Krémteszt: Jeanne Piaubert Isopure


Eredetileg a már agyondícsért Shiseido krémből akartunk beszerezni egy újabb adagot, mint azonban kiderült, itthon ehhez mégsem olyan könnyű hozzájutni. Bár állítólag szokott lenni, a legnagyobb drogériákban most mégsem volt. Ezért egy hasonló, mattító hatású krémet kértünk az eladótól, és hosszú szagolgatás és próbálgatás után ki is választottunk egyet, az eladó azonban a képen látható Jeanne Piauber, Isopure krém felé terelgetett. Árban egyébként ezek a krémek szinte mind 10 000 forint körül vannak (ez éppen 10 800). Az eladó hölgy azzal győzött meg, hogy Piaubert egy profi, francia bőrgyógyász, aki nagyon tudja, mi kell egy krémbe, ráadásul a sminkesek is mindig ezt használják.

Így hát a krém hazajött velem, megelégedve azonban teljesen nem vagyok vele. Az Isopure, (Powder finish mattifying fluid) valóban eltünteti az arcról a béna ragyogást, viszont sajnos szárít is. Ráadásul felvitel után olyan, mintha egy egybefüggő filmréteget alakítana ki az arcon, ami együtt mozog a bőrrel, és ezt az érzést én nem annyira kedvelem. Viszont tény, hogy éppen ezért nagyon jó rá sminkelni, ezt azonban én nem szoktam túl gyakran.

Összességében a krém állaga, csomagolása és illata nagyon jó, használatát azonban a kifejezetten zsíros bőrűeknek ajánljuk, ők valószínűleg jól járnak vele. Csakúgy, mint a pattanásokkal küzdők, a krém fertőtlenítő hatóanyagai révén ugyanis csírájában fojtja el a kezdődő pattanásokat, így azok nem fejlődnek ki. Száraz és vegyes bőrre azonban keressünk valami mást.
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek