OFFLINE

Elkezdődtek a leárazások

2007. június 30., szombat 08:51


Előzetes felmérésünk szerint már igen sok cuccot be lehet szerezni olcsóbban, elkezdődtek ugyanis a nyári leárazások, meg sem várva a júliust. Biztosan olcsóbban jutunk ruhákhoz a Mango, Mexx, Promod, Springfield (itt már női ruhák is vannak!), a Benetton és a Women' Secret boltjaiban. Ez utóbbiban és a Mangoban a legtöbb dolgot féláron vehetjük meg. A Zarában nem jártunk, de állítólag nagyon le van fosztva, az Intimissimiben és a Calzedoniában pedig még mindent teljes áron kínálnak, így fürdőruhát egyelőre csak a konkurenciánál tudunk olcsóbban szerezni. Hamarosan részletesebb körképpel is jelentkezünk.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.06.30 19:15:24Popsugar

  Zara jelentés:

  majdnem a fele akciós, de a jobb darabokat már elkapkodták.

  Cipők most akciósak és van belőlük méret is.

  Csak azt nem értem hogy a próbafülkét miért nem képesek kitakarítani ? Unom már hogy olyan koszos mint a plázavécé.

  ez Titeket nem bosszant?

 • 2007.07.01 07:35:42Mrs. Bean

  Jelentek akkor én is a Mango-ból, mert véletlenül arra jártam.

  Ugyanolyan állapotok uralkodnak, mint akár pár évvel ezelőtt: csomó csaj pörög a próbafülkék előtt, minden szanaszét. (Csendben megjegyezném: felfoghatatlan számomra, hogy egy lány se bírja nagyjából se visszahajtogatni azokat a darabokat, amiket csak megnézett, de nem jutott el vele a próbafülkéig. Visszadobja... és van, amikor rossz helyre. Otthon a ruhásszekrényében is ezt műveli???)

  Egyébként már itt is minden jó cuccot elvittek. Kiegészítők vannak még szép számmal. Nem nagyon találtam M-es vagy 36-os méreteket. De ahogy láttam, a 38-asokat is nagyon vitték! Szóval hajrá 40-42-es méretű csajok! :-)

 • 2007.07.01 07:37:09Mrs. Bean

  A Promodban is káosz van? Járt arra valaki? És a H&M-ben?

  Be se megyek, ha nincs M-es méret... csak a szívemet fájdítanám! :-)))

 • 2007.07.01 08:38:08Reddha

  A H&M engem is érdekelne és a New Yorker:)

 • 2007.07.01 09:31:30tankgirl

  hi

  pénteken jártam promodban és h&m-ben, a váci utcában.

  promod: van már sale, mindenből van minden, nagy káosz nincs

  h&m: leárazott cuccokkal nem nagyon találkoztam, lehet hogy volt sale, de nem tűnt fel. ott is van mindenből minden.

  a zarából azonnal kifordultam, a mrs bean által találóan leírt állapotok uralkodnak ott is, ledobált, széthányt ruhák, vérben forgó szemű, tolongó vásárlók :)

 • 2007.07.01 18:18:42szaffie

  A Promod még egyáltalán nincs kifosztva, viszont az árak nagyon jók (most kerül minden annyiba, amennyit ér a nem túl jó minősége), cipők, szandik, papucsok szinte mindegyik 3.500 Ft vagy 5.500 Ft, ruhák 8.500 Ft. A Retro is baromi olcsó most, aki nyaralásra fel szeretne tankolni sportosabb, lazább cuccokat, annak melegen ajánlom. Pánt nélküli ruhácska és póló 3.000 Ft, "diszkókirálylányos" rövidnaci 4.000 Ft. Ja, és nagyon jó szűkszárú farmerek tizenegykétezerért. A Gas le van rabolva mocskosul, 40-es méret alatt nem volt akciós.

 • 2007.07.01 19:19:47fashion victim

  Zara és Mango katasztrófa. Semmi normális cucc nincs. Rengeteg ruha van, de valami borzalmasak...

 • 2007.07.01 22:26:04morsi

  Maximálisan egyet értek az előttem szóló fashion victim-mel.  Zara, Mango, Promod, H&M - az igazi pénzkidobás ezeken a helyeken vásárolni, még leolcsózva is, egyrészt évjárattól függetlenül rém ízléstelen a kollekciójuk (a Promod még úgy-ahogy jobb egy fokkal ezen a téren a másik háromnál), de minőségben rémálom, amit nyújtanak, max. 1-2 mosást ha kibírnak az innen való cuccok, színileg-anyagilag egyaránt moslék a kínálatuk 95%-a. OK, hogy egy szezonra gyártják ezeket a holmikat és nem örök darabokat akarnak nekünk eladni, de az azért mégiscsak túlzás, hogy a Promod-ban vásárolt fekete vászon nadrág vagy szoknya már a szezon harmadik hetére használhatatlan fakószürkére kopik - dacára a speciális fekete mosószernek és gondos kezelésnek. A feeling pedig ezeken a helyeken, hát, leginkább vmi kisvárosi extra turkálóhoz fogható, szörnyű kupiban kipirult arcú csajok tobzódnak az egymásra hányt holmik között. Szóval felőlem adhatják akár ingyen is a rongyaikat ezek az üzletek, a lábam be nem teszem hozzájuk.  Ezért inkább azt mondom, hogy a Jackpot, a Benetton, a MEXX 30-50%-nál tart, az Esprit 20-30%, és a minőségi márkák közül a Tommy Hilfiger már 30%-nál jár egyes darabok esetében, de sajnos, a többi normális, itthon kapható márka (GUESS, Max Mara stb.) még nem kezdte meg a leolcsózást (legalábbis a héten, mikor feléjük jártam, még nem).  Egyébként tudja vki, h. a Louis Vuitton szokott-e leárazni? Kinéztem egy iszonyú dögös napszemüveget, amit százakárhányezerért tutira nem veszek meg, de mondjuk féláron már talán...

 • 2007.07.02 06:52:14Mrs. Bean

  Morsi - A minőséggel kapcsolatban tökéletesen igazad van.

  Én a Promodban és a Zarában nem csalódtam még nagyot, de a H&M-ben és főőőként a Mangoban annál inkább!

  A Mangoba én a farmerekért járok, mert azok méretben nagyon jól passzolnak és akció idején igazán nem sok egy ötezres egy farmerért. :-) Azonban van sok horrorsztorim onnan. Például 2 mosás után formáját elveszítő nadrág vagy 3-4 centis különbség a póló egyik, és másik oldala között stb. A kötött pulcsija 5 centit ment össze, miközben hideg vízben és Perwollal szinte csak átöblítettem!!! Ezért is és az egyre (nem találok rá jobb szót) morbidabb divatkövetése miatt fordultam el a Mangotól. Bár pár napja ott találtam egy aranyos ujjatlan fehér blúzt és vettem egy nagyon szép ballont is.

  A H&M-ben meg azért jó, mert mindig van egy-két jó cucc.

  Az tény, hogy a Benettonban még nem csalódtam soha. Moshatom, nyűhetem a dolgait - alig-alig fakulnak, a szabás tökéletes marad stb. A Mexxbe ritkán járok, a Jackpotba meg szinte soha.  Egyébként észrevettétek, hogy ha valaki úgy öltözködik, hogy konzervatívabban követi a divatot, az gyakorlatilag halott ember, mert nehéz találni olyan ruhát, ami szép, minőségi és nem egy tavaszra jó, hanem mondjuk 1,5 évig is elmászkálhat benne. (De lehet, hogy ez csupán az én problémám. :-) )

 • 2007.07.02 09:13:55fedaykin

  Mrs. Bean: az Esprit, Mexx, Jackpot azért kitart 2-3 évig simán és vannak klasszikus darabjaik is.  Nekem van egy Jackpot nyári ruhám, Laura Ashley stílusú, ami már 9 éves, és még mindig hibátlan.

 • 2007.07.02 09:28:38messecina

  A váci utcai Swarovskiban mától van 50%-os leárazás. 2007-es nyári kollekcióra is.

 • 2007.07.02 09:44:09leg

  Kövezzenek meg, de mindig végigmolyolom a Zara H&M C&A Mango Promod-kört. Aztán fáradtan bemegyek a Jackpotba (meg a Mexxbe, Benettonba), és veszek néhány nagyon szépet. Öt éves ruhám is van (meg két napos is), és bizony nem mennek tönkre, nem olyan eszméletlen divatkövetőek, hogy már ősszel is snassz lenne fölvenni. Vagy csak öregszem???

 • 2007.07.02 10:10:46szaffie

  A Mangotol én is kiborultam mikor néhány éve az első normális fizetésemből bevásároltam náluk. A legdurvább a negyvenezres szövetkabát volt, amit januárban vettem, és már abban a szezonban (tehát kb. 1 hónap múlva) úgy nézett ki, mint egy lópokróc! Akkor úgy megharagudtam, hogy 3 éve most tettem be újra a lábam a Mangoba, de csak azért, mert egy nagyon csecse ruhát láttam a neten, ami végül nem is volt jó. Viszont vettem egy szük, fehér farmert, és nem akarok vészmadár lenni, de már most kezd a varrás szétfoszlani a belső combomnál, pedig cserkészbecsszó nem ér össze ott a lábam. Egyébként nemtom feltűnt-e vkinek, de mintha a Mng is azt a mostanában oly népszerű üzletpolitikát követné, hogy kisebb méretet ír rá a cuccaira, hogy a vásárló jóérzéssel távozzon. Általában S-est, M-est hordok, a Mangoban meg van, hogy az XS-es is kicsi(!), sztem kissé túlzásba estek.  Esprit nálam is abszolút nyerő, én eddig nem fedeztem fel, hogy mennyire jó, de mostanában "látogatom" rendszeresen. A minősége tényleg kifogástalan.

 • 2007.07.02 10:18:43é

  A Promod-dal nekem semmi bajom, mondjuk sose azt veszem, ami a legolcsóbb és/*vagy legszuperdivatosabb. Nekem onnan van pl. kb. 5 éves szoknyám, ami ma is újnak látszik és mindig megdícsérik. Mondjuk tudok varrni és ismerem az anyagokat, így megnézem hogy egy-egy darab miből van és jó-e a szabása.

  Amit pl. most árulnak (mindenhol), a retró '80-as évek, az szörnyű: ordító neonszínek, gagyi minták, ez a stílus már egy hónap múlva is nevetséges lesz.... És hozzá a műanyag anyagok, amiket én már akkor, 5 évesen is utáltam, plána ma...

  Ésszel is kell shoppingolni! :)

 • 2007.07.02 10:34:01röltex rozsi

  A Mexxnél javarészt a hosszúujjas, átmeneti darabok vannak leértékelve. A nyári cuccok még sehol, vagy igen mérethiányosan.

  Csatlakozom a Mango és a Promod szapulásához, viszont nekem az Orsay kellemes meglepetés volt ami az ár/érték arányt illeti.

 • 2007.07.02 11:03:36fashion victim

  A Mango tényleg nagyon szar minőségű. Hihetetlenül gagyi. Esprit-ben viszont csak alapcuccokat találok, farmer, kardigán, ilyesmiket, de semmi kicsit eredetibb cuccot. Mexx szerintem szintén nem csúcs minőség, vagy én választottam mindig rosszul. Benetton jó minőség, de szintén ritkán találok jól kinéző darabokat. Guessben jó lenne ha lenne már leértékelés, mert azok a cuccok bejönnek. Jackpotban életemben nem vásároltam még, valahogy amikor bementem csak ilyen hippis szarok voltak horror áron.

 • 2007.07.02 11:16:26BernikedeVLC

  En mar ket eve nezek magamnak szeldzsekit, es se a Mangoban, se a Zaraban, se sehol nem talalok olyat, amit esetleg meg jovore is fel mernek venni az utcan. Es most a Benettonban talaltam meg almaim dszekiet, 79.90 helyett 39.90 euroert! Hozzateszem, itt Sp.orszagban sokkal jobbak a learazasok...Egyebkent pedig szerintem a Jackpot, Guess, Mexx tulsagosan draga, mert fantaziat nem latok egyik cuccukban sem, ugyanazok voltak kabe 5 eve is a boltjaikban, mint most. A Mango gagyi, neha-neha lehet jobb minosegu cuccokat kifogni, de azt is csak learazva veszem meg, mert tobbet nem er! Az Orsay szuper arban es minosegben is!

 • 2007.07.02 12:16:00leg

  Fashion victim, hehe, én öt éve vásárolok megállás nélkül a Jackpotban, és nagyon nem vagyok hippis:-) De tényleg. Csak casual, de az sem megrögzötten:-)

 • 2007.07.02 13:15:38akárki

  Mér nem viszitek vissza, ha 1 hónap múlva szar a szövetkabát?

 • 2007.07.02 13:58:44elisabetta

  sokkakkal egyetértek a hozzászólók közül, de legfőképpen azzal, hogy ésszel kell vásárolni. vettem már a New Yorker-ben 3000-ért farmert, ami négy éve bírja a strapát. de sikerült kifognom teljes áron a szezon elején olyan kabátot, ami nem bírta 2hónapig sem. kell egy kis szerencse és sok racionalitás a leárazásokhoz. no persze én is csak nőből vagyok és el-elcsábulok néha, de igyekszem tudatosan vásárolni jól variálható darabokat, és nem a "gombhoz kabátot" elvet követni. :D

 • 2007.07.02 14:05:51morsi

  Hogy mennyire nem vagyok hippi, az egyértelműen ordít rólam, az alapruhatáram viszont a Jackpot-ból van kb. 10 éve, mióta itt vannak az országban. És van olyan darabom, amiket kb. azóta hordok is, pl. a farmerjeik, kabátjaik, dzsekijeik egyszerűen elnyűhetetlenek, az ár/érték arány szerintem itt a legjobb. Tényleg jobb szó rá, hogy casual, nagyon hasonlít pl. a Tommy Hilfigerre, ami nagy kedvencem, de mivel jóval drágább is egyben, onnan csak Sale idején vásárolok. A Jackpotban mindig kétféle stílus kapható: elérhető áron itt szerezhető be a legletisztultabb szabású-anyagú kollekció, ami azért mégsem teljesen basic, mert minden szezonban más és más, márcsak a színek változása miatt is, de kicsit a fazonokon is variálnak - és van a másik rész, az, amit ti "hippisnek" neveztek, ezek a vadmintás-színes, helyenként ízléstelen darabok, amiket az eladók "romantikusnak" neveznek, én meg frászt kapok tőlük többnyire, de nagy ritkán azért megtetszik vmi onnan is. A Jackpot őrült gondban van a méretezéssel, aki igazán vékony, nem nagyon talál magára semmit, mert itt kb. a 34-es méret felel meg az M-esnek, innen minden pólóm XS-es, máshol meg jó, ha rámjön az S-es.

  A Benetton egy fokkal silányabb minőség, de azért még mindig bőven jó, itt a méretek is helyükön vannak, az XS az valóban extra kicsi.

  A MEXX szerintem nagyon sokoldalú, mindig rengetegféle holmijuk van, ami szemrevaló, vhogy fantáziadúsan konzervatív a stílusuk, azaz alapnak tűnő darabokat tesznek vmi kis plusszal feltűnőbbé, a minőséggel viszont akadnak gondok néha, de azért alapvetően rendben van.

  Az Esprit-ben kétféle minőség van, legalábbis ezt figyeltem meg az évek alatt: van a kiváló anyagú, kiváló szabású, mégha kissé unalmas és szezonról szezonra ismétlődő, de hordható cucc, ami elég borsos áron kapható, és van ugyanaz a fazon egy sokkal gagyibb anyagból elkészítve, elérhető áron. A gond az, hogy az olcsóbb az tényleg silány, és ilyenkor van az, hogy az ember csalódik ebben a márkában.

  Ezek azok a helyek egyébként, amiknek a minimum minőségnek kellene lenniük, és azt gondolom továbbra is, hogy az ezek alatti helyeken (Z,H&M,M,P stb.) lehet, de nem érdemes vásárolni, mert zömében csak a bosszúságot vesszük meg náluk.

 • 2007.07.02 20:51:14sklasse

  Én is kapcsolódnék a véleményekhez, de bp helyett bécs viszonylatában. Kb 5 éve elkötelezett híve vagyok a Zaranak, bár más boltba is benézek, ha útba esik. Kizárólag leárazáskor megyek (jan-febr, és jún-júli). Nekem minőség szempontjából nincs problémám, sem basic, sem trf, sem woman vonalon. Lehet csak szerencsém volt, vagy itt bécsben jobb a minőség, de eddig csak azért cseréltem le a cuccaimat, mert már nem tetszettek, és nem azért, mert tönkre ment...A fazonok nekem tetszenek, igaz szelektálni kell az alakomnak, ízlésemnek megfelelően (ez a sokrétű divatirányzatnak köszönhetően elkerülhetetlen).

  A Mango-t kb 3 éve nem szívlelem, nekem túl bohócos lett, és a kis polók árait leszámítva a leárazáskor sem esnek túlzásba (mondjuk még kabátokban jó sztem)... (Parndorfba érdemes lenézni, de kizárólag délelőtt, mert utána moslék, és mocskos az egész bolt)

  Orsay, és Pimkie csak 1-1 darab erejéig jöhet szóba, főleg a buli-outfit-nél, mert kicsit színesebb, merészebb.

  Benettonhoz szinte mindig bemegyek, de eddig még nem sikerült vennem semmit:( Vhogy nekem túl fantáziátlan, és ehhez képest túl drága...

  Promod nekem túl fidres-fodros, nőcis, legalább is eddig ez volt a tapasztalat.

  Jó viszont még a Vero Moda, igaz nincs olyan nagy kínálat, de jó!

  HM ingadozó, de ha más nem a kiegészítőkért érdemes benézni sztem..

  Jackpotban eddig nem voltam, de most rákeresek.

  Nah, ez volt az én körképem:).  Bernikede VLC:

  Spanyolo melyik részén vagy?

 • 2007.07.02 21:42:58elisabetta

  egy kis pécsi körkép:  promod: rengeteg ruha, kevés vásárló, abszolút nem az én stílusom, szeretem a kevésbé aktuális dolgokat, a retró szín- és mintavilág nem jön be.  mango: vannak jó darabok, még szinte az összes méret fellelhető. egyedül itt találtam teljesen sima, minta nélküli, nem szűkülő, csípőfarmert, meg is vettem 5300Ft-ért:) tetszettek a V-nyakú, különlegesebb szabású felsők is.  jeans club: na itt tényleg leáraztak, találtam két gyönyörű, V-nyakú, pántos, lefelé enyhén bővülő, fehérr és fehérrel hímzett felsőt, ezek a kedvenceim.  new yorker: az amisu márkanév alatt vannak csinos darabok, minden méretből rengeteg.  benetton: nekem túl kevés, nem tetszik.  marks and spencer: kicsit vidéki angolkisasszonyos, de vannak klasszikus és szép ruhák.  terranova: a szokott csilivili stílus.  mexx: ami tetszett volna, annk kissé sokallottam az árát, ide nem nagyon tört még be a leárazási láz.  összességében mindenhol kevesen voltak még este 7kor is, minden méret megtalálható. azt hiszem ennyi.

 • 2007.07.03 11:14:32BernikedeVLC

  sklasse:

  Valenciaban vagyok, élek...:)

 • 2007.07.03 13:55:14boszor

  rengeteg H&M ruhám van Bécsből (amúgy nem ott élek:), és azok minőség és ár szempontjából is bejönnek. tetszik, hogy lehet ott olyan cuccokat találni, amik követik a divatot, de nem az extrémig. a budapesti H&M-et nem ismerem, ha ennyien mondjátok hogy szar, biztos igazatok van :)

 • 2007.07.03 15:39:49CsCs

  A váci utcai H&M inkább alteros vonalat képvisel, az árkádba ritkán jutok el,mert elég messzevan,de ott kiegészítők terén is jó. azthallottam,hogy a győri árkádban mások a cuccok,és jobbak.

  és mit gondoltok a reservedről?

  ez valami nemrég bejött márka, de úgy tudom pl. Csehországban régebbóta van. nem rossz,de az ára elég húzós.

  én imádom a promodot, nagyon tetszenek a ruhák, a műanyagból készült totálgagyi cipők nem annyira.

  promoddal kapcsolatban van egy aranyos történetem.egy bnőmmel nézelődtünk,és mondta,hogy milyen jó ez a táska. (fekete,suhogós anyagból,nekem nem tetszett),mondtam,hogy anniyra nagyon piacos,és szörnyű. ott állt egy eladó csaj,mondta,h kösz, nekem is ilyen van. :)

 • 2007.07.03 20:20:50gossip

  korkep Becsbol:

  -a Mangoban jobb learazasok voltak majusban, most mar csak egy- egy jo darab adodik (nekem nem volt bajom a minoseggel)

  -az H&M-ben szerintem mindig lehet talalni vmit, 15 perc setan belul 3 uzlet van (gyerekcucc elsosorban, csajos cuccok elsosorban, meg a legnagyobb, ahol minden)

  -bar nem ruha, de a helyi megahumanicban hatalmas a kinalat, es nem is horribilis aron

  -Parndorf tenyleg jo, ha csak ugy vasarolgatni mesz, es nem keresel semmi konkretat.

  en itt elek, de a vizsgak miatt meg nem volt idom reszletes terepszemlet vegezni:)

 • 2007.07.03 21:41:21CarrieBradshaw

  Óvatosan a Mark&Spencer-rel...vettem a Duna Plazában egy piros pöttyös a la Beatrice T-shirtöt (ránézésre a legjobb, amit ebben az ügyben mostanában láttam), az első mosás után kiderült, hogy nem szálirányban szabták: az egyik oldala legalább egy centivel rövidebb lett.-(. Majdnem gutaütést kaptam...

  Nagyanyáink mondták erre, hogy "cuffos" lett...

  Pedig: a konzervatív vonalban nincsenek rossz tapasztalataim a céggel -épp fehér blúzt kajtattam a vársoban céges röffenetre, amikor megláttam ezt a Per Una pólót, és majdnem elaléltam tőle.

  A mosás után meg pláne:-)...

 • 2007.07.03 21:56:38CarrieBradshaw

  Ja, Reserved -Árkádban már le van fosztva eléggé....,Duna Plazában nem láttam. Egyébként, ha friss az áru náluk, egész kellemes tud lenni...vettem tavasszal antilop bőrjakót dögös zöldben 17.000 rugóért, és jól bírja a strapát. Még rettegtem is, hogy szembejön majd az utcán, ha csak ennyi volt, de -kopogjuk le- nem jött. Legalább is: eddig:-).

  Vannak még a lengyelek (?) a Mammutban meg a Váci Strassén, a Tatuum, asszem...kellemes árkategória, és nem rossz a minőség, a stílus kicsit a Jackpotra hajaz..

  Ha már ex-KGST:-), az Astóriánál a Thomas Jeans (közvetlenül a Tisza Cipő mellett) spéci farmerruhákat árul szinte ingyér...

  Nekem sajna túl rövidek voltak, de a 42-es méretemmel és az 175 centimmel találtam egy elggondolkodtató darabot 7500-ért, ami (nem vicc) XXL-ként vagyon méretezve........

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta