OFFLINE

A luxus hot dog receptje

2007. július 6., péntek 11:26


Mivel mostanában volt szó a különféle hamburgerekről, gondoltunk igazságtalan volna nem megemlíteni, hogy párja, a hot dog is fejlődik ám. Amerikában ez a táplálék még talán a hamburgernél is népszerűbb, nálunk is elterjedt már a sült hagymával, és savanyú uborkával feltuningolt, amerikai hot dog elnevezésű dolog, amit én nem különösebben kedvelek, mert az egészben leginkább a hagyma dominál. A tengeren túl azonban – az egészséges életmód jegyében – még ennél cifrább változatok is vannak. A Franktitude elnevezésű étterem tavaly nyílt meg Miamiban, és ők azok, akik az égvilágon mindent belepakolnak az általuk luxus hot dognak nevezett ételekbe. Mint például avokádót, paradicsomot, tofut, gombát, savanyú káposztát, sajtot és olivabogyót. Mindezt nem is hagyományos kifliben tálalják, hanem lehet választani teljes kiőrlésű, rozsos, mákos és egyéb fajtákból, csakúgy mint a virsliből is van marha, csirke, sőt lazacos és vegetariánus szójavirsli is.

Bármennyire is kísérletezőnek gondoljuk magunkat, és bármennyire szerettük is a régi idők magyar hamburgereit, amibe majonézes ananászon át (ez volt a kedvencem) savanyú káposztáig mindent belepakoltak, hot doggal mindez szerintünk nem működik. A virsli, az virsli, a legfinomabb primitív kaja, mustár, ketchup aztán kész. El sem tudom képzelni hozzá az avokádót.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.07.06 15:50:33fedaykin

  Moda Liza, de MILYEN virsli? :-))

 • 2007.07.07 03:00:10gossip

  szerintem mehet minden a hot-dogba, vegulis a virslivel is fajdalmasan tisztaban vagyunk, hogy mi minden lapul benne...

 • 2007.07.07 11:31:53Madmoazell

  Nálunk a nonstop hambisnál wimpit lehet kapni, ami nagyon finom, kifliben virsli, és rá egy rakás zöldség, paradicsom, hagyma, salátalevél, káposzta (asszem), soksok sajt. Egy gond van vele: annyira hatalmas, hogy egy normál szájmérettel rendelkező ember nem tudja hiánytalanul magába tolni, és mire odajutnék, hogy egy adagban magamba pakoljak egy kis zöldet és a virslit is, szétesik az egész. így maradtunk a normál sajtos változatnál... az se olyan rossz...

 • 2007.07.08 18:48:15Swmacaroon

  gossip, bármilyen meglepő, már nem csak olyan virslit lehet kapni, menj arrébb egy bolttal, rossz helyen vásárolsz:-)

  komolyra fordítva, tényleg vannak ellenőrzött színhús, bio, ilyenolyan, én nagyon szeretem a roppanós, kicsit füstölt, cuccokat, az ára is mutatja, nem ugyanaz.

Blogok, amiket olvasunk

OTTHONTÉRKÉP Ide költözött az Obama család a Fehér házból

Ízlés és pénztárca kérdése, hogy sokalljuk-e azt a 8,1 millió dollárt, amit a volt amerikai elnök és felesége kifizetett azért a washingtoni házért, amiben január óta lakik. Az mindenesetre biztos, hogy az új otthon felettébb impozáns.

MÁS TÉSZTA Alakbarát palacsinta

Van egy jó ötletünk, hogy jutalmazd meg magad egy isteni reggelivel, ami ráadásul még nem is terhelő, hiszen javarészt egészséges, izomépítő fehérjéből van.

STÍLER Csúcstechnika a tökéletes bikini titka

Ha jól választunk, és esetleg hajlandóak vagyunk egy kicsit többet költeni, sok kellemetlenségtől megkímélhetjük magunkat. Lássuk, milyen a jó bikini!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta