OFFLINE

Hogy nézzen ki a magyar férfi nyáron? #2

2007. július 5., csütörtök 13:12

 
„A múltkori nagy érdeklődést kiváltó cikk után beszéljünk tovább a nyári férfidivatról. Előre bocsátom, nemcsak a heterók férfi divatjára fogok kitérni, mert sem esküvőn, sem strandon, sem gardenpartin nem szokták kiírni, hogy belépés csak heteróknak” – kezdett bele vidáman a stílus-sorozatunk második részébe Lakatos Márk stylist, majd így folytatta: „Ha nyáron megrendezett esküvők férfidivatjáról írunk, akkor elsőként azt a közhelyet említem meg, hogy semmiképp ne öltözzük túl a vőlegényt és a menyasszonyt. Ezt a kiszólásomat Elton John esküvői ruhája inspirálta (lásd középső kép).”
 
„Komolyra fordítva a szót, ha nyáron parti sátorban vagy szabad ég alatt tartott esküvőre kapunk meghívást, érdemes a klímának megfelelően megjelenni és azt is tudni kell, kinek az esküvőjére megyünk. Könnyű a helyzet, ha rokon vagy barát a vőlegény, mert akkor meg lehet beszélni a vele, mi az elképzelés. A farmer ing-zakó kombinációtól kezdve öltözhetünk extrémebb darabokba is, ha olyan a társaság és a körülmények. Nyilvánvaló, hogy egy balatoni vitorlás hotelben nem ugyanúgy kell kinézni, mint a Gundel kertjében."
Szakértőnk szerint az abszolút jolly joker a sötét öltöny-nyakkendő kombináció. Utóbbit a menyasszonytánc idejére akár már meg is lehet lazítani, sőt akár le is lehet venni, attól azonban óvva int minden urat, hogy tánc közben a fejére kösse ezt a ruhadarabot. Ha olyan az öltönyünk, nyakkendő helyett mehet nyaksál is, sőt, szakértőnk a nyakkendőtűt sem kifogásolja. A lábbelik közül a zárt cipő követendő, mindenképp kerüljük azonban a szandált és a rövid ujjú inget a zakó alatt (ha kánikula van, inkább tűrjük fel ingujjunkat). Kerüljük továbbá a színpadiasnak ható, ugyanabból az anyagból varrt mellényt és nyakkendőt, a historizáló öltönyöket - mindezeket hagyjuk meg inkább a vőlegénynek.
 
 
Ha a ceremónia délelőtt van, a morning coat (az ascoti derbin, a brit társasági élet egyik legkiemelkedőbb eseményén hordják az urak) előírásainak megfelelően öltözzünk, azaz világos színekbe. Este rendezett banketteknél sötét öltönytől kiindulva a szmokingon át eljuthatunk akár a zsakettig is. „Azt gondolom, hogy napjainkban Magyarországon kevés esküvőn köztelező a zsakett, ezen sorok olvasóit is inkább a érdekelheti, hogy a milyen a fiatalos, vagány elegáns megjelenés, amikor az ember azért még nem néz ki úgy, mint a pingvin az állatkertben” – összegezte az irányvonalat Márk.
 
„Mindenképp olyan outfitet válaszunk, mely lehetővé teszi, hogy hajnali 4-kor négykézláb mászkálhassunk az asztal alatt, vagy a legvadabb rakkendrollt járjuk a menyasszonnyal” – mutatott rá a kényelem faktor fontosságára is Lakatos Márk.
 
 

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.07.05 13:33:35ARic

  ez nem elton john

 • 2007.07.05 13:38:32Bambano

  lol. a feltűrt ujjú ing utoljára a katonai dress-code szerint volt divatos. pfuj.

 • 2007.07.05 13:45:03mel anzzs

  Pedig szerintem ő Elton John. Legalábbis a Daily Mail fotóján is ugyanígy néz ki. www.dailymail.co.uk/pages/live/articles/showbiz/showbiznews.html?in_article_id=372303&in_page_id=1773

 • 2007.07.05 14:10:01ddevil

  dresscode ide vagy oda, szerintem a feltűrt ingujj sokkal rosszabb, mint a rövidujjú ing. Szerintem.

 • 2007.07.05 14:38:46uhhhhh

  Szerinted. pontosabban szerintetek. a feltűrt ing igenis divatos, ha nem értesz hozzá, ne kommentelj.

 • 2007.07.05 14:43:56borsika

  normális férfi nem vesz fel zakóhoz rövidujjú inget, - kivéve nyaralóhelyen, strandon, vagy a kis kertben. A hosszú ujj feltűrve inkább megengedett, és ez nem ízlés dolga, hanem szigorú protokoll szabályok írják elő, hogy mikor hová mit lehet felvenni. A rövid ujjú ingen félművelt emvé ügynökök hordanak nyakkendővel egy MLM bemutatón

 • 2007.07.05 14:43:58Birka

  tegyük tisztába: a rövidujjó inggel nincs baj, de könnöltöny alá, ne adj isten nyakkendővel szigorúan tilos. Ha vki feltétlen rövidujjú inget akar felvenni, akkor ahhoz vegyen fel egy vászonnadrágot meg egy normális cipőt, azt szevasz.

  Ha viszont öltöny, akkor hosszúujjú, aminek igenis simán fel lehet hajtani az ujját, kb ilyen 3/4-esre.

  Szerintem.

 • 2007.07.05 14:44:42Birka

  tegyük tisztába: a rövidujjú inggel nincs baj, de öltöny alá, ne adj isten nyakkendővel szigorúan tilos. Ha vki feltétlen rövidujjú inget akar felvenni, akkor ahhoz vegyen fel egy vászonnadrágot meg egy normális cipőt, azt szevasz.

  Ha viszont öltöny, akkor hosszúujjú, aminek igenis simán fel lehet hajtani az ujját, kb ilyen 3/4-esre.

  Szerintem.

  na, így már jó.

 • 2007.07.05 15:18:52Mme du Tancin

  Szerintem meg kifejezetten szexi egy feltűrt ujjú ing. És borsikának és Birkának meg igaza van.

 • 2007.07.05 15:27:57ARic

  E. J. nem zsakettben esküdött?

 • 2007.07.05 15:51:38fashion victim

  Szerintem is gáz a rövidujjú ing. A feltűrt ujjal semmi baj nincs.

 • 2007.07.05 17:06:42boszor

  ha már kánikula van, az a rövid vagy hosszú vagy feltűrt ujj nem számít, elvégre nem az alkarján izzad a legjobban az emberfia...:) akkor meg miért ne legyen elegáns, azaz hosszú ujjú? farmerben pedig szerintem nem illik esküvőre menni, semmilyenre, sehová. és farmerhez szerintem nem illik semmiféle zakó. bársonynadrágról már lehet szó, de nyáron belefő az illető férfiassága:)

 • 2007.07.05 19:57:05Té, mint Tamás

  Nekem pl. van olyan hosszúujjú nyári ingem, amin nem csak a mandzsettánál van gomb, hanem - mivel a bevágás majdnem a könyökig tart - nagyjából az alkar felénél is. Ez nyilván direkt azért van így, hogy az összes gombot kigombolva könnyű legyen feltűrni - melegben élek is ezzel a lehetőséggel.

 • 2007.07.06 14:35:09Lova

  A belinkelt Daily Mail cikk ben egyértelműen leírják, hogy a képen NEM Sir Elton van:

  "Photographer Alison Jackson, who made her name with the spoof TV programme Double Take, created the images with the help of lookalikes"

  Magyarul "a Double Take c. átverős műsorral híressé vált fotográfus, Alison Jackson hasonmások segítségével készítette a fotókat."  Elton John fura egy figura de azért ennyire nem. Szerintem a királynő azonnal visszavette volna a lovagi címet ha a fickó menyasszonyi ruhában megjelenik a nyilvánosság előtt.

 • 2007.07.06 14:38:49Lova

  Meg egyébként is, a Daily Mail a kacsamagazinok legalja még magyar mérce szerint is.

  Ez is a szokásos "hazug főcím - finomítás a szövegben" bulvártrükk.

  A cikkíró feng zsuzsira meg ráférne egy kis forráskritikai továbbképzés.

 • 2007.07.06 14:59:13feng zsuzsi

  jól van, igazatok volt, belátom:

  www.myvillage.com/photos/elton-john-wedding.htm • 2007.07.08 00:18:09Tori

  Belátom, hülye vagyok, de áruljátok el, ha valakin zakó van, honnan látszik, hogy alatta milyen hosszú az ing ujja? Muszáj csuklónál kilógnia?

 • 2007.07.08 02:30:43Té, mint Tamás

  Muszáj.

 • 2007.07.08 13:38:20fedaykin

  Muszáj.

 • 2007.07.09 12:21:38Tori

  Akkor csak vaksi vagyok. 30+ éves fennforgásom alatt egyetlenegy alkalomra sem emlékszem, hogy figyelmet fordítottam volna egy pasi ingujjára. Időnként a gyűrűsujjára, igen, annak van értelme. :) De az ingujj engem, mint nőt, egész eddigi életemben hidegen hagyott. Pedig a férjem ragaszkodik a hosszúujjú inghez, én meg sose értettem, de ezek szerint neki van igaza. Mindegy, én már csak ilyen csőlátásosan halok meg. :)

 • 2007.07.09 15:30:38borsika

  Tori! hidd el hogy látszik: az ing fehérnemű, az a szerepe, hogy a felsőruhát - ami többnyire nem mosható - a szennyeződésektől védje, ezért a madzsettának és gallérnak kiemelt szerepe van - ezt dupla anyagból varják. A zakó - hagyományos ruha darab ha ragaszkodunk hozzá az alsó neműt is fell kell venni alá. Egy ruha sem képzelhető el bélés nélkül- ez régebben külön álló darab volt ing és alsó szoknya, később a kettőt összekombinálták, így lett kombiné. ma már olyan snassz anyagokból készülnek a felső ruhák, hogy erre a védő szerepre nincs szükség hord és dobb el, de régen ez volt a szerepe, és szerintem amíg késsel villával eszünk, addig az öltözködés hagyományait is be tartjuk , lehet persze mackó felsőben is járni, és papír tányérból enni, de azért van különbség

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta