OFFLINE

A női táskákon több millió baktérium van

2007. június 7., csütörtök 08:20

Arról már volt szó, mennyire káros az egészségre az új táskadivat, az óriás táskák ugyanis üresen nem mutatnak sehogy, az ember beledobál mindent, aztán meg jól elferdül a gerince tőle. Kiderült azonban, hogy az apró táskák sem egészségesebbek, sőt alapjában véve ezzel az egész táska dologgal baj van. Mert míg a kezünket és ruháinkat megtisztítjuk otthon, a táskánkat szinte soha, így azok igen kis idő elteltével baktériumtenyészetté válnak

Chuck Gerba, mikrobiológus kutatása szerint a baktériumok előszeretettel telepednek meg a táska külsején, főleg az alján, írja az ABS News. A vizsgálat során számos bőrbetegséget, hasmenést okozó baktériumot, de még emberi ürülékből származó baktériumokat is találtak melyek talán egy nyilvános vécé padlójáról kerülhettek oda. A legmegdöbbentőbb azonban a baktériumok és vírusok száma volt. A kísérlet során egy olyan táskát vizsgáltak, amit egy hónappal azelőtt szerzett be a gazdája, és már azon is több ezer kórokozó tenyészett, az egy éve hordott táskán pedig több százezer, sőt az egyik vizsgált szütyőn 6,7 millió. Chuck Gerba bevallotta, hogy a kutatás óta nem hajlandó megfogni egyetlen női táskát sem, végzetes következményei lehetnének ugyanis, ha utána például nem mosna kezet, mielőtt rágni kezd egy szendvicset.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.06.07 09:25:28suo tempore

  A gyerek alig fél órája tömött be a fejébe egy komplett madárszart a parkban. Ha ezt túléli, lenyalom a táskámat.

 • 2007.06.07 09:48:24mentolosnokedli

  Suo, legalább nem lesz allergiás a gyerek :). Az én lányom két pofára tömte a szikkadt fecskekakit két évesen - a világon semmi baja nem lett tőle, pedig totál bepánikoltam, hogy valami borzasztó következménye lesz.

  Ez az idióta fertőtlenítási - sterilitási - írtsunk ki minden bacit még a környékről is - mánia meg az immunrendszerünkből harmatos libaf0st csinál.

  Aztán az ember élete végéig nyomhatja magába a szteroidokat, mielőtt kínos halállal elviszi az allergiás asztma...  Kérem, tegye fel a kezét mindenki, aki a táskájától lett beteg!

 • 2007.06.07 11:04:50ddevil

  Gondolom pont ugyanez a helyzet a tömegközlekedés kapaszkodóin, ülésein, a nyilvános WC-k bármilyén, de még az autók kormányán is, hisz azokat sem sűrűn takarítják. Sőt, legtöbb baci pl. a mosogatószivacson van. És még mindig élünk.

 • 2007.06.07 11:18:12leg

  Számítógép-billentyűzet? mobiltelkó?

 • 2007.06.07 12:24:42ErrorFlynn

  ez olyan, mint az rtl-klub irtóztató domestos-sorozatának egy fejezete, ha azt végignézi az ember, és bedől neki, elvonul valami steril műtőbe élni. "Chuck Gerba", remélem, nincs tisztában azzal, hogy önnön bőrén is milliónyi baci meg mikroorganizmus él, mert a végén még megpróbálja majd letisztogatni magáról magát.

 • 2007.06.07 13:13:27borsika

  Még jó hogy nem halt ki eddig az emberiség a koszos táskák miatt!

 • 2007.06.07 17:07:12magyaranya

  Az emberiség viszont feltalálta a fertőtlenítő törlőkendőt és azzal néha lehet törölni! De kihalni biztos nem a női táskáktól fogunk.

 • 2007.06.09 07:39:53tankgirl

  én ki is szoktam mosni a táskáimat. eddig ugyan nem a fekália ellen tettem, csak muszáj.

Blogok, amiket olvasunk

STÍLER 4 ruhadarab, aminek nincs helye egy stílusos nő ruhatárában

A nagy őszi gardróbcsere remek alkalom arra, hogy megszabaduljunk néhány olyan holmitól, ami csak a megvásárlás pillanatában tűnt jó ötletnek. A divat változik, trendek jönnek-mennek, de biztos lehetsz benne, hogy a most következő cuccok nélkül igenis, lehet élni. Ráadásul egy magabiztos, stílusos életet.

KERTÉSZ Így gondozd ősszel a csónakorchidádat

Most, hogy ránk rúgta az ajtót az ősz, egyre jobban figyelünk a szobanövényekre. Az orchideák különösen népszerűek. ennek oka lehet különleges szépségük, szokatlan megjelenésük, vagy éppen az, hogy a meleg trópusi tájak hangulatát hozzák közel, ami télen különösen jóleső érzés.

OTTHONTÉRKÉP Elfogytak a zuglói garázsok

Fizetős övezetté vált a XIV. kerületben az Örs vezér tere és a Felvonulási tér környéke is. Ráadásul nem csak hétköznap, hanem szombat-vasárnap is. Gondoltuk, megnézzük, milyen a garázshelyzet a kerületben. Aztán koppantunk.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta