OFFLINE

Keressük Budapest legjobb vaníliafagyiját!

2007. június 6., szerda 15:20

Itt a nyár, desszertfronton pedig átveszik az uralmat a fagylaltok. Étteremben jeges édességet rendelünk, a kávéhoz süti helyére fagyi kerül, vagy egész egyszerűen tikkadtan baktatunk a városi hőségben, és megkívánunk egy-egy hűsítő gombócot.


Azt nem vállaljuk be, hogy végigkóstoljuk Budapest összes fagyiját, de körülnéztünk, hogy mit találunk a pultokban. A teljesség igénye nélkül, íme néhány első benyomásunk, véleményünk:

  • A legtöbb fagyizóban rendkívül széles választékot látunk – annyi féle ízvariáció, hogy az ember szinte képtelen választani. Ez persze egyrészt pozitívum, másrészt viszont mi sokkal inkább preferálnánk, ha kevesebb, de nagyon jó minőségű fajtából lehetne válogatni. Örömmel fogadnánk, ha lassan feledésbe merülnének az erdőmester, tutti frutti, puncs, Mozart, ill. különböző fantázianevű, ámde beazonosíthatatlan hozzávalókra épülő fagylaltok. Üdvözölnénk, ha inkább az egyszerűbb, de koncentráltabb ízek felé tendálna a kínálat.
  • Egyelőre sajnos nemigen találkoztunk sorbet-kkal (magyarul állítólag hivatalosan sörbet, de ez szerintünk borzasztóan hangzik, engedjék meg, hogy maradjunk a franciás írásmódnál), azaz a tejtermék nélkül készülő, vizes alapú gyümölcsfagyikkal, amelyek a hőségben sokkal frissítőbbek, ráadásul a krémes változatokkal ellentétben viszonylag kalóriabarátok.
  • Úgy látjuk, hogy továbbra is hódítanak a szivárvány színei – a legtöbb pultban túl zöld, túl sárga, túl rózsaszín árnyalatokat fedeztünk fel –sajnos ezek mind egyértelműen ételszínezékből származnak. Akik szoktak házilag fagyit készíteni, pontosan tudják, hogy néhány erős színű gyümölcs kivételével semmilyen hozzávaló nem ad ilyen intenzív színeket. A pisztáciafagylalt pl. soha nem lesz zöld , és a szilva sem kék.
  • A díszítést tekintve úgy tűnik, itthon még mindig divat telezsúfolni a pultot tonnányi rolettivel, csokoládéöntettel, kék, zöld szirupokkal, halódó gyümölcsdarabokkal, esernyőkkel, és további kiegészítőkkel. Muszáj? (Persze, lehet, hogy erre van kereslet, mi nem szeretjük)

+1: a hupikék törpikés szalvéta jelenség: három fagyizóban is ilyen mintájú papírt kaptunk a tölcsérhez. Még nem pontosan tudjuk, e mögött van-e valamilyen üzletpolitikai megfontolás, ill. keressünk-e benne rejtett kommunikációs üzenetet („Derüljön jókedvre fagyizónkban”, „Cukrászdánk gyermekbarát”), mindenesetre kissé szokatlan


Jártunk-keltünkben belekóstoltunk hát néhány budapesti fagylaltba.

Választásunk kivétel nélkül mindig egy gombóc vaníliafagylaltra esett. Ennek két oka van: 1. Ezen keresztül mérhető leginkább a fagyi minősége, 2. A legtöbb tejes fagyinak ez az alapja, ehhez kerülnek a további hozzávalók. Viszonyításképpen, a fenti fotón egy frissen elkészült 10 pontos házi vaníliafagyi található, amelybe beletettünk apait-anyait, de legalábbis mindent, amitől igazi lesz: valódi vaníliát, tejszínt/tejet, tojássárgáját. Így kellene tehát ideális esetben kinéznie. A következő paramétereket tartjuk fontosnak a vaníliafagylalt esetében:

1. Tartalmaz-e valódi vaníliát, mennyit?  

2. Vajon látott-e valaha igazi tojássárgáját?  

3. Állaga: azt szeretjük, ha krémes és nem jeges

4. Olvadás: ha 10 perc után még mindig kőkemény jéggömb van a tölcsérünkben, nagy valószínűséggel komoly mennyiségű műanyag adalék lehet benne

5. Ne legyen mesterséges mellék- és/vagy utóíze (a szintetikusan előállított vanilliné)

6. Édesség: persze ez ízlés dolga, de azért nem szeretjük, ha olyan érzésünk van, mintha cukros tejet nyalogatnánk

7. Szín: a krémfehér és a napsárga között sok árnyalat van, a túl erős sárga színezék jele

Nézzük, ehhez képest eddig mit láttunk, kóstolási sorrendben:

Gelato Gianduja (V. ker., Nyugati tér, Okay Italia mellett)

A fagyi állaga kifejezetten jeges, lágy krémességnek nyoma sincs. Körülbelül 10 percig sétálgattunk vele, és meg sem moccant, vagyis nem kezdett el olvadni. Ebből arra következtetünk, hogy tekintélyes mennyiségű műanyagot tartalmaz. A kelleténél sárgább, vagyis színezett. Vaníliapöttyöt nem láttunk. Édeskés tej, mesterséges utóízzel. Törpös szalvéta.


Andrássy úti olasz fagyizó (VI. ker., Opera után a Deák tér felé)

Nem vagyunk benne biztosak, de mintha pont ugyanazt a fagyit kóstoltuk volna, mint az előző helyen. Ugyanazzal az állaggal és mesterséges utóízzel találkoztunk és még törpös papírt is kaptunk.

 


 


Európa Kávéház (V. ker., Szt. István krt)

Ízre kifejezetten kellemes meglepetés ér bennünket: mellékíz nincs, egészen krémes állag jellemzi, még olvad is, határozottan tojás- és vanílianyomokat vélünk felfedezni. Egy fokkal édesebb az ízlésünknél, de elfogadható. Sajnos a kanállal belekerülnek az adagba mindenfélék, amiket szívesen mellőznénk (ostyadarabkák, csoki, stb.)

 


Szalay Cukrászda (V.ker., Balassi B. u.)

Végre! Az első hely, ahol tetszik a pult –nincs telepakolva kilónyi díszítőelemmel. Kevés választék, mindössze 4-5 féle íz a kínálat. Azok viszont mind helyben készülnek, házi főzéssel, valódi hozzávalókkal. Gyönyörű, tiszta, halvány krémszínű fagyi. Lehetne krémesebb, intenzívebb, dúsabb, de legalább nem mű, és ezt nagyon értékeljük. Egyébként a város egyik legjobb citromfagyijának otthona.

 

Ráday utcai kis fagyizó (IX. ker. Ráday u., Sir Morik kávézó mellett)

A pici, lepukkant fagyizó az Európa cukrászda süteményeit árulja, a fagyija viszont állítólag saját. Valószínűleg sokat elárul, hogy ízjegyzeteink ellenére sok minden nem rémlik belőle –az egész biztos, hogy vanílianyomot nem sokat találtunk, annál inkább pici sárga, kellemetlen darabkákat (ipari készítmény/fagyipor maradéka?)

 

Ráday utcai új fagyizó (IX. ker. Ráday u., Pink Cadillac mellett )

A pár hete nyílt kis üzlethelyiséget kíváncsian mustráltuk, elkellene itt egy színvonalas fagyizda. Pirospont, hogy lehet dobozban is kérni, így akkor is bátran ehetünk, ha kényesebb ruha van rajtunk. Kifejezetten gyorsan olvad, krémes állag, kellemes madártej aroma, azonban némi vanillin utóízt érzünk

 

Ebben a körben sajnos egyik gombócot sem találtuk olyan minőségűnek, amelyért ismét visszamennénk. Reménykedünk benne, hogy a további kóstolások, komoly cukrászdák bebizonyítják majd, hogy igenis kapható Budapesten normális vaníliafagylalt. A vadászatot folytatjuk, addig pedig maradunk a saját, házi 10 pontos verziónál.

 

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

  • 2007.06.06 15:45:01RCH

    A Obudan, a Vorosvori uton (rendelovel majdnem szemben) van egy remek fagyis, legkozelebb ott is erdemes egy probat tenni. Regebben Brühl, utana asszem Kohn, ma meg ki tudja milyen neven fut, de a gyumolcsfagyijai isteniek es talan a vanilia is labdaba rughat ;-)

  • 2007.06.06 15:48:16Slano

    Vári cukrászda 16. kerületben szerintem a legjobb egész Bp.-n, kár, hogy ilyen messze van.

  • 2007.06.06 15:49:30tothleo

    Nádori (vagy Nándori, erről megoszlanak a vélemények) cukrászdát is érdemes lehet kipróbálni a Ráday a Bakáts tér és a körút között. Általában nicsen óriási választék (20-30 féle fagyi), de ami van, az kifejezetten frissnek tűnik...

  • 2007.06.06 15:55:47Amarcord

    XIII. kerületben, a Hollán és a Budai Nagy Antal utca sarkán található cukrászdában isteni a vanília.

  • 2007.06.06 15:59:52fashion victim

    Én a Nádorit határozottan ki nem állhatom, itt dolgozom az utcában, de inkább kibumlizok Újpestre a Horváth cukrászdába ha viszonylag normális sütit akarok enni. Kíváncsian várom, hogy sikerül-e találnotok normális cukrászdát Budapesten. Bevallom nekem 3 éves itt tartózkodásom után sem sikerült még...Külföldi kollegáim is panaszkodtak, hogy egyenesen Bécsig kell menniük ha normális sütit/fagyit akarnak enni.

  • 2007.06.06 16:01:10fashion victim

    ...addig míg rátaláltok az igazira igazán megdobhatnátok minket a házilag készült receptjével. :)

  • 2007.06.06 16:10:29Purell

    Daubner fagyizó szépvölgyi út -bár a finnyás pultosok kioktató stilusa miatt annyira nem a kedvencem-de a vanilia super.Illetve Culinarisban Ben&Jerry's world's best vanilla

  • 2007.06.06 16:15:37scott21

    június 4.-én volt egy fagyi verseny. Az egyik dobogós a budaörsi kékcsíkos áruház éttermi részénél található fagyizóban készíti a fagyit közfelhasználásra. Érdemes kipróbálni!

  • 2007.06.06 16:18:05zitami

    Csaba utca (Moszkva térnél) Kézműves olasz fagyizó. Több díjnyertes fagyija is van. Mondjuk pont vaníliát még nem ettem, de a fügés fagyi az fantasztikus.

  • 2007.06.06 17:05:55Yoisten

    Igazán megoszthatnátok a tízpontos fagyi receptjét, mert fagyigép van, de sose tököltem a vaníliával. Így jellemzően csoki meg gyümölcsös cuccok készülnek, mert azt csak össze kell kutyulni.

  • 2007.06.06 17:15:28Dorka13

    Ez nem kérdéses! Vári Cukrászda. Amilyen gyengék a sütik, olyan döbbenetesen finom minden fagyijuk.

  • 2007.06.06 17:23:34csiriz

    Nem is kérdés. Flóra cuki, Erzsébet királyné útja 15. Az abszolút ízorgia. Tényleg.

  • 2007.06.06 17:34:35Shinobi

    Egyetértek csirizzel:

    Flóra Cuki Zúglóban (Trófeától lejjebb egy picivel). Pici, de hangulatos és a fagyi nagyon finom (gyümölcsfagyi pl. gyümölcsből van). Persze "hupikék törpikék" és hasonló kategóriájú aroma és festékvegyület kedvelőknek nem fog bejönni!

  • 2007.06.06 17:43:07LepkePillangó

    Szamos?

    Egy időben nagyon közel dolgoztam a Párisi utcai Szamos Marcipánhoz. Naponta többször fagyiztunk náluk. Ugyanazok az ízek köszöntek vissza, mint a nagymamám (vagyis fagyi léc magasan van nálam)vanília, meggy és eper stb. fagyijának az íze volt. Nagyon régen kóstoltam, de nagyon remélem, hogy hozza ugyanazt a minőséget.

  • 2007.06.06 17:46:53Cosmo

    Forza peremkerület! XVI. Vári cukrászda szerintem a pesti oldalon verhetetlen fagyiban és szintén XVI. kerület a Szamóca cukrászda (Bökényföldi úton) pedig sütiben. Érdekes, hogy a Vári féle süti nekem egyátaláán nem jön be, a Szamóca fagyija is igen harmatos számomra. Úgyhogy süti itt, fagyi ott. Ja, és a fagyistánál vannak tejérzékenyek által fogyasztható fagyik is (rizstejjel készül), ismerettségi körömből ketten is ezért járnak oda.

  • 2007.06.06 18:22:17Charlie Brown

    Állítólag sörbet? Borzasztóan hangzik?! Báázzz, hol voltatok ti irodalomórák helyett? Vagy én tudom rosszul, és Arany János az valami nyelvgyilkos fűzfapoéta?



    Szondi két apródja:



    ...S hogy feljöve Márton, az oroszi pap,

    Kevély üzenettel a bősz Ali küldte:

    Add meg kegyelemre, jó Szondi, magad!

    Meg nem marad itt anyaszülte.



    „Szép úrfiak! immár e puszta halom,

    E kopja tövén nincs mér’ zengeni többet:

    Jertek velem, ottlenn áll nagy vigalom,

    Odalenn vár mézizü sörbet. -”

  • 2007.06.06 18:29:39jaczkobela

    Azt a rongybacsavart hónaljmankóját! Ez igen! Művelt ember vagy Charlie Brown! Le a kalappal! Fogadjunk, a "Szigeti veszedelem"-ből is tudnál idézni.

  • 2007.06.06 18:38:28kifli

    Gerbeaud fagyi a Vörösmaty téren tuti jó!

  • 2007.06.06 18:45:57Madmoazell

    nem tudom, volt-e már, de az oktogonon a nyugati felé a bal oldalon a Butterfly fagyizó (kb 20 méterre az oktogontól, a villamosmegállóból látszik). isteni...

  • 2007.06.06 19:12:35Chiliesvanilia

    Köszönöm szépen a tippeket, vannak közöttük olyanok, amelyek mindenképen tervbe vannak véve, van olyan hely, amit nem ismerek, de megnézek majd.



    A recept: 5 tojássárgáját fehéredésig keverek 7,5dkg cukorral. 1/2l tejszínt forráspontig melegítek csipet sóval, a vanília magjaival és hüvelyével. Lassan hozzáöntöm a tojáshoz, majd vissza a lábasba, állandó keverés mellett besűrítem. Amikor kész, átszűröm, teljesen lehűtöm, megy a fagyigépbe. A tejszín egy része helyett lehet tejet használni.

  • 2007.06.06 19:56:21Miss Marple

    Szamos Budai Cukrászda a XII. ker. Böszörményi úton rulez. Méregdrága, iszonyat finom sütik, a fagyi meg rendes, de semmi egetverő, bár a vanília vaníliából van. Daubner, Szépvölgyi út: na az fagyi. Auguszt a Fény utcában: érdekes, finya sütik, közepes fagyi, de óriásgombócos.



    Dobozos fagyi teszt is lesz?

  • 2007.06.06 19:58:21Orso-borso

    Pelikán fagyizó a Telepes és a Fűrész u. sarkán.

  • 2007.06.06 20:21:35papla

    VI. ker Szövetség és Barát utca sarok, a legjobb cukrászda Budapesten, épp most 50 évesek, érdemes kipróbálni a sütiket is, minden helyben készül, fagyi pedig csak nyáron van, akkor is max 5-6 féle, műanyagmentes

  • 2007.06.06 20:21:58demo

    Dunakeszi Bíró Cuki a legjobb fagyi ígaz nem a Fővárosba van

  • 2007.06.06 20:22:53Yilane

    XVII. kerület, Violetta cukrászda (Uszoda utca). Isteni fagyi, finom sütemények. Tessék megkóstolni!

  • 2007.06.06 20:33:41silberstein

    Häagen-Dazs. Egyelőre csak a Culinaris-ban. A sorbet-jeik isteniek, tejes-krémes fagyiban sem nagyon van versenytársuk. Belgian Chocolate, mmm.... Apple Cookie Crumbles, ahhhh...

  • 2007.06.06 20:35:15mni

    Nekem a nagy kedvencem a Pilisvörösvári Emil Cukrászda. Mostanában nyitottak egy üzletet a Bécsi úton, így már Ők is beleférhetnének a tesztbe. :)

  • 2007.06.06 21:29:40Nash vs. Keynes

    Még egy szavazat a Vári cukrászda mellett. Nekem Budáról iszonyat messze van, de minden fagyi mestermű.

  • 2007.06.06 22:17:26sentinel

    Két cukrászdát tudok ajánlani, de azokat viszont a legjobb szívvel: az egyik a Daubner (hál isten a közelben lakom:) ), ahol tényleg isteni majdnem az összes fagyi, főleg a vanília, és elvitelre lehet kérni dobozban (asszem 3-4 dl-nek megfelelő kis dobozban), hogy otthon is lehessen este bűnözni:) ja és persze a Vári! én sajna messze lakom tőle, de van, hogy az örsnél eszembe jut és elbuszozom emiatt a 16.kerbe:)

    amúgy ha valaki egyszer Szegeden jár, mindenképp menjen be a Virág cukrászdába:)

  • 2007.06.06 22:21:42Chiliesvanilia

    A Váriban egyszer voltam, tényleg kiváló volt. Olyan kár, hogy olyan messze vannak..

    Dobozos fagyi tesztet nem terveztem (mivel úgyis a Haagen Dazs győzne)

  • 2007.06.06 23:09:35zei

    Bp. agglomeráció nem ér? :)



    mert egyébként bűn kihagyni az érdi Pataki Cukrászdát!

  • 2007.06.07 03:10:28pafff

    Mi a baj a puncsfagyival, én azt szeretem a legjobban, akármiből is van.

  • 2007.06.07 07:07:41fashion victim

    Nálam amúgy a fagyiteszt alapja a citromfagyi. Gagyibb helyeken műcitrom ízű, édes gej, kemény szar. Basszus még a Gerbeaud-ban is ilyen...

  • 2007.06.07 08:57:52Stirlitzne

    Papla-hoz csatlakozom!!! A Szövetség- Barát sarkán!

    Egyébként asszem Bognár cukrászda!

    A karamell is szenzációs!

    A sütiket és második vonalbelinek mondanám, de mi a fagyi miatt járunk oda rendszeresen már évek óta!

    Egyébiránt a H-D jégkrém nem fagylalt ha jól tudom.

    A pilisvörösvári Emil sem rossz, csak túl émelyítők a variációk (Amarena kész hányinger. Daubner.

    Arról nem is beszélve, hogy az Andrássy úti olasz fagyizó (Operánál) 190 Ftért ad egy gombócot, míg Daubneréknál még mindig megéri ha 100 Ft-ot kérnek akkor is....

  • 2007.06.07 19:53:54nazsija

    Nagy fagyi fan vagyok, orulok az irasnak, es bizom - sot, mondhatni hiszem, hogy egyszer lesz itthon is gastrokultura es szives vendeglatas.



    Butterfly- az Andrassy kornyeken itt talalni a legjobb fagyikat. A gomboc viszonylag nagy, asszem 120/gomboc es kulon kell kerni a nem edes tolcsert. Vannak bizarr dolgok is, de sokkal finomabbak pl a mellette levo



    Vajassutemenyes fagyiknal. Itt vettem az elso olyan gombocot eletemben, amit kidobtam, pedig en igazan turelmes es elnezo ember vagyok.



    Szamos fagyi, Parizsi utca- grillazst teszteltem a heten es hat megkuzdottem azzal az egy gomboccal is, grillazst meg csak nyomokban sem talaltam, viszont marha edes volt.:/ Es ez se hazi.



    Szamos, Erzsebet krt- ua, mint a masik. Kozepesnel kicsit gyengebb fullaromas gombok, es meg a terasz is zajos. Ugy latszik itt is igaz, hogy a suszter maradjon csak a kaptafanal.



    Daubner- olyan tahok a dolgozok, hogy be nem teszem a labam. Elismeresem a valodi rajongoknak, hogy van turelmuk hozza.



    Olasz az Andrassyn- draga es muanyag. Van terasz.

    Muvesz az Andrassyn- egyenfagyi. Kellemes a terasz, de tavolrol sem az igazi a fagyi.



    Vanilin- finomabb, kremesebb, csak az utoizek...



    Nagy kedvencem a Szent Istvan park melletti puccos csodacuki, ahol a legjobb sutiket ettem, amiota a Daubnerrel szakitottunk. Talan a fagyijuk is sajat. Van itt ejjdejovolt gomboc es van nailyetsetobbet is, nemtom mitol fugg. De a vanilia pottyos (volt, hogy mindig-e ahhoz nem ertek).



    de a LEGjobb a csaba utcai kezmuves olasz. en csak italiaban nyaltam ilyen jokat. olyan finom izekhez volt itt szerencsem, hogy halas szivvel gondolok a gyarto kezekre mind a mai napig. Csak az extremebb kinalatbol emelnem ki a dios gorgonzolat es a pazar menta fagyit (- after eight ize ellenere sem tetszik a after eight nev egy csokis menta fagyira). Ide visszavagyom. Es itt lattam 4-5 helyes tyukot 20es40 kozott, akik mind az ut tul oldalan lestek vmi a fagyizoban erdekelt jokepu pasit.:)



    Europa - egyszer atejtettek, hogy marcipanos-e a suti -nem volt az, es harmadik felszolitasra se hitte el a kasszas lany, hogy rosszul ad vissza, igy vegul megis ingyen volt a nem marcipanos ize. Viszont _szerintem_ olyan silany volt minden itteni suti, hogy nem erdekel a fagyijuk se.:/ Persze ha otszazan allitjak, hogy nade ilyen finomat ok soha, biztos tesztelem majd egyszercsak en is.



    En mar csoki gombocokkal tesztelek minden uj helyet, de csak mert 3 eve meguntam a vaniliamodszert, akkoriban ugy emlekszem mindenhol ugyanolyan volt.



    Hm es koszi a Bognar-tippet, remelem eljutok oda a napokban.

    Elnezest a hosszusagert.

  • 2007.06.07 20:00:48nazsija

    Olvadas teszt - hogy mi marad a fagyibol a kaveban. Dobozoskkal csak a batrak probalkozzanak.



    Kihagytam a Toldi melletti kis olaszt, ahol olasz csaj volt a tulaj, es jo volt nagyon a fagyi meg a profiterol es a natur croissant, cc 3 eve. Erdekelne, hogy ott tortent-e valtozas, de ritkan jarok arra.

  • 2007.06.07 20:14:10Swmacaroon

    Na ezt a postot megint fullra nem értem, mert én specó imádom a puncsot keserűcsokival és utálom a vanilíát, miért próbáljátok meghatározni, hogy kinek mi a jó? Vá! Valamint a Ráday-ban NAGYON RÉGEN VAN EGY IGAZI FAGYIZÓ, néni főzi, igazi, gyerekkori, fasza, azt nem vettétek észre, mert a túloldalon van? ;-) Ja, és ami érdekes, h a spagetti ice-ról nekem ódákat zengtek, szerintem hótszar, és iszonyú drága, 6 gombóc, 1 tejszínhab, 2 kóla 2200,-Ft??? Aszittem elájulok és még jó sem volt...

  • 2007.06.07 20:15:09Swmacaroon

    Ja és a tutifagyizó, Székesfehérvár, a 8-as asziszem út mellett egy Pizzéria, szerintem páran tudni fogják...jujj! Meg a Westendben lenn a sarokban...csiliscsoki!!!

  • 2007.06.07 20:16:36Swmacaroon

    Ja igen és a VÁRI! Hétvégén volt megint a verseny a céklásat tesztelném!

  • 2007.06.07 20:18:16Swmacaroon

    A Váriban gyenge a süti? Anyám az az amerikai csokitorta és a gyümölcsös tiramisu!!!

  • 2007.06.07 22:24:25Nyestkutya

    Csak emiatt a hsz miatt regisztráltam, tuti isteni krémes, lágy, tejszínes, valódi ízes, valódi gyümülcsös, olvadós, szupi fagyit tudok a 11. ker-ben, 85Ft/gombóc, és nem húzzák le, ami a kanálból kilóg. De 150-ért is megvenném!

    Kb. 10-15 íz van egyszerre, de nem lehet választani, mindegyik annyira jó!

    A helyszín: egy kis cuki (feledhető sütivel) a Bocskai úton a Kosztolányinál, a kifelé menő buszok megállójánál.

  • 2007.06.07 22:26:53Nyestkutya

    Ja, és a Ráday utcait Nándorinak hívják, itt lakunk. A fagyijuk nem rossz, de messze nem olyan jó már, mint évekkel ezelőtt. Azóta kicsit vizesebb lett.

  • 2007.06.09 14:36:45Orosz Péter

    Érdekes, hogy a Spaghetti Ice ilyen rosszul szerepelt, én úgy vagyok vele évek óta, hogy a fagylalt problémája megoldva, nem kell többet keresni, és szerintem ebben az évezredben még nem vásároltam máshol fagylaltot.



    Viszont ha dobozos: állat lenne egy Häagen-Dazs vs. Ben & Jerry's kettős vak teszt az alapízekre.

  • 2007.06.14 21:41:11Yoisten

    Köszi a receptet, valóban sikerült vaníliafagylaltot gyártani és pont így nézett ki, mint a képen.

    Így viszont ránktört a felismerés, hogy ezek szerint autentik vaníliafagylaltot nem sikerült még ennünk cukiban. Tény és való, hogy mondjuk kérni sem szoktam túl gyakran.



    A dobozos kommerszek és kevésbé kommerszek között azonban elég gyakran akad, bár azt sosem gondoltam vaníliának, csak olyan "tegyünk bele ebbül a sárgábul is" jellegűnek.

  • 2007.06.14 21:43:18Yoisten

    Ja igen, erre a HaagenDazs csodára már rákészültem, de úgy érzem kettő pénzért semmi olyat nem fog tudni mutatni, hogy rászokjak. Majd beszámolok, hogy mennyire addiktív.

  • 2007.11.08 18:34:15Cosmo

    Az új bp-i plázában Haagen Dazs üzlet nyílik. Végem...

  • 2008.05.01 20:06:56fruskagora

    Egyértelműen a Vári a befutó!!! És 2 percre lakom tőle :)

  • 2008.05.01 20:07:32fruskagora

    Lehet, hogy ki is ugrom még zárás előtt :)

  • 2008.06.12 13:26:15Zsofika1228

    Sztem a Gerbeaudban is finom a fagyi.

  • 2008.08.29 16:17:01bősz boszi

    VÁRI CUKI RULEZ!!!!!!!

    a fagyik díjnyertesek, és vannak köztük nagyon szokatlan ízek (gyömbéres rebarbara, csilis csoki, és az én örök kedvencem, a tokaji aszús mazsola, nyami.)

    sütikről nem tudok nyilatkozni, de a somlói galuskájuk szerintem verhetetlen (sehol nem ettem finomabbat, pedig sok helyet próbáltam már. bazi nagy adag, semmit nem hagynak ki belőle, igazi tejszínhabbal, és úgy kerül kábé 6-700 forintba, hogy gyakorlatilag dupla adag.)



Blogok, amiket olvasunk

STÍLER 6 ruhadarab, ami tiltólistás az irodában

Minden munkahelynek más dress code-ja van, és általában rugalmasak a határok. Ez azonban nem jelenti azt, hogy bármit felvehetünk. Legalábbis akkor nem, ha szeretnénk karriert építeni.

SZEMPONT 10 dolog, amiért óvatosan a népmesékkel

Elérkezett az ideje kimondani, hogy a népmesék már nem alkalmasak, vagy önmagukban nem alkalmasak arra, hogy pozitív, adaptív világképet közvetítsenek.

ESKÜVŐ Így néz ki egy 1,7 MILLIÁRD forintos esküvő

Egymillió fehér virág, többméter magas esküvői torta, a márványpadlóba arannyal gravírozott monogram.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta