OFFLINE

Sárgadinnye 2.0

2007. szeptember 3., hétfő 10:07

Köztudomásúlag két fajta dinnye van: sárga és görög.

Alapvetően valóban ez a helyzet, de ezen a két fajtán belül is igen nagy a változatosság. Talán sokan emlékeznek még pl. azokra a gömbebb alakú, egyszínű sötétzöld görögdinnyékre, amik 15-20 éve még egyeduralkodtak a magyar piacokon, de amiket manapság szinte teljesen kiszorítottak a tökszerű, csíkos görögdinnyék.

Lehet, hogy a sárgadinnyék világában is hasonló hatalomátvétel készül: minden nyáron egyre több helyen lehet már kapni azt a fajta sárgadinnyét, ami a képen is látható. Ez a gyümölcs kívülről harsány citromsárga, belülről fehér - szemben a hagyományos, "hálós" héjú, zöldesebb-sárgásabb húsú sárgadinnyékkel. Az éppen végéhez ért szezonban már a kevésbé egzotikus, eldugott pesti kis piacokon is kapható volt ez a kanárisárga változat, ami sokak szerint (pl. szerintem is) frissítőbb, szomjoltóbb, üdítőbb hatású és ízű, mint amihez mi magyarok hozzá vagyunk szokva. (Ezen a kettőn kívül még jó sok típusa van egyébként a sárgadinnyéknek, akit felizgatott a téma, tájékozódjon angolul a wikipédián.)

Persze egy mindent maga alá temető sárgadinnyeforradalomnak nem sok értelme lenne, az lenne inkább a kívánatos, ha nem a régi helyett, hanem amellett nyerne teret az "új" sárgadinnye a jövő nyártól, és akkor mindenki kedvére hasonlítgathatná össze a kettőt. Nyamm.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta