Hogyan sminkeljünk 25 fok fölött?

Túljutottunk a nyár felén, úgyhogy legfőbb ideje, hogy kiderüljön, mi a legjobb sminkelési technika a maradék melegben. Harangvölgyi Anna, állandó kozmetikai tanácsadónk óvatosságra int: „Ha nagyon meleg van, nappal elég a fényvédőkrém az arcra, olyan, ami hidratál. Ezen kívül színezett hidratáló krémet javasolok, mert az nem tömíti el a pórusokat. Alapvető szabály, hogy nagy melegben vizes alapú krémeket használjunk.”
 
Jól jöhet még a kőpúder, mert tartalmaz olyan összetevőt, ami visszaveri a sugarakat és olyat is, ami felszívja az izzadságot. Mindenképp kerülendők viszont a zsírosabb alapozók, mert ezek beleéghetnek az arcba.
 
És ha nappali forróságban mindenképp sminkelni kell?
„Szempillaspirálból vízállót használjunk és válasszunk matt színeket, mert a csillogósak összecsomósodnak, ha izzadsz. Ha ugyanez egy matt színnél történik, nem feltűnő, ha összeáll. Szájra olyat kenjünk, ami nem olvad le, a rúzzsal az a baj, hogy olvad, összecsomósodik. A színtelen szájfény a legjobb.”
 
A nappali nyári smink tiltólistájának egyértelmű vezetője a vastag alapozó, amitől begyulladhat a bőr, és a pirosítót sem árt őszig pihentetni, tudtuk meg Harangvölgyi Annától.
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek