Budapesti meglepetések: a Gerlóczy kávéház

Budapestre különösen jellemzőek az örök érvényű kérdések, amelyeket évről-évre mindig fel lehet tenni, ilyen például a „mért nem lehet itt egy jót reggelizni” – kérdés. Néha aztán kiderül, hogy mégis lehet, és olyankor az ember szíve nagyon örül. Ez a helyzet a Gerlóczy kávéházzal, amit reggelikedvelő barátaink ajánlottak a figyelmünkbe,  - itt nemcsak egyszerűen reggelizni lehet, hanem nagyon jól lehet reggelizni, bármelyik nap, reggel héttől, egészen délig, ráadásul a belváros egyik legkellemesebb pontján, autók nélkül, egy hatalmas fa alatt.



A kávéházat, mint éttermet, most nem elemezzük, hanyagoljuk az ebédet, a vacsorát, és az esti hárfazenét, viszont a Gerlóczy, mint reggeliző hely, több, mint tökéletes. Igaz, ketten 5000 forintot hagytunk ott egy reggeliért, de ezért a pénzért jól is laktunk, olyannyira, hogy legközelebb csak vacsoraidőben került elénk étel. A reggeli étlapot olvasgatni kifejezetten felüdülés a szokásos virsli-rántotta-szendvics mellett, (bár a legtöbb helyen még szendvics sincs) ugyanis találunk sajtokat, debrecenit, joghurtokat, turmixokat, salátákat, de még müzlit és bundás kenyeret is tejföllel. Természetesen nem maradnak el a helyben sütött, friss péksütemények, ami minket hidegen hagyott (reggelire nem szeretjük az édeset), így nem teszteltük, de a helyben sütött ciabattákból belakmároztunk.

Reggelink a következőkből állt: egy „módós menü”, ebben van rántotta, virsli, bundás kenyér, vaj és pepperonis ciabbatta, kértünk még egy házi  kacsamáj pástétomot, valamint egy mozarellát paradicsommal, mindezek mellé egy tejes kávét, egy teát és egy habos kakaót és ásványvizet. Minden tökéletes volt és finom, de mint látszik rendesen berendeltünk, egy szerényebb reggelit jóval kevesebből ki lehet hozni, mint amennyit mi otthagytunk. A bundáskenyér példuál 350, a tojásrántotta 560 (szarvasgombával 2450), a virsli 790, a péksütémenyek pedig 270 és 390 között vannak.

Gerlóczy Kávéház
Budapest, V. Gerlóczy u. 1.
Tel: 235-0953
Oszd meg másokkal is!
Mustra