A luxus hot dog receptje

Zanza!


Mivel mostanában volt szó a különféle hamburgerekről, gondoltunk igazságtalan volna nem megemlíteni, hogy párja, a hot dog is fejlődik ám. Amerikában ez a táplálék még talán a hamburgernél is népszerűbb, nálunk is elterjedt már a sült hagymával, és savanyú uborkával feltuningolt, amerikai hot dog elnevezésű dolog, amit én nem különösebben kedvelek, mert az egészben leginkább a hagyma dominál. A tengeren túl azonban – az egészséges életmód jegyében – még ennél cifrább változatok is vannak. A Franktitude elnevezésű étterem tavaly nyílt meg Miamiban, és ők azok, akik az égvilágon mindent belepakolnak az általuk luxus hot dognak nevezett ételekbe. Mint például avokádót, paradicsomot, tofut, gombát, savanyú káposztát, sajtot és olivabogyót. Mindezt nem is hagyományos kifliben tálalják, hanem lehet választani teljes kiőrlésű, rozsos, mákos és egyéb fajtákból, csakúgy mint a virsliből is van marha, csirke, sőt lazacos és vegetariánus szójavirsli is.

Bármennyire is kísérletezőnek gondoljuk magunkat, és bármennyire szerettük is a régi idők magyar hamburgereit, amibe majonézes ananászon át (ez volt a kedvencem) savanyú káposztáig mindent belepakoltak, hot doggal mindez szerintünk nem működik. A virsli, az virsli, a legfinomabb primitív kaja, mustár, ketchup aztán kész. El sem tudom képzelni hozzá az avokádót.
Blogmustra