OFFLINE

A legjobb öko-cipők

2007. június 14., csütörtök 12:34


A recycle idén igazán divatos, így gondoltuk, legjobb, ha mi is szétnézünk, a tudatos öltözködés terén. Meg is találtunk a legjobb öko-cipőket, amik nem csak környezetbarátok, de jól is néznek ki. Legalábbis a női kollekció, a férfi hagy maga után kívánni valót, de hát a férficipőkkel egyébként is mindig baj van. Szóval a Terra Plana cipők amennyire lehet újrahasznosított anyagokból készülnek, kávés zsákokból, kabátokból, vagy bőr autós huzatokból, a legmeggyőzőbb érvük a környezettudatosság mellet azonban az, hogy a bőrt nem vegyszerekkel, hanem növényi eredetű anyagokkal készítik elő. Emellett minél kevesebbet ragasztják a cipőket, ahol mégis kell, ott vizes alapú ragasztót használnak. Ez jó a környezetnek is, na meg a cipőket ragasztgató munkásoknak. Nekünk azért tetszik különösen a Terra Plana, mert nem csak alternatív, bebújós cipőket gyártanak, hanem csinos magas sarkúkat is, mindenféle vidám színben. Sajnos azonban a környezetvédelem nem olcsó, egy csinos kis öko-cipő például 90-100 angol font, ami majdnem 40 ezer magyar forint körül van.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.06.14 14:37:33fashion victim

  Na ez legalább olyan horror mint a válltömés.

  Kíváncsi vagyok erről az öko-bio mániáról még hány bőrt lehet lehúzni...

  Nincs vele semmi bajom, de túlzásokba azért ne essünk.

 • 2007.06.14 15:52:34fedaykin

  Már eltűnt az a bikini, ami az előbb még fent volt, amit gyorskorcsolyások ruháiból varrnak, szóval akkor azon gondolkodtam, hogy mennyire lehet fertőtleníteni a latex anyagot (mert szerintem semennyire).

 • 2007.06.14 20:51:39KicsiNaiva

  A képen ez a cipő miből készült? Nem ismerem fel az alapanyagot.

  Tényleg baromi jól néz ki :)

Blogok, amiket olvasunk

A TASZ JELENTI Azt hittem, jobban járok, ha nem az autót viszem szervizbe, hanem én megyek orvoshoz.

Képzeld el, hogy 15 éve minden nap ugyanazon az útvonalon mész a reggeli csúcsban munkába, majd a délutáni dugóban haza. Újabban visszatérő fájdalmat érzel a lábadban, mikor kiszállsz az autóból.

MAI MANÓ Kép-párok #187

Kép-párok rovatunkban minden alkalommal két olyan fotót láthattok, amelyeket neves fotóművészek készítettek ugyanazon témában vagy olyat, amelyeken éppen egymás munkáira reflektálnak.

HATÁRÁTKELŐ A lakókocsis élet árnyoldalai

Gyakran olvasni, hogy „persze, mert mindig csak a külföldi élet pozitívumairól van szó”, ami mondjuk szerintem nem igaz, de nem is ez a lényeg, hanem hogy a például a furgonlakó létnek is vannak bőven nehézségei.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta