarországon. Az üzlet a Király utcában található, és mindenkinek ajánljuk, hogy keresse fel, aki 1. nem volt még Carhartt boltban külföldön (hajszálra ugyanolyanok, mint ez az itthoni), 2. felüdülést keres a nap 24 óráját mérgező hellókittiözön közepette, vagy 3. szeretne látni egy olyan boltot, ahol a nőknek is férfiruhát árulnak (persze azért a képen láthatóhoz hasonló kivételek elvétve akadnak). Mindenesetre jellemző, hogy a ruhakollekció még ugyan ketté van osztva férfi és női vonalra, de a kiegészítőket, táskákat, öveket, sapkákat, pénztárcákat és - öööö - karabinereket kizárólag unisex (=férfias) változatban gyártják.

A Carhartt eredetileg amerikai és 1889. óta nyomatja a munkaruházatot. Európai leányvállalatuk azonban 1997. óta a saját útját járva divatozik, de persze anélkül, hogy az eredeti koncepciótól túl messze kalandozna. Az öreg kontinensre jutó Carhartt a "streetwear" szigorú szabályait véresen komolyan veszi - hiába, Németországban található az európai főhadiszállásuk, tehát rend van és fegyelem. Aki a terézvárosi boltig inkább most nem fárad el, az esetleg böngéssze végig a website kínálta Carhartt-választékot, és úgy próbálja eldönteni, hogy ez most fantáziátlanság-e vagy inkább nemes egyszerűség. Annyit azért előrebocsátanék, hogy Északnyugat-Európa utcáit róvó teenagereknek egy igen határozott százaléka nem engedi a viccet a Carhartt-tal kapcsolatban; különösen Németországban már-már félelmetes népszerűségnek örvend a nemdivattal divatozók körében. 

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.09.06 17:08:01vasszűz

  Hát, ha Ti a csajszisat szeretitek, akkor kezdem érteni a blogot. lol

 • 2007.09.06 17:28:58LFTS

  Az "unisex" pont nem egyenlő azzal, hogy férfias... :) Azért lett kitalálva. :)

 • 2007.09.07 08:57:12gerilla

  Jah,ha már Németországban már félelmetes népszerűségnek örvend...

 • 2007.09.07 12:39:03suo tempore

  végignéztem a nőknek szánt cuccokat, hát én nyomokban sem találtam semmi csajszisat benne, bár az a satírozott csíkos póló elég vicces volt, a többi enyhén gusztustalan, legjobb esetben is átlagos

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta