OFFLINE

Öltözzön sok pénzből grimaszoló póknak!

2007. augusztus 28., kedd 14:38


Mindig is csodáltam Björköt, ahogy szabadon kombinálja a selymet a legdurvább posztóval, a tüllt a műszőrmével. Bár van, hogy szinte bicskanyitogató az extrovertáltsága, valahogy még a szivárványszínű kreppkorona is jól áll az idióta grimaszaihoz. Ahhoz persze közel sem vagyok elég merész, hogy utána csináljam, bár egy időben próbálkoztam a szem alá ragasztott fényes pöttyökkel. Legutóbbi fellépésén, a Rock en Seine fesztiválon ismét kitett magáért, körülbelül a saját hálójába tévedt póknak öltözött. A puffos ujjú fellépőruhája aranyszínű csokipapírra hajazott, és a koncert alatt színes indákkal vonta körbe magát – nincs tippem, hogy ez miből készülhetett. Arra volnék viszont kíváncsi, hogy Björk minek öltözve jár bevásárolni. (kép: AFP)

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.08.28 18:25:48afx

  hu hu én tudom én tudom:)

  vagyis nem én hanem az egyik barátosném:(

  na mind1...3 évvel ezelőtt Björk a férje és gyerekük (én is beestem az asztal alá,mert nem tudtam) jött a kedves barátnémmal szembe a montenegrói tengerparton, Kotor városában. azt mondta a barátnőm,hogy gyanús lett neki a dolog,de mivel Björk nagy szemüveget viselt, meg kb. átlagos ruhákat + még egy gyerek is volt vele (amit akkor nem tudtott még mire vélni) igy nem volt biztos benne,hogy ő az,de azt mondta,hogy a cipőjéröl ismerte fel:D

  ami állítólag ilyen japán fapapucs meg saru keveréke volt vastag szatén pántlival. láttam is

  képet rólla. ja és majdnem megtámadta a barátnőm mert le merte fényképezni a nyaralásán. lol. a csaj azt mondta,hogy mikro ordított az arcába Björk akkor majdnem orgazmusa volt hihihihiiii:D

 • 2007.08.28 19:27:51nafretiti

  A cuccot nem kommentálnám különösebben, színpadi jelmez, kreatív..

  Viszont a zenéje különleges és régóta kedvelem!

 • 2007.08.28 22:02:53Té, mint Tamás

  Szegény nagyon csúnya.

 • 2007.08.28 22:03:03Té, mint Tamás

  Szegény nagyon csúnya.

 • 2007.08.28 22:27:11Ea

  na na na! björk egy istennő.

  méghogy pók...

  bárcsak megnézhetném, hogy mutat mindez élőben, mozgásban.

 • 2007.08.29 08:15:18sincity

  Björk egy istennő?? Még szerencse, hogy egyes vallásokban fennmaradt a többisten hit.

 • 2007.08.29 09:33:04ninian_s

  Nem szegény, és nem csúnya!

 • 2007.08.29 10:18:26sklasse

  sztem a ruha érdekes lehet a színpadon, főleg a fényhatásokkal együtt, és abszolút illik Björkhöz, és a zenéjéhez. Becsülöm, amiért felvállalja alternatívságát, és tisztelem az eredetiségéért, kreatívságáért. A zenéje pedig egyedülálló, sokszor előremutató...

  Nekem tetszik a stílusa, igaz magamon nem tudnám elképzelni az általa hordott ruhákat (nem a színpadiakra gondolok), valszeg a főnököm sem díjazná:)

  Ha jól tudom Björknek egy fia (22 éves), és egy lánya van (5 éves), de erre nem mernék megesküdni...

 • 2007.08.29 10:37:36theba

  szerintem sincs semmi baj ezzel a ruhával...inkább kreatív,mint pók!nagyon szeretem Björköt,egészen rég óta követem a munkásságát és örülök,hogy albumról-albumra,klipről-klipre meg tud újúlni és meg tud lepni!sokkal izgalmasabb,mint bármelyik amcsi szöszi pop cicamica...csak azt sajnálom,hogy ritkán énekel az anyanyelvén:-)

 • 2007.08.29 11:01:13Riti

  Az a nagyon nagy probléma, hogy borzasztóan antikreatív, korlátolt kis hazánkban, ahol boldog boldogtalan sortot húz magára, nemhogy nem csípik az emrek az egyéniségeket, hanem egyenesen megriadnak tőle, s a szellemileg legegyszerűbb jelzővel illetik: csúnya. Persze, mert a sematikus platina szőke vagy fekete haj, műanyag testrészekkel és színnel, életveszélyes soványsággal a szép. hm... Balkán.

  Björk egy egyéniség. Ennyi. Irígykedhetnek a futószalagon gyártottak.

 • 2007.08.29 11:47:56vasszűz

  Nana, Jonatha Blue, most már tedd el azt a tükröt!

 • 2007.08.29 14:19:41Rékuc

  jahát kérem, Izlandon Björk az exportcikk. Magyarországon a pornósztárok és a kurvák. Mégis milyen legyen itt a szépség- és trendideál?

 • 2007.08.29 14:45:18suo tempore

  én még életemben nem hallottam erről a nőciről...ha jól sejtem vmi énekesnő lehet

 • 2007.08.29 14:52:26Té, mint Tamás

  Lányok, nem tudom, mi lehet a bajotok, de elég kétszínű világban éltek, ha szerintetek egy férfi csak Björk és a "sematikus platina szőke vagy fekete haj, műanyag testrészekkel és színnel, életveszélyes soványsággal" közül választhat.

  Azt hiszem, a saját félelmetek táplálja a björk iránti rajongásotokat, hiszen őt látva tudatalatt meg vagytok győződve, hogy ha egy ilyen csúnya lány ilyen sokra vitte, akkor - bár nem hasonlítotok a "sematikus" típusra - ti is lehettek szépek és egyéniek.

  Lányok, örömmel közlöm veletek, hogy ez így van. De nem Björk miatt, hanem azért, mert bizony a férfiak is intelligens, érző emberek, majd meglátjátok. Csak vetkőzzétek le ezt a borzalmas attitűdöt és próbáljátok magatokban megszüntetni az előítéleteket. Az olyasféle prekoncepciókat, hogy a férfiak a műmelleket szeretik, meg a szőkéket, meg hogy a férfiak esze csak a szexen jár. Ha ezen túl vagytok, akkor nézzetek egy kicsit körül, hol is éltek - és ezt főleg Ritinek mondom -, majd tegyetek arról, hogy mi ne a borzasztóan antikreatív, korlátolt emberek országa legyünk. Persze sokaknak kell a meggyőződés, hogy mi antikreatívak vagyunk, bezzeg a nyugat milyen ötletes! - hiszen így kicsit egyedinek érezheti magát minden Ritihez hasonló nő, mert önmagát mindenki kreatívnak tartja.

  Lányok, vegyétek már észre, nincsenek "mi", "ők", "azok", "nők", "pasik"... hanem csak emberek vannak, individuumok.  Björkről meg annyit, hogy ő is csak egy előadóművész. Mint minden modern előadóművésznek, neki is ki kellett alakítania egy imidzset, egy egyedi stílust, mert így tud kiemelkedni a tömegből. De hogy milyen ez a stílus, az nagyrészt nem Björkön múlik, hiszen stylistok és ötletemberek alkotják azt meg. Van akinek Madonna jön be, valakinek Shakira, valakinek Björk. Volt rá piaci igény, ezért túlélte az elmúlt harminc évet. De ő is csak egy árucikk... És egy árucikket isteníteni? Persze, jogotok van.

 • 2007.08.29 16:03:49Pöttyös

  Kedves Jonathan.Blue!

  Azon felül, hogy sokmindenben igazad van, egy dologban nincs: Björk nem csúnya. Nézd meg egyszer az arcát (az őt körülvevő stílustól elrugaszkodva), szerintem nagyon szép arcú nő! És gyönyörűek a szemei!!! Szerintem néha tudatosan "csúnyítja" magát, ez egy koncepció lehet, és nem hiszem, hogy stylisthadak állnak mögötte, szerintem talán van egy stylistja, de az is inkább csak tanácsadóként. Az ötletek - én legalábbis ezt feltételezem - Björk fejéből pattannak ki. Na, csak ennyit akartam hozzátenni.

 • 2007.08.29 16:18:25Té, mint Tamás

  Minthogy a szépség megítélése szubjektív, ezért fenntartom, hogy számomra ő csúnyácska. Nincsenek meg az arcában azok a vonások, amik kiemelnék őt. Egyébként persze a szándékos "csúnyítás" is lehet koncepció, ezért á la natur kellene megnézni egyszer. Megjegyzem, a szemek akár kontaktlencsék is lehetnek, tehát ez alapján nem ítélnék.

  Hogy nincsenek stylistjai?

  Tudtommal ő Björk fősztájlisztja:

  tinyurl.com/yruq2o

  Hivatásos, saját cégekkel.

  Persze ebben semmi kivetnivaló nincs, csak el kellene fogadni, hogy az előadóművészek nem istenek és istennők, hanem énekesek és színészek, akik sok éven át játszák a szerepüket.

 • 2007.08.29 16:46:42Riti

  Szomorú vagyok, hogy nem értettél meg, de örülök, hogy legalább érzéseket és gondolatokat váltottam ki. 8)

  Persze, egyéniségek vagyunk mind, de azért át is kell látni azon a szemen, nemcsak kifelé kukucskálni. S én nem sok biztatót látok otthon. Na, most elárultam magam, nem otthon élek...hm. "sajnos" éltem már pár országban, de az otthoni helyzet a leglehangolóbb egyéniség fronton. Persze, tisztelet a kivételeknek. Mint pl. Björk.

  A sematikus emberekkel kapcsolatban pedig.... félő, de nagyon-nagyon sokan vannak. Sajnos stylistként tudom, s szenvedek tőle eleget. • 2007.08.29 16:53:26Riti

  Még egy pici dolgot elfelejtettem...Jonathan, azt írtad, a Riti-hez(alias hozzám)hasonló nők... na most kérem szépen, akkor hol is van az a féltett egyéniség? hogyha hozzám hasonlóak, akkor... hm...akárhogy osztok szorzok, én is bekerültek a sémák táborába. De legalább felnyitottad a szemem! Köszönöm! hála neked! még pszichiáterre sem kell költenem!

  Egy valami viszont félő, hogy igaz. summa summárum, kétszínű világban élünk...de nagyon.

 • 2007.08.29 19:00:59Té, mint Tamás

  Riti, szerintem manapság semmi sem szomorúbb, mint mikor valaki arra büszke, azt tartja fontosnak, hogy ő egyéniség. Hidd azt, hogy egyéniség vagy, nem érdekel. Legyen ettől nagyobb az önbecsülésed, érezd magad jól a bőrödben.

  De mikor ezek az "egyéniségek" - mint te - egyedül azt tudják felmutatni, hogy ők mások, egyediek... nos olyankor egy rém egyszerű világképről és sivár gondolatvilágról tesznek tanúbizonyságot.

  Nem veszed észre, hogy éppen azoknak a szintjére süllyedsz ezáltal, akiktől annyira akarsz különbözni?

  Azt mondom, ha valaki "egyéniség" - értve az általad egyéninek talált egyedet -, azt nem érdekli a többi ember, mert ő nem attól lesz valaki, hogy különbözik a környezetétől.

  Jóval hitelesebb lennél, ha nem azon szörnyülködnél, hogy milyenek a magyar emberek, és nem emelnéd ki, sztájlisztkén mennyire szenvedsz a sémáktól.

  A sémáktól való félelmed tesz téged sematikussá. (És megjegyzem, ebben a kórban is sokan szenvednek hazánkban.)

 • 2007.08.29 20:13:33theba

  én nem hiszem,hogy a"saját félelmem táplálná a bárki iránti rajongásomat"...nem rajongok senkiért,csak szeretem a zenéjét és tetszik a munkássága.tetszik,mert az én sémáim szerint ő nem átlagos.az én világomban Björk sokat dolgozott a sikerért és kivívta az elismerésemet.és nem érdekel,hogy csúnya-e vagy szép,egy zenésznél,színésznél,művésznél már nem a szépség dönt,hanem a tehetség.  az meg,hogy mi tetszik a férfiaknak,azt döntse el minden férfi maga.

  ennyi.

 • 2007.08.29 20:35:37Té, mint Tamás

  Oké, így már sokkal érzékelhetőbb az álláspontod.

 • 2007.08.29 22:46:45nafretiti

  10-15 éve követem a munkásságát és ez idő alatt nem találkoztam ennyi pártolóval, mint ezen az egy oldalon és ennek örülök!Szépnek tényleg nem szép, de elég kortalan(nak tűnik) és ő nem 'csak'egyéniség, hanem valóban maradandót alkot.

 • 2007.08.30 09:13:32Riti

  Egy kérdés: miért cseszegetsz? Én írtam egy véleményt, s rámszálltál. Beteg vagy. Vagy magányos? Én Björkről írok, nem tűnt fel??????

  Semmi közöm hozzád Jonathan, szállj le rólam! Menj el clubbokba, pub-ba, süssünk-főzzünk bulira, ha nincs kit mardosnod.

  Eredeti üzenetem ennyi lenne, ha nem értenéd: Nem szeretem, ha egy nagyon tehetséges embernek (mint Björk), rögtön a felszínt, azaz a külsejét nézik. Mert ezzel van tele ez a világ. Ha előregörgetsz, megláthatod, te csak ennyit tudtál írni Björkről: szegény, nagyon csúnyácska. Csak ennyi lenne ez a nő? Tényleg?

 • 2007.08.30 09:19:54Riti

  jaj, de nem azért kérdeztem, hogy válaszolj, mert nagyon-nagyon elegem van belőled, s a vég nélküli filozofálgatásodból. s szerintem mindenkinek.

  Björk a téma, drága.

 • 2007.08.30 09:22:40mel anzzs

  és szerintem is szép björk... :)

 • 2007.08.30 10:15:39cinci

  nyilván a férfiak többsége csúnyácskának találja. björk-ről - teszem hozzá érthetően - keveseknek jut eszébe a szex. ez pedig bizony fontos tényező egy nő nőiességének megítélésében...számomra a human behavior-os időszakban teljesen izgalmasnak tűnt, kizárólag, mint előadóművész, nem mint nő, de mára már unalmas és álművészieskedő. új lemezét timbaland készítette, aki a pussycat dollsnak és justin timberlaknek is. naaaaaaa.....

 • 2007.08.30 11:10:30suo tempore

  sztem meg egy nőt mindenki a külseje után ítél meg első blikkre...aztán ha megismeri, az más, akkor változhat a vélemény  de ez a csúnya nőket sose fogja vígasztalni :DDD

 • 2007.08.30 11:40:28cinci

  a szépség múlandó, a csúnyaság örök:P

 • 2007.08.30 12:16:22Té, mint Tamás

  Ritikém, azért válaszolok, tudod az eredeti poszt arról szólt, hogy Björk hogyan _öltözködik_, márpedig ez szerintem igencsak a külső témakörébe tartozik. Aztán a rajongók jöttek azzal, hogy egy "istennő" nem nézhet ki hülyén...

 • 2007.08.30 12:29:26Riti

  puszi!

 • 2007.08.30 12:32:15Picinger

  Sztem nem szép nő, de emiatt nem szeretnék veszekedni senkivel. Ja, és a zenéjét sem szeretem. Ez az én véleményem...

 • 2007.08.30 12:34:32fedaykin

  Picinger, nem is értem, ki engedte meg Neked, hogy saját véleményed legyen :-)))))

 • 2007.08.30 15:01:58sklasse

  Ugye most nem kell azzal kezdeni, h ízlések és pofonok...

  Sztem nem csúnya, hanem érdekes, és lehet, h az izlandi szépségideál szerint még szép is. Mondjuk elsősorban a ruhájáról volt szó, amit sztem ebben a rovatban nem volt szerencsés felhozni, mert ez egy színpadi jelmez, aminek ugyebár más funkciója van, mint egy közönséges ruhának.

  Björk nem istennő (az én vagyok:)), de sztem jó zenész, és művész.

  Azt a könnyelműséget meg nem feltételezem Jonathan.-ról, h csupán abból a tényből, h vki szereti Björk zenei munkásságát/imidzsét messzemenő következtetést von le az illető személyére, pszichéjére vonatkozólag...

 • 2007.08.30 16:07:44Té, mint Tamás

  Nos, természetesen csupán abból a tényből nem vonok le semmeddig menő következtetéseket sem. Köszi a bizalmat.

 • 2007.11.12 16:08:27Marla

  Björk egy jelenség, akivel barátkozni kell,és ha ez egyszer sikerül, sok örömötök lesz benne!  Ez közhely, de nagyon igaz!

 • 2007.11.12 16:09:45Marla

  Jonathan.Blue!!  Eljött az idő , hogy megszabadulj az egódtól!!

 • 2007.11.12 20:55:34Té, mint Tamás

  Jajhagyjálmárkérlek.

Blogok, amiket olvasunk

SZUBKULT 3 világhírű márka, amit migránsok virágoztattak fel

Három olyan világhírű márka pálfordulását mutatom be, amelyeket a közelmúltban bevándorló tervezők keltettek újra életre.

PSZICHOLIGHT Így állj neki a befejezetlen dolgaidnak

Sok befejezetlen és abbamaradt dolgunk van az életben. Nekem is van vagy féltucat. Egy személyes példán keresztül mutatom be, hogyan gyűrhetjük le ezeket, ha ismerjük az útközben felmerülő buktatókat.

LINGOHOLIC Két szuper trükk német (vagy más) névelőkhöz

Ha sosem értetted, hogyan lehetséges megtanulni minden egyes főnévről, hogy milyen nemű, most mutatok két olyan módszert, ami sokszorosára növeli az esélyeidet!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta