Hogyan készül a muszaka?

Zanza!

Nehéz volt eddig az életem, ugyanis nem volt sütőnk, mivel a régi tulaj nem hagyott a lakásban. Hosszú évek múltán került végre sor a konyha felújítására, melynek keretében a konyhában beszerelésre került egy gyönyörű sütő, légkeveréses, grillezős, dizájnos,  meg minden. Első nekifutásra egyik kedvenc ételemet a muszakát szerettem volna elkészíteni, így hát meg is néztem vagy ötven receptet, és meglepetésemre mindegyik más utasítást adott. Az egyikben egészben kell megsütni a padlizsánt, utána szeletelni, a másik recept szerint előbb szeletelni, sózni, és utána olajban kisütni, a harmadikban pedig sütőpapíron negyed órát pirítani. Az egyik receptben krumplival kell és tejföllel, a másikban krumpli nélkül és besamellel, a harmadikban rizzsel és juhsajttal, a negyedikben üssünk két tojást a darált húsba, az ötödikben vörösbort töltsünk a serpenyőbe. Az ételnek nyilván számos változata létezik, és az is finom volt, amit végül összehoztam, de ennek ellenére nem volt az igazi. Nem tudja valaki, hogyan kell igazi, finom muszakát készíteni, amiben az ízek teljesen összeérnek?

Blogmustra