OFFLINE

Hol tároljuk a cipőket?

2007. június 28., csütörtök 12:54

Ha már úgyis a cipőkről volt az elmúlt napokban szó, szeretném feltenni azt az egészen egyszerű kérdést, hogy hol és hogyan lehet a cipőket legeredményesebben és leghatékonyabban tárolni? Mert a nőknek ugye van egy pár, és hát a cipős szekrényekbe jó esetben mondjuk 12 pár fér el, ami már egy kétszemélyes család esetében is kicsi, és mégsem pakolhatjuk tele az előszobát cipős szekrényekkel. Van ugye akkor a cipősdoboz, ez praktikus, mert minden cipőt lehet a saját dobozában tartani és tudjuk legalább, hogy mi van a dobozban. De hát nem minden cipőnek van meg a doboza, főleg ha az ember külföldön szerez be egy párat, örül, ha a cipőt a bőröndbe gyömöszöli, nem hogy még a dobozt is. Erre is van mondjuk megoldás, a fenti átlátszó cipősdobozok például nagyon jól néznek ki, és rögtön lehet látni, mit rejtenek. (Itt lehet őket megrendelni, 30 font egy tízdarabos, színes szett, de a szomszédos Ausztriában meg is vásárolható, gondolom jóval olcsóbban.)

De tegyük fel, hogy megvan az összes doboz, akkor azokat is tárolni kell valahol, én például bedugdosom a komód alá, meg a szekrény aljába, de ez sem a legjobb megoldás, mert nincsenek szem előtt a cipők, és így esetleg el is felejtem néhánynak a létezését. Ráadásul azt figyeltem meg, hogy hajlamos vagyok csak azokat a cipőket hordani, amik szem előtt vannak. Nyilván egy gardrób mindent megold, de ez a luxus nem mindenkinek adatik meg.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.06.28 13:26:46leg

  Cristalline, ma egésznep nekünk jönnek a postok! Cipők rule! Ismerek olyan holland nőt, aki szobát tart fönn a cipőinek és a táskáinak. GArdróbon felül, ott a ruhák figyelnek.

  Én a saját dobozukban tartom őket a szekrények aljában:-). Félő, hogy ez már így is marad. Amelyiken nincs ott a cipő rajza, azt rárajzolom én, keresés esetére.

  HA meg hirtelen szembejön egy olyan pár, ami nem volt rajtam egy éve, hopp, fotó, és föl a teszveszre!

 • 2007.06.28 13:32:11pandilla

  Ezek nagyon klassz dobozok!! Én nemcsak cipőt tartanék bennük.

 • 2007.06.28 13:32:22ErrorFlynn

  én egy lakásnak álcázott cipőgardróbban lakom, minden szabad lyukból és sarokból cipősdobozok kukkolnak elő, talán egyedül a fürdőszobában nincsenek. nagy-nagy kár, hogy cipőt nem lehet hajtogatni... a káosz teljes, egy dobozba sokszor két párat zsúfolok, hogy férjenek valahogy. egyetlen előnye ennek, hogy néha az ember tökre megörül egy pár cipőnek, amiről rég elfeledkezett, és hirtelen lesz egy új cipője, még vásárolni sem kellett.

 • 2007.06.28 13:41:33Mrs. Hangszóró/Lárma és Zeneügyi Főmekhízott és KL

  ikea-fílinges megoldással kacérkodom épp, ami asszem valami merevebb anyagú textilféleségből készül, lógatni lehet, és kis fakkokból áll, minden fakkba egy pár cipő fér el. azért lehet jó, és praktikus, mert kicsi helyre is be lehet lógatni, és sok pár cipő elférhet benne. és még szellőznek is a cipők. remélhetőleg ez nem válik a ruhák kárára :-)

 • 2007.06.28 13:59:13boszor

  használaton kívüli zuhanyzóban pont jól elférnek, az a 2-3 pár, ami meg hangulattól és évszaktól függően aktuális, előszobában. mondjuk nincs is túl sok belőle:)

 • 2007.06.28 16:43:53eau  nyaron a teli cipoket en dobozokban tartom a gardrob legfelso polcain, a dobozokra felragasztottam a cipok fotoit (igen, lefotoztam, tudom, beteges)  most egy plafonig ero ciposszekrenyt szeretnek csinaltatni az eloszobaba, mert nagyon sok cipomet elfelejtem :O :( igy legalabb mind szemelott lesz!

 • 2007.06.28 21:55:13Flora2

  Nálam is kevés a hely a cipőknek (dédanyámtól örökölt két fenyőfa ruhásszekrény alsó mély fiókjában tartom őket, az egyikben az őszi-télieket, a másikban a nyáriakat), pedig én csak egyszemélyes háztartás vagyok. Én mindig úgy védekeztem a helyhiány ellen, hogy selejteztem: szezononként csak kb. 5 pár van, több nem, és ha veszek egy új pár cipőt (persze nem havonta), kötelezem magam, hogy egy régi kopottabbat kidobjak.

 • 2007.06.29 12:40:20Mme du Tancin

  eau, én is lefényképezem őket, kinyomtatom és ráragasztom a dobozra.. így nem feledkezem el egyikről sem.  és nagyon, de nagyon szeretnék egyszer egy gardróbot, ahol a rengeteg cipősdoboz szépen elfér.. mert így mindig elölvannak az aktuális évszaknak megfelelő dobozok.

  ez a megoldás hiperszuper, sztem ez a műanyag doboz még kisebb is, mint egy normál cipősdoboz... jujjdejó, szerezni kell ilyet.

 • 2007.06.29 17:46:42Kismókus

  koromlakk, nekem van olyan es nagyon jo! persze csak a "kis" cipok fernek el, a csizma nekem is dobozban van.
  a belogatosok alatt ;)

 • 2007.06.29 21:29:23fedaykin

  Ez nagyon aranyos, de szerintem borzasztóan drága. Kiszámoltam, amennyire nekünk szükségünk lenne, annak az árából vehetnék 4-5 pár minőségi vagy 7-8 nem annyira minőségi, ám aranyos új cipőt. Vagy vehetnék egy Jimmy Choo-t :-))

 • 2007.06.29 21:31:07fedaykin

  Körömlakk: az én cipőim egy nagy gardróbszekrlnyben dekkolnak a garázsban, a szépek az eredeti dobozban, a nem annyira kényesek pedig olyan ikeás megoldásban.

 • 2007.06.30 01:49:48bagaela

  Na, itt ez igy szépen megmutata mindent :)

  www.ikea.com/hu/hu/catalog/categories/range/10387/10460/

  csak egy állvány kell hozzá, és teljes a bodogság...tologathato, mozgatható, átlátszo, minden :)

 • 2007.07.01 18:31:11szaffie

  Örülök, hogy mást is foglalkoztat a probléma. Én kb. heti rendszerességgel rendezem át a szekrényeimet, mert még nem találtam tökéletes megoldást a cipő-ruha-mütyürök(ékszer,smink,krémek,körömlakkok,stb.) tárolására. Most költözünk össze a kedvesemmel, és már rendeltem két plafonig érő cipősszekrényt, mivel neki is rengeteg cipője van. Bagaela, ez nagyon jó, lehet, hogy bevetem.

Blogok, amiket olvasunk

KAPCSOLATSULI 6 szokás, amivel villámgyorsan kinyírhatod a kapcsolatodat

Vannak szokásaink, amelyekről nem is tudjuk, hogy észrevétlenül, ám annál hatékonyabban rombolják a párkapcsolatunkat. Amikor pedig a párunk a válást, szakítást fontolgatja, nem értjük, hogy mi történt.

TÖRI MÁSKÉPP Szőrös hableány, tudós ló - mulatságok a Monarchiában

A kiegyezést követően gyors tempóban újabb és újabb létesítmények emelkedtek a Ligetben, amit a milleniumi ünnepségek még inkább felgyorsítottak. És ott aztán volt mulatság!

DICE&SORCERY A látszat sohasem csalt még ekkorát!

A Mario + Rabbids Kingdom Battle amennyire valószínűtlen, annyira zseniális. Játékosok figyelem!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta