OFFLINE

Többet eszünk, ha a kedvenc műsorainkat nézzük

2007. június 5., kedd 11:24

40-45 százalékkal többet esznek az amerikaiak akkor, ha a kedvenc tévéműsorukat nézik, derült ki egy friss felmérésből. Egy chicagói kutatóközpont szerint, ha olyan programokat nézünk a tévében, amik lekötnek, az agyunk leblokkol és ezért nem is tudunk olyanokra figyelni, mint az íz, az ételek illata vagy a telítettség érzése.”Ha arra figyelünk evés közben, hogy mit eszünk, akkor könnyebben jóllakunk. De ha az agyunk mással van lefoglalva, akkor szinte abba sem hagyjuk az evést. Ezt azért fontos tudni, mert a legtöbb kövér embernek Amerikában nagyon zavaros a viszonya az étellel, ezért van nálunk ilyen sok túlsúlyos. Nagyon sok szakember szerint ebben a tévé is közrejátszik” – nyilatkozta Dr. Alan Hirsch a kutatóközpont vezetője, aki hozzátette, a tesztelt amerikaiak 44%-a több csipszet evett, ha David Letterman, 42%-al többet pedig, ha Jay Leno volt a tévében. (Forrás: Reuters)

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

  • 2007.06.05 20:36:28Tündér89

    Én azért eszek tv-zés közben,mert olyankor jó kedvem van,és jobban esik a kaja.Ettől függetlenül nincsenek evési zavaraiam.Az amerikaiak mindig zabálnak,ha tévéznek,ha nem

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta