OFFLINE

Mit eszik a világ?

2007. június 19., kedd 12:33

Régóta ez egyik legjobb fotóssorozatot nézhetjük meg a Time honlapján. A világ nációi mutatják meg, hogy mivel töltik fel a spájzukat és a hűtőjüket egy hét alatt, és hogy mindezért hány dollárt fizetnek. Szicíliában például minden friss, Angliában és Amerikában viszont minden csomagolt. A lengyelek szeretik a csülköt, a németek a söröket magassági sorrendben pakolják el, a legrosszabb viszont egy menekülttáborban lehet Csádban, ahol hetente összesen 1.23 dollár jut kajára egy hattagú családnak. A képek a lent látható albumban tekinthetőek meg. Itt megrendelhetjük!  

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.06.19 12:51:35sincity

  Ez tényleg érdekes volt. Azért az ulanbatoriak sincsenek nagyon eleresztve.

  Kár, hogy a régiónkból nincs egy ország sem. Kíváncsi lennék, hány Tesco gazdaságos őszilé és tejszínhab figyelne az asztalon. :-))

 • 2007.06.19 13:06:55fedaykin

  Nagyon érdekes volt és tanulságos is, mert fel nem fogom agyilag, miért kerül ennyibe a kaja egy hétre a nyugat-európai családoknak. Vajon mit vesznek, amit én nem? :-))

 • 2007.06.19 15:24:58fashion victim

  Tök jó, thx for sharing.

 • 2007.06.19 15:35:20loco

  igen, ez a pasi tok szuper!amugy ugyanezt mar korabban megcsinalta az emberek lakasaiban talalhato targyakkal is. itt olvastam rola eloszor: kultplay.hu/index.php?s=menzel&sentence=OR

  majd megvettem a konyvet, amit azota is imadok lapozgatni

 • 2007.06.19 15:36:32Cosmo

  Ez, vagy ehhez hasonló már megjelent a GEO magazinban pár hónappal ezelőtt. Akkor is nagyon tanulságosnak találtam, ott még jobban lehetett "mazsolázni" a fotókról, jobban látszottak az élelmiszerek. Az ottani és az itt található fényképeket szemügyre véve cseppet sem meglepő, hogy az USA-ban miért olyan sok az elhízott ember. Mutatóban két kiló gyümölcs, az összes többi feldolgozott sz.r, nem élelmiszer. Sajnos, mi is efelé tartunk és elárasztanak minket a feldolgozott, Isten tudja milyen állományjavítókkal, színezékkel, ízfokozókkal, E számokkal dúsított kajákkal. Nagyobb publicitást érdemelne ez a történet...

 • 2007.06.19 16:00:39Marvin

  Én is olvastam a GEO-ban. Nagyon tanúlságos az írás is.

 • 2007.06.19 16:03:25Marvin

  Pl. szó volt Okinava szigetén máig meglévő hagyományról, miszerin csak 75%-ig "laknak jól" és így nem meglepő, hogy normális ha valaki még táncol a 100. születésnapján, de Japánban a sportversenyeken külön kategória van a 90 év felettieknek...

 • 2007.06.20 09:41:36Cosmo

  Aztán okinawára megérkeztek az amcsi katonák és velük együtt a sültkrumpli, a kóla, a chips meg a pizza. Ezek bizony nagyon ízlenek az őslakos fiataloknak is. Az elmúlt években a 100 évesek nemegyszer eltemették a saját unokájukat :(

Blogok, amiket olvasunk

TÖRI MÁSKÉPP Így nevelték a kis Habsburgokat

Már a kicsi születése előtt kiválasztották a nevelőnőt, aki aztán a királyi gyermek mindennapjait felügyelte, gyakorlatilag az anyukájává vált. A saját szülei naponta egyszer, a buzgóbb szülők akár kétszer is meglátogatták a porontyaikat.

STÍLER 6 zseniális koktél forró nyári napokra

A nyár a hűsítő és frissítő italok szezonja. Napközben szürcsölgetheted a kedvenc házi limonádédat, este pedig jöhet a koktél, amit pillanatok alatt elkészíthetsz.

EGY SZAKÁCS Azért mert az életed elb.sztad, a vacsorát nem kéne

Három hónap alatt 8 nap volt, mikor nem részegen aludtam el. Minden egyes nappal egyre mélyebbre kerültem. Megbánás, bűntudat, lelkiismeretfurdalás. Remek hármas, és csak még többet vonz, ha nem képes kezelni őket az ember.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta