OFFLINE

Miket vigyünk magunkkal egy hosszú utazásra?

2007. augusztus 13., hétfő 09:33

Ritkán, de előfordul, - mondjuk egy hosszú utazás esetében- hogy az embernek egyszerűen el kell döntenie, hogy mi az az alapvető 5 termék, ami nélkül nem tud meglenni. A smink ugye eleve kiesik, mert arra aztán egy hátizsákos turistának tényleg semmi szüksége nincsen. Úgy meg aztán pláne, hogy a pasijával megy. De ha belegondolunk a sampon és a balzsam, ami nélkül nem lehet elindulni, már eleve két itemnek számít. Akkor? Hidratáló krémet? Nappali krémet? Éjszakait? Na jó, de a bőrradír, ami nélkül másfél hét után már rinocérosz vastagságúnak érezzük az arcbőrünket, azzal mi lesz? És a lábápolási eszközökkel? Testápolóval? Maszkokkal? Mi az, ami nélkül a kedves Tejvaj olvasó soha nem indulna el?

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.08.13 11:11:07mrssolis

  Tusfürdő, testápoló, nappali krém, sampon, balzsam. A tusfürdő mondjuk lehet közös a pasival, ez esetben még egy szemránckrém is belefér. Azért ez nehéz döntés, alapból több kell az ötnél, mert akkor még hol van a dezodor? Ha parfümöt nem is visz az ember a hátizsákos túrára, de azért valami hónaljstift kell. Oké, szemránckrém helyett dezodor.

 • 2007.08.13 11:39:53boszor

  Tusfürdő (saját, az illatkülönbségek miatt), Dove testápoló vagy Nivea kékdobozos krém (arcra és testre is jók), sampon, dezodor, kézápoló. Az utolsót sose hagynám otthon, három nap után olyanok nélküle a kezeim, mint a szántóföld.

 • 2007.08.13 12:04:17Pisztácia

  Javaslom a kisebb kiszerelésű termékeket ( pl. dezodor - lehet kapni egy-két üzletláncban) ), kevesebb helyet foglal. Tusfürdő, testápoló, arckrém, nedves törlőkendő ( nagyon hasznos!).

 • 2007.08.13 13:13:14Legenda

  Hát én azért fogkrémet is vinnék. Meglep hogy ez az utolsó dolog ami eszetekbe jut. Azonkivűl még sampon,tusfürdő,fésű,és korrektor ami számomra létkérdés.

 • 2007.08.13 13:37:07ErrorFlynn

  én ált. minden test/arcápolási cuccot viszek, amit amúgy is használok, csak éppen mindet mini kiszerelésben. a legtöbb holmit eleve lehet kapni úgy, amit meg nem lehet (kedvenc arckrém, ilyenek), azoknak megőriztem néhány apró tégelyt, azokat fel lehet tölteni. az egész hóbelebanc elfér így egyetlen neszeszerben. (Nesszeszerben?)

 • 2007.08.13 14:47:15bagaela

  Na ne hülyéskedjetek már, nem lehet 5 terméket kiválogatni, lehetetlenség! :D

  Dm-ben elhet miniket kapni tusfürdöböl, testápolobol, smaponbol, balzsambol, fogkrémböl, börradirbol, tonikbol, arctisztitobol, lábradirbol, lábkrémböl, kézkrémböl, dezodorbol, körölakklemosobol, de még arckrémböl is. Ezen kivül lehet venni tasakos kiszerelésö arcmaszkot.

  (és igen, a kiürült kis tégelyekbe akár át is lehet önteni.  Én egyszer azt is megkiséreltem, hogy egy parfümériában kérjek minit az általam használt krémekböl, mondtam hogy öszinte leszek, nyaralásra kell, és nyilván szerencsém volt, de kaptam :)

  De ugyanigy elrakom az év közbeni akciokhoz járó neszeszeres miniterméket (pl. clinique, lauder vagy clarins akció)  Plusz ottvannak még az ujságos krém és egyéb minták, pl. a narancsbör elleni krémek, én mindig elteszem öket, hogy nyaralásban se kelljen nélkülöznöm, de szokott lenni csomo tusfürdö, meg krémminta is az lapokban.  Parfüm helyett én a parfümériákban és ujságokhoz kapott pafümmintákat szoktam ilyenkorra elvinni, még az is megeshet, egy illat meg is tetszik a végén.  Ami viszont nekem kell: -egy szemkrém (ugyis kicsi a tégelye és ez azért egyénre szabott)

  -egy börtipusnak megfelelö könnyü hidratálo (ami már bevált, és bármi van elhet kenni, de ha az ember ügyes, ebböl is lehet mintát szerezni, 5 mili krém ált. elég egy hétre)

  -egy jo korrektor

  -egy sminkpaletta (ha jol választunk, akkor még a szempillaspirál is bennevan, pl.pupa) bár én most a clinique limitáltan kiadott brozuderét vittem, ami 3 féle szinböl áll, jo szemfestésre, pirositásra, bronzositásra, csak egy spirál meg egy szájápoló-szájfény kellett mellé

  -egy jó szájápoló

 • 2007.08.13 15:20:00Vreni Schneider

  Köszi a sok hasznos tippet.

 • 2007.08.13 15:21:19orshe

  bagaela, ha te egy hátizsákos túrán ennyi mindent használsz, le a kalappal :)

 • 2007.08.13 17:11:05nafretiti

  Egy hátizsákos túrán miért kéne tramplinak lenni???

  Egyértelmű, hogy amit otthon használsz nap, mint nap,azt viszed...

  Tényleg nehéz lenne csak 5-t kiválasztani, főleg ha fogkrém-fogkefe és intim törlőkendő ami nem csak arra jó,máris 3..

  Én is áttöltök kis tégelyekbe,meg vannak mini kiszerelésű dolgok is.

 • 2007.08.13 17:11:16Chiliesvanilia

  Egyértelmű. egy aprócska dugi Visa kártyát, amivel néhány hetente suttyomban el lehet lógni a legközelebbi wellness hotelbe:)

 • 2007.08.13 20:00:39kónstróbi

  Volna egy kérdésem! Ahova mész, van egyáltalán mosdási lehetőség? Mert ha nem, akkor tökmindegy milyen hajbalzsamot, lemosót és egyebeket viszel. Szerintem szemránckrémre nem lesz szükséged, bőrradírra és tonikokra sem. Javasolnám inkább, hogy víztisztító tablettát vigyél magaddal, sok ragtapaszt, mullpólyát, és reumatapaszt, ami mindenféle külsőleg fájdalomcsillapításra alkalmas. Ne feledd a maláriagyógyszereket se itthon. Feltételezem, nem várost nézni mész hátizsákkal, "hosszú útra".

 • 2007.08.13 20:50:54bagaela

  Mi, tényleg hátizsákos? Azthittem ez csak a 'mondjuk' faktor! :D

  Most ha olyan hátizsákos, akkor majdnemhogy mindegy a tusfürdö is, amikor én voltam hasonlo hátizsákos-sátoros turán, akkor fürödni sem tudtunk, csak heti 2szer amikor elértünk egy strandhoz...:D

  Arra böven elég egy minitusfürdö,esetleg kettö, egy mini 2in1 sampon, egy mini testápolo(kézre is lehet kenni ha nagyon kell), mini fogrém és összecsukhato fogkefe, meg ja, ez jo ötlet, intim törlökendö, vagy hasonlo. Ha nagyon igényes az ember, akkor miniben lehet vinni egy egyfázisu, viz nélküli arctisztitot, ami elintéz mindent. Meg a mindenre jó hidratálo krém, lehetöleg fényvédös,aztán kész passz. Ja és egy jó szájápolo és egy kisebb körömreszelö.

  Konstobinak igaza van,emellett viszont legalább beleférnek a neszeszerbe a gyogyszerek, a börfertötlenitö, 8 garnitura ragtapasz(persze abbol nálam sosincs elég :D) fásli, vizholyagtapasz, fájdalomcsillapito krémek, a szunyogriszto minimum.

  Azért jo lenne tudni valojában milyen jellegü nyaralás/kirándulás lesz ez, mert attol függöen egészen más dolgok kellenek az embernek...egy izigvégig hátizsákos turán alig kell valami, viszont érdemes egy egészségügyi tárházat vinni, egy 'nyaralás' meg azért legyen 'nyaralás' minden értelemben.

 • 2007.08.13 21:25:36nafretiti

  Az alapos arctisztításhoz elég egy, akár ásványvízes palack a lemosó és a kezed... ezt bárhol el tudod végezni. Voltam pár sátras és autóban alvós túrán és a fogmosás és arctisztítás sosem maradt ki. Ha esetleg nincs a közelben semmi fürdeni való alkalmatosság akkor is akad palack és vizet bárhol tölthetsz bele. Ha vadkempingen vagy végig moshatod magad vele, de legrosszabb esetben ha intim törlőkendővel "mosdasz" az is jobb, mint a semmi.

 • 2007.08.14 12:11:55e_e

  hat...ha tenyleg honapokra mesz, akkor nagyjabol mindegy az egesz. vigyel mindenbol minit -kiveve talan a tusfurdot- aztan az elso adando alkalommal tolsd fel mindig a keszletet.

 • 2007.08.14 14:08:54Rékuc

  ööö

  kezdjük az leső mondattal, aszongya: 'Ritkán, de előfordul, - mondjuk egy hosszú utazás esetében- hogy az embernek egyszerűen el kell döntenie, hogy mi az az alapvető 5 termék, ami nélkül nem tud meglenni.'  Volt már valaki úgy, hogy egészen pontosan 5 terméket kényszerült magával vinni? Nem 15 minit, vagy 3 all-in-one készítményt? Csak mert én évente 4-5x utazom külföldre és még sosem szembesültem az 5 termék problémájával. Szvsz hülye és fölösleges témafelvetés, mindenki annyit pakol a neszeszerbe, amennyi belefér, általában 5 tégelynél többet.  ad2: 'Úgy meg aztán pláne, hogy a pasijával megy.'

  lol, érdekes én akkor is szioktam sminkelni, ha a pasimmal utazom, hiszen ő is szereti, ha összekapom magam pl. ha este elmegyünk vacsorázni. De persze lehet igénytelenül, repedt sarokkal és karikás szemmel is csámpázni a szívünk választottja mellett, ha ez valakinek jobban konveniál.  A bőrradíros.-rinocéroszos felvetés is vicces, érdekes bőre lehet a cikkírónak, megnézném:) az én receptem: reggel és este arcmosás bő hideg vízzel és gyenge szappannal, és gyönyörű a bőröm. Értitek.. arcmosás... nem mindenféle vegyszerbe áztatott törlőkendő meg lemosó meg mindenféle kotyvalék. Hanem mosakodás, hagyományos tisztálkodás, amiről sok kedves nőtárs igencsak megfeledkezik néha.

 • 2007.08.14 14:36:57boszor

  Mjumm, ha sminkel az ember, akkor szerintem egy sminklemosónak muszáj lennie: csomó dolgot nem visz le a víz+szappan, aztán télleg annyi a szép bőrének. Meg arckrémnek is muszáj lennie, nálam legalábbis. A bőrradír, törlőkendő stb. viszont télleg fölösleges nyaraláskor. Elvégre nem akarok órákat gübülni a fürdőben, ahelyett, hogy élvezném az életet:)

 • 2007.08.14 15:04:42e_e

  mjumm: hozzaszolasodbol sut a joindulat. az intelligencia szintugy.

  sztem nem ugy ertette a szerzo, hogy EGESZ PONTOSAN 5 DB. termek megengedett, hanem a problema esszenciajat probalta valahogy (szerintem teljesen erthetoen) visszaadni. persze absztrahalni tudni kell, kedves ms. mindent-konkretan-erto!  a tobbit mar nem is velemenyeznem, csak annyit, h aki akar, mindenbe bele tud kotni, ha meg neked jo erzes azt hinni, hogy sokkal szebb a borod, mint a cikk irojanak, hat, akkor egeszsegedre. vicces vagy:-)

 • 2007.08.14 15:22:09ErrorFlynn

  ejnye, mjumm, ahány nő, annyi arcbőr, tudhatnád. esnék én neki a fejemnek vízzel meg szappannal, egy hét elteltével nem maradna arcom.

 • 2007.08.15 08:31:43jaczkobela

  Igen, mjumm tényleg jóindulatú. Én például el tudom képzelni, hogy a pasi ebben az esetben teherhordás szempontjából merült fel. Mert ugye adott a hosszú út, na meg a hátizsák. Nem mindegy, hány kilót kell majd cipelni hosszú ideig. A nagyobbat nyilván a pasi viszi /én vinném/ és biztos pipa lennék, ha 2-3 kilót csak a sminkcuccok nyomnának. /És akkor hol vannak még a betétek?/ Arról már nem is beszélve, hogy nem spájzolhatunk be mindenből több tubust, tégelyt például ha a trópusokra, vagy mondjuk őserdőbe készülünk, mert minden megromlik. Sztem nem olyan elvetemült a felvetés, mint azt némely kedves kommentelő /mjumm/ hozzászólásában sugallja. Mindenesetre irigyelem őt, hogy reggeli és esti bő hidegvizes, gyenge szappanos arcmosással is csodálatos a bőre, és nem kell vagyonokat költenie lemosókra, tonikokra és mindenféle drága vacakokra. Biztos jó gazdag ettől!

 • 2007.08.15 15:04:36Rékuc

  ja csak vicces a sok műcica aki balzsam nélkül nem tudja elképzlni az életet, ezzel együtt dezodort és fogkrémet 10ből 1en említenek a listán, viszont az éjjeli krém nélkülözhetetlen a rinocéroszbőr elkerülése végett. De akkor álljon itt az én listám:  - dezodor

  - 2 az 1ben tusfürdő és sampon

  - fogkefe, fogkrém

  - testápoló, amely utazás során arc- és kézkrémnek is remekül beválik

  - korrektor

  - kompakt púder

  - szemceruza

  - szempillaspirál

  - labello

  - szájfény  Sminket lemosni tökéletes a tusfürdő egy vattakorongra csepegtetve.  és ennyi. és ha pakolás végén úgy látom, hogy fér még a súlyba/helybe, akkor jöhet a csillámos szemhéjpúder, a pirosító, a bőrradírozós tusgél és társai.  ha pedig valaki annyira vegyszerfüggő, hogy a szokásos termékek nélkül tönkremegy a bőre, az esetleg ne rám ugasson, hanem gondolkozzon el azon, hogy hol szúrta el.

 • 2007.08.15 16:13:01Vreni Schneider

  - kompakt púder

  - szemceruza

  - szempillaspirál

  - szájfény  bocs, de akkor már tényleg inkább a balzsam. sajnos nem vagyok kopasz.

 • 2007.08.15 19:26:50framboise

  Ez a tusfürdős vattapamacsos dolog az ugye nem komoly? ( egyébként akkor +1 dolog a vattapamacs külön kis tartóban mert ha csak egy picit is koszos lesz ugye nem ér semmit)

  mind írtatok szemceruzát vagy spirált.

  ugye nem kentek szappant a szemetekbe? márpedig dörzsi nélkül, még a nem vízálló se jön le.

  szóval szerintem ha már spirál akkor muszály lemosó.

  vagy üdvözlégy monokli reggel meg szaruhártya gyulladás!

 • 2007.08.15 20:34:53fashion victim

  En sosem tudok dönteni: mindent viszek. Utána meg szívok a cipeléssel, a felét nem használom es megfogadom, hogy legközelebb csak pár dolgot viszek. Aztán a következő alkalommal kezdődik előröl az egész. :)

 • 2007.08.15 20:57:25Rékuc

  na már vártam hogy valamelyik borsószem királykisasszony kiakad :) szaruhártya-gyulladásom max a szmogtól szokott lenni, a tiszálkodástól nem igazán.

 • 2007.08.16 11:51:04jaczkobela

  Kb. pont ezt vártam tőled kedves mjumm! Már az ugatásnál tartunk! Ha te valakit leszólsz, azt is minősíthtjük leugatásnak? Vagy az más? Mert te egy másik kategória vgy nyilván! Mitől is?

 • 2007.08.16 11:57:01kónstróbi

  Te Schneiderkém figyelj már! Ha meg nem írod nekünk, hogy milyen volt szájfény nélkül ledülferezni a Laoszi őserdőben a fák tetejére épített faházikóból és szájfény nélkül szembenézni a majmokkal és szájfény nélkül mosdani valami vízfolyásnál...... hát én úgy de úgy megharagszom, hogy az csak na!

 • 2007.08.16 12:06:26framboise

  szaruhártya gyulladásod elsősorban a szemed kiszáradásától lehet, meg ha irritatív anyagok kerülnek bele. a szappan nem jó a szemnek. ez nem kérdés.

  mjummm nem lehet, hogy ezt a tusfürdős dolgot nem a szemfestékre értetted?Helyesbíteni nem szégyen.

  Vigyázz, akkor is begyulladhat a szemed ,ha nem mosod le a festéket!

 • 2007.08.16 14:20:49Rékuc

  én nem tudom, ti hogy csináljátok, de én sminkleszedéskor be szoktam csukni a szemem, így nem kerül bele szappan :D próbáljátok meg ti is, élmény lesz!

 • 2007.08.17 00:51:13ddevil

  Ja, hogy te olyan ügyes vagy, hogy nem is kell dörzsölni a szempilládat mondjuk, ugye? Csak rámész a tusfürdős vattapamaccsal és lágy törlés és kész. Éééééééértem.

Blogok, amiket olvasunk

KAPCSOLATSULI 6 szokás, amivel villámgyorsan kinyírhatod a kapcsolatodat

Vannak szokásaink, amelyekről nem is tudjuk, hogy észrevétlenül, ám annál hatékonyabban rombolják a párkapcsolatunkat. Amikor pedig a párunk a válást, szakítást fontolgatja, nem értjük, hogy mi történt.

TÖRI MÁSKÉPP Szőrös hableány, tudós ló - mulatságok a Monarchiában

A kiegyezést követően gyors tempóban újabb és újabb létesítmények emelkedtek a Ligetben, amit a milleniumi ünnepségek még inkább felgyorsítottak. És ott aztán volt mulatság!

DICE&SORCERY A látszat sohasem csalt még ekkorát!

A Mario + Rabbids Kingdom Battle amennyire valószínűtlen, annyira zseniális. Játékosok figyelem!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta