OFFLINE

Lávalámpa helyett

2007. szeptember 6., csütörtök 09:31

Ebben a borzasztó időben nagy szükség lehet néhány simogató fényű lámpára, ráadásul a hangulatvilágítás az egyik leghálásabb téma, ha az ember lakberendez magának (vagy másnak). Nyilván a tervezőknek is ez a terület a kedvence, mert itt igazán szabadjára engedhetik a fantáziájukat, hiszen nem kritérium, hogy a lámpa mellett úgy mellesleg látni is lehessen valamit. Az ilyen értelmetlen lámpák királya ugyebár évtizedek óta a lávalámpa, de bizonyos Lauren Moriarty cége most előrukkolt valamivel, ami könnyen lehet, hogy átveszi az uralmat a hasznavehetetlen, de jópofa lámpák piacán.

Maga a termék annyira innovatív, hogy nevet már egy teljesen kézenfekvőt választottak neki: úgy hívják, hogy Sunrise, azaz Napfelkelte. A trükk annyi, hogy a búrát olyan hőérzékeny festékkel kezelték, amely szobahőmérsékleten szinte egyáltalán nem engedi át a fényt, a lámpába helyezett villanykörte melegétől azonban lassanként áttetszővé válik. Ezalatt a Sunrise-ot díszítő londoni látkép mögött mintha fokozatosan kivilágosodna az ég és pár perc alatt felkelne a nap. A gyártó cég webshopjában ez a termék még sajnos nem kapható (különböző kiállításokon és vásárokon mutatták csak be eddig), vehetünk viszont verdeső szárnyú pillangókkal díszített lámpát vagy hulló hópelyhes műanyagborítást. Türelmesebbek várják ki, amíg Eiffel-tornyos, esetleg Hősök terés vagy halászbástyás-mátyástemplomos Sunrise is kapható lesz majd.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

  • 2007.09.06 10:38:26suo tempore

    ez csak addig a pár percig érdekes, amíg eljátsza a napfelkeltét, utána ez csak ugyanolyan használhatatlan giccs, mint a lávalámpa, a hószállingóztató üveggömb, vagy a két üveglap közé tett színes homok

  • 2007.09.06 19:25:54greencurse

    Pár percig tényleg érdekes, főleg vendégeknek mutogatni.

    Ettől még az én gyertyám is jobb, aminek az aljába valami kis vackot szereltek, amit ha bekapcsolok, kb 15 mp-ként váltogatja a színét és még elég erős is.

    Persze ha leég a gyertya, autom. kikapcsol az egész. És nem lehet újratölteni.

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta