Hogy nézzen ki a magyar férfi nyáron? #1

Új, nyári sorozatunkban arra kértük a méltán elismert stílusszakértőt, Lakatos Márkot (lásd legalsó kép), mondja meg, hogy nézzen ki a férfi nyáron. Különféle helyszíneket fogunk megvizsgálni. Elsőként: férfi a strandon. 

 
„A strand veszélyes terep: mindenkinek látszik az alakja, ezért érdemes átgondolni, ki mit visel, attól függően, hogy mekkora úszógumija van. Ha például valakinek Michelin babához vagy kancsóra hasonlít az alakja, inkább a deszkás, szörfös, strandröplabdás kultúrákhoz köthető hosszúszárú nadrág a jótékony” – mondja Márk.  
 
Akinek szépen ki vannak dolgozva a hasizmai, és jó az alakja, hordhat akár klasszikus fecske fazont is a medencecsontig leengedve, ami nagyon szexi, véli a szakértő.
 
Lakatos Márk szerint idén nyáron bátran lehet vad színekben tobzódni a parton, visszatértek ugyanis a nyolcvanas-kilencvenes évek neonszínei. De ugyanígy a fekete-fehér is hordható, ha valaki nem akar feltűnősködni. A mintákban a nagy virágos és a hetvenes évek csíkos a menő.
 
Erős szőrzet esetén érdemes elkerülni a világos fürdőnadrág színeket, gondolva azokra a pillanatokra, amikor az ember kijön a vízből. „Színvilágban trendi az ezüst és az arany is, barna bőrön jól mutatnak ezek az ufó színek.”
 
S hogy miben flangáljon a beach-en a modern férfi? „A tornacipőtől a flipflopig minden mehet, de a kidolgozott míves szandikat tegyük el olyan alkalomra, amikor nem eszi szét a homok. Visszaköszönhet a parafa, a vászon és használjunk bátran műanyagot, ami jól bírja a homokot.”
A sapka is elengedhetetlen strandkiegészítő, ez lehet baseball sapka vagy fejre köthető kendő. Márk szerint a madárijesztős szalmakalap kerülendő.
 
„A napszemüvegek terén az a kérdés, hogy filmsztárnak akarunk-e látszani vagy decens entellektüellnek. A lényeg, hogy figyeljünk a szemünkre. Vehetünk egész arcot eltakaró hollywoodi celeb szemüveget és a Ray Ban típusú foncsorozottat vagy színes lencséjűt. Ékszert ne sokat használjunk, mert barnulásnál rossz, ha ott marad a félkilós aranyláncunk nyoma, óránk pedig legyen vízálló.”
 

Végezetül még azt tudtuk meg Lakatos Márktól, hogy a strandtörölköző túlmutat önmagán és kommunikációs jel is lehet, nem mindegy például, hogy bika vörös színeken fekszik valaki, bézsen, netán technzöldön. És szerinte a férfiak is bátran hordhatnak csípőre csavart kendőt.

Oszd meg másokkal is!
Mustra