OFFLINE

Receptek másnaposság ellen

2007. június 13., szerda 11:37

Fantasztikus piaci rést fedezett fel a könyvkiadásban Cserna-Szabó András és Darida Benedek. Vannak helyzetek, amikor a gasztronómia ugyanis nem élvezet, hanem létszükséglet, egészen pontosan másnaposság idején, amikor a még alkoholszagtól bűzlő, ám a mámorból már kicsúszott ember bármit megadna egy darab hatalmas zsírért, meg valami édes löttyért. A fenti két szerző "Jaj a legyőzötteknek" - címmel jelentetett meg szakácskönyvet másnaposoknak. A könyv tulajdonképpen inkább egy regény, ahogyan ők fogalmaztak a macskajaj regénye, benne 52 recepttel, és ajándék hányós zacskóval. A könyv igazán élvezetes történelmi gasztro-alkohológiai áttekintést nyújt az ókortól a 21. századig, bár a receptek többsége nehezen használható, és inkább csak érdekességszámba megy. Az egyik első recept például így kezdődik: a karámból kiszabadítunk egy tejes bárányt, szakrálisan meggyilkoljuk, bicsakunkkal felhasítjuk, majd kiszedjük a máját, tüdejét szívét és beleit. Egy pár oldallal arrébb lévő recept alapja pedig egy darab kocaemlő. Na persze vannak ennél egyszerűbb receptek - például a paprika előtti magyar múltból- oylanok, mint a a debreceni korhely leves, na és a személyes kedvenc étkem, a ciorba de burta, vagyis román pacalleves. Aki azonban másnaposan nekiáll marhagyomrot mosni, darabolni, majd kivárja a kábé öt órát, amíg készre fő, mindezt anélkül, hogy egyszer is elhányná magát, nos, az valószínűleg nem is másnapos.

Cserna-Szabó András – Darida Bendek
Jaj a legyőzötteknek, avagy süssünk-főzzünk másnaposan
Alexandra Kiadó, 2699 Ft


Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

STÍLER 6 ruhadarab, ami tiltólistás az irodában

Minden munkahelynek más dress code-ja van, és általában rugalmasak a határok. Ez azonban nem jelenti azt, hogy bármit felvehetünk. Legalábbis akkor nem, ha szeretnénk karriert építeni.

SZEMPONT 10 dolog, amiért óvatosan a népmesékkel

Elérkezett az ideje kimondani, hogy a népmesék már nem alkalmasak, vagy önmagukban nem alkalmasak arra, hogy pozitív, adaptív világképet közvetítsenek.

ESKÜVŐ Így néz ki egy 1,7 MILLIÁRD forintos esküvő

Egymillió fehér virág, többméter magas esküvői torta, a márványpadlóba arannyal gravírozott monogram.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta