OFFLINE

Kampány a testet elfedő szerénységért

2007. augusztus 9., csütörtök 10:45

Kezd furcsa lenni a világ, míg az egyik fele lassan mindent levesz magáról, még azt is, amit nem kéne, addig a másik egyre több mindent húz fel. A vallási okok miatt kreált muszlim fürdőruhát már bemutattuk itt a blogon, kiderült azonban hogy a testet elfedő úszóhagyománynak a konzervativizmus jegyében több követője van, mint gondolnánk. A legtöbb természetesen minden furcsaságok szülőhazájában, Amerikában.

A képen látható WholesomeWear viseletet hat éve megálmodó Joan Ferguson eleinte csak azon kesergett, hogy kihalt a világból a szerénység, majd feleségével és gyermekeivel kitalálták a térdig érő, rövid ujjú nejlon fürdőruhát (mifelénk otthonkának hívják, és kezd kimenni a divatból), és meg is gazdagodtak belőle. Ferguson szerint évente több ezer darabot adnak el, főleg idős hölgyeknek, ennek ellenére terméküket mindig hamvas kislányokkal reklámozzák, bár az amish gyerekek körében biztos tényleg népszerű a termék.

Mikor Bardot bikinijében merészen végiglejtett a francia riviérán, éppen hogy meg akarta szabadítani a hölgyeket az évszázadok alatt rájuk rakódott fölösleges ruháktól. Ferguson azt állítja, ő nem visszacsomagolni akarja a nőket, csak a testük helyett az arcukra irányítani a figyelmet.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.08.09 11:36:55mrssolis

  Mindig azt hittem, hogy a Joan női név. Ha viszont emellett felesége van, akkor annyira nem lehet maradi:) A fürdőcucc iszonyatos és teljesen felesleges túlzás. A tanga és eközött azért még van decens átmenet.

 • 2007.08.09 11:45:30boszor

  Kissé valóban furcsa, de el tudok képzelni frusztrált kamaszt (jómagamat 15 évesen), vagy narancsbőrös/túlsúlyos/bármilyen egyéb testi hibás nőt, aki szívesen eldugja magát egy ilyenbe. Az ideológiával, hogy szerénység meg blabla, nem értek egyet. Miért nem mondják simán azt, hogy nem muszáj kirakd magad a strandon, ha nem akarod?

 • 2007.08.09 12:38:13Verbalis Inkontinencia

  Klassz érzés lehet a meleg tengerparton ebben az iszonyat nejlon cuccban... az ilyen bő ruhákban meg a kövér még kövérebbnek látszik. Még a dédimnek is frivolabb füdrőruhája volt a 20-as években... :/

 • 2007.08.09 15:55:25Swmacaroon

  Szerintem a kövéreknek egyáltalán nem szabadna bő és takaró cuccokat hordani pont, hogy rosszat tesz. Oké, hogy a hájat nem teszem ki, de sokkal szarabbul nézek ki egy ingben pl. mint egy gatya szűk fekete felső és farmerdzseki párosításban. 174 centi vagyok és jelenleg 85 kiló, tudom mit beszélek:-)))

 • 2007.08.10 16:30:19nafretiti

  Aztán majd ha felnő a kislány és megismerkedik egy férfival,majd arra kerülne sor, de majd nem mer levetkőzni,mert akkor már nem szerény?

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta