OFFLINE

Mit eszik a világ?

2007. június 19., kedd 12:33

Régóta ez egyik legjobb fotóssorozatot nézhetjük meg a Time honlapján. A világ nációi mutatják meg, hogy mivel töltik fel a spájzukat és a hűtőjüket egy hét alatt, és hogy mindezért hány dollárt fizetnek. Szicíliában például minden friss, Angliában és Amerikában viszont minden csomagolt. A lengyelek szeretik a csülköt, a németek a söröket magassági sorrendben pakolják el, a legrosszabb viszont egy menekülttáborban lehet Csádban, ahol hetente összesen 1.23 dollár jut kajára egy hattagú családnak. A képek a lent látható albumban tekinthetőek meg. Itt megrendelhetjük!  

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.06.19 12:51:35sincity

  Ez tényleg érdekes volt. Azért az ulanbatoriak sincsenek nagyon eleresztve.

  Kár, hogy a régiónkból nincs egy ország sem. Kíváncsi lennék, hány Tesco gazdaságos őszilé és tejszínhab figyelne az asztalon. :-))

 • 2007.06.19 13:06:55fedaykin

  Nagyon érdekes volt és tanulságos is, mert fel nem fogom agyilag, miért kerül ennyibe a kaja egy hétre a nyugat-európai családoknak. Vajon mit vesznek, amit én nem? :-))

 • 2007.06.19 15:24:58fashion victim

  Tök jó, thx for sharing.

 • 2007.06.19 15:35:20loco

  igen, ez a pasi tok szuper!amugy ugyanezt mar korabban megcsinalta az emberek lakasaiban talalhato targyakkal is. itt olvastam rola eloszor: kultplay.hu/index.php?s=menzel&sentence=OR

  majd megvettem a konyvet, amit azota is imadok lapozgatni

 • 2007.06.19 15:36:32Cosmo

  Ez, vagy ehhez hasonló már megjelent a GEO magazinban pár hónappal ezelőtt. Akkor is nagyon tanulságosnak találtam, ott még jobban lehetett "mazsolázni" a fotókról, jobban látszottak az élelmiszerek. Az ottani és az itt található fényképeket szemügyre véve cseppet sem meglepő, hogy az USA-ban miért olyan sok az elhízott ember. Mutatóban két kiló gyümölcs, az összes többi feldolgozott sz.r, nem élelmiszer. Sajnos, mi is efelé tartunk és elárasztanak minket a feldolgozott, Isten tudja milyen állományjavítókkal, színezékkel, ízfokozókkal, E számokkal dúsított kajákkal. Nagyobb publicitást érdemelne ez a történet...

 • 2007.06.19 16:00:39Marvin

  Én is olvastam a GEO-ban. Nagyon tanúlságos az írás is.

 • 2007.06.19 16:03:25Marvin

  Pl. szó volt Okinava szigetén máig meglévő hagyományról, miszerin csak 75%-ig "laknak jól" és így nem meglepő, hogy normális ha valaki még táncol a 100. születésnapján, de Japánban a sportversenyeken külön kategória van a 90 év felettieknek...

 • 2007.06.20 09:41:36Cosmo

  Aztán okinawára megérkeztek az amcsi katonák és velük együtt a sültkrumpli, a kóla, a chips meg a pizza. Ezek bizony nagyon ízlenek az őslakos fiataloknak is. Az elmúlt években a 100 évesek nemegyszer eltemették a saját unokájukat :(

Blogok, amiket olvasunk

SZUBKULT 3 világhírű márka, amit migránsok virágoztattak fel

Három olyan világhírű márka pálfordulását mutatom be, amelyeket a közelmúltban bevándorló tervezők keltettek újra életre.

PSZICHOLIGHT Így állj neki a befejezetlen dolgaidnak

Sok befejezetlen és abbamaradt dolgunk van az életben. Nekem is van vagy féltucat. Egy személyes példán keresztül mutatom be, hogyan gyűrhetjük le ezeket, ha ismerjük az útközben felmerülő buktatókat.

LINGOHOLIC Két szuper trükk német (vagy más) névelőkhöz

Ha sosem értetted, hogyan lehetséges megtanulni minden egyes főnévről, hogy milyen nemű, most mutatok két olyan módszert, ami sokszorosára növeli az esélyeidet!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta