OFFLINE

A szürke az új sárga

2007. augusztus 30., csütörtök 13:46Lehet, hogy én vagyok az egyetlen, aki ennek örül, de az ősz színe végre a szürke, legalábbis az Elle szerint, ahol azt olvashatjuk, hogy Katharine Hepburn hozta divatba ezt a színt a nők körében, még a negyvenes években. Én nagyon szeretem a szürkét, annak ellenére, hogy sokan gyűlölködnek erre a színre, mert a magyar szóhasználtaban ez kábé egyenlő az unalmassal. Szerintem pedig a szürke nem unalmas, hanem elegáns, és egyben persze komoly, kicsit férfias is. Mindenesetre jobban illik egy nőhöz, mint a sárga, vagy a narancssárga, bár lehet, hogy most meg leszek kövezve. Azért én beszerzek néhány darabot. (A képen látható pulóver egyébként egy 380 dolláros Vanessa Bruno darab.)

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.08.30 14:17:22zanzibar

  Hát nem tudom. Szürkében a legtöbb nő egérnek néz ki. Talán csak a természetes vörösek nem.... Az alapvető baj az vele itt Magyaroszágon, hogy a legtöbb nő nem / nem jó kiegészítőket kombinál hozzá, illetve az, hogy ha nem szép az anyag / szabás nagyon öregasszonyos lesz az egész.

  Meg nálunk az ősz tél természetileg amúgy is szürke a városokban, úgyhogy könyörgöm, legalább vidám és dinamikus színű kiegészítőket kérünk: vörös sálakat és kesztyűket, narancsszín baretteket, na és persze csodás fehár blúzokat és helyes halványrózsaszín toppokat. És sok-sok gyöngyöt, és aranyat :)!

 • 2007.08.30 14:52:44theba

  én szeretem a szürkét.nem olyan komor,mint a fekete,de elegáns lehet egy szép szürke kosztüm...és nem feltétlenül unalmas!csak-mint bármelyik más színt-nem kell túlzásba vinni.de a szürke+intenzív színű kiegészítő jól mutatnak együtt,jól lehet kombinálni vele!nekem is van egy szürke felsőm elég erős rózsaszín mintával és nagyon szeretem.

  bár a szürke és barna kombinációját nem hordanám...nekem az valahogy nem klappol.

 • 2007.08.30 15:14:44Legenda

  Imádom a szürkét!!!! Minden második darabom szürke szinű,aki a szekrényembe néz,egy nagy szürkeséget lát csak. Szóval én örülök. Most a nyaralásom alatt csak szürke holmikat vásároltam,egyetlen fekete kabáttól eltekintve. Bár nálam ez nem újkeletű dolog,hiszen évek óta megszállottja vagyok a szürkének,és nekem igenis kifejezetten jól áll,hülyeség ez a szürke egér duma-aki jelenség,az bármiben az,ha tudja viselni az adott darabot,aki pedig jelentéktelen,az ha egy kéken villogó szirénát ragaszt a fejére akkor is az marad...

 • 2007.08.30 15:16:13gurur

  Micsodaa!? Szenzációs szürke-barna összeállításokat lehet csinálni. Egyébként isteni a szürke szinte minden színnel, csak a megfelelő árnyalatokat kell összeválogatni. Nekem azonban a következőkkel tetszik a legjobban: törtfehér, hófehér, fekete, kék.

 • 2007.08.30 15:18:03pandilla

  Akármennyibe is kerül ez a pulóver, akkor is hányadék! Én a sárgára és narancssárgára szavazok. A szürkéről csak az egér jut eszembe...De még szerencse, hogy nem egyforma az izlésünk, mi lenne itt akkor, bele sem merek gondolni!

 • 2007.08.30 15:29:38cinci

  a szürke-fekete összeállítás nagyon fincsi tud lenni szerintem. ez a pulcsi viszont nem az. szerintem. teljesen ok szín a szürke, de mivel szerintem önmagában szőke hajhoz nem áll túl jól, én alul hordom.van szoknyám és szövetgatyám is.

 • 2007.08.30 16:25:02uhhhhh

  A szürke már 2 éve divat... akkor miről is beszélünk?

 • 2007.08.30 16:36:17Amarcord

  Csak halkan jegyzem meg, hogy a szürke-sárga párosítás szerintem nagyon jól néz ki, és most rengeteg ilyen cuccot lehet venni...

 • 2007.08.30 19:19:28múvemáccsó

  meg vagy kövezve.

  én sárgában és narancsban járok.

  üdv

 • 2007.08.31 10:32:34Pöttyös

  Hát, eleddig azt hittem, az egyetlen szürkemegszállott vagyok... : )

  Amúgy, akik azt hiszi, hogy a szürke valami unalmas kotyvalék, annak felnyitnám a szemét, hogy a szürke igenis SZÍN!!! Nem is akármilyen! Sokkal jobban kombinálható bármilyen másik színnel, mint a fekete (bár azt is imádom, a ruhatáram javarészt fekete, szürke és lila darabokból áll)!!! Barnával is nagyon jó, ha megtalálod mindkét színnek azt az árnyalatát, ami pont összepasszol (tehát nem minden barna megy minden szürkéhez). Skandináviában (bocsánat megint ezért a példáért, de sokszor járok arrafelé) van egy csomó szürke ház (hangsúlyozom: nem betonszürke!), ami egy csomó szürkeárnyalattal van kifestve: pl. az ablakkeret teljesen más szürke, mint maga a ház vagy a bejárati ajtó meg a lépcső stb., és nagyon is színesnek néz ki, az ember ránéz, és egy színes házat lát, mert olyan ügyesen kombinálják a különböző árnyalatokat! Egy kicsit belebonyolódtam ebbe a mondatba, de remélem, értitek a lényeget. : )

  Szóval hajrá szürke!!!

 • 2007.08.31 13:57:22ErrorFlynn

  uhhhhnak igaza van, a szürkét már behozták múlt ősszel, nem? de legkésőbb idén tavasszal. én egészen odáig nem szerettem a szürkét, de akkor rájöttem, hogy nagyon-nagyon jól kombinálható, és csak árnyalattól függ, hogy egér-e vagy izgalmas.

 • 2007.08.31 19:03:46Ea

  szeretem a szürkét. elegáns. De utálom ezt a fajta szürkét, mint amilyen ez a pulcsi, mert úgy néz ki mint az alsós mackónadrágom. nem homogén a színe.

 • 2007.08.31 19:06:43Ea

  nálam amúgy a "szürke" (=unalmas) szín a barna.

  a szürke-barna kombináció véleményem szerint a lehető legrosszabb.

  tisztára mintha pocsolyának öltöznék novemberben.

Blogok, amiket olvasunk

STÍLER 4 ruhadarab, aminek nincs helye egy stílusos nő ruhatárában

A nagy őszi gardróbcsere remek alkalom arra, hogy megszabaduljunk néhány olyan holmitól, ami csak a megvásárlás pillanatában tűnt jó ötletnek. A divat változik, trendek jönnek-mennek, de biztos lehetsz benne, hogy a most következő cuccok nélkül igenis, lehet élni. Ráadásul egy magabiztos, stílusos életet.

KERTÉSZ Így gondozd ősszel a csónakorchidádat

Most, hogy ránk rúgta az ajtót az ősz, egyre jobban figyelünk a szobanövényekre. Az orchideák különösen népszerűek. ennek oka lehet különleges szépségük, szokatlan megjelenésük, vagy éppen az, hogy a meleg trópusi tájak hangulatát hozzák közel, ami télen különösen jóleső érzés.

OTTHONTÉRKÉP Elfogytak a zuglói garázsok

Fizetős övezetté vált a XIV. kerületben az Örs vezér tere és a Felvonulási tér környéke is. Ráadásul nem csak hétköznap, hanem szombat-vasárnap is. Gondoltuk, megnézzük, milyen a garázshelyzet a kerületben. Aztán koppantunk.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta