OFFLINE

Hova menjünk sörfürdőbe?

2007. június 4., hétfő 12:32

 


Nem teljesen új dolog a sörfürdő (angolul beer spa), pár éve már beindították az eső fürdőket, de most hogy itt a nyár, és jól esik a sör is, meg a fürdő is, nem árt tudni, hova mehetünk alámerülni a habokba. Hiszen a sörfürdők többség éppen Közép-Európában található, az amerikai New York Times is ezeket ajánlja olvasóinak. Mint a legtöbb perverz dologban, ebben is az osztrákok meg a németek állnak az élen, illetve csatlakoztak hozzájuk a sörükről méltán híres csehek is.

Csehországban például Chodova Planában fürödhetünk jókat a barna Chodovar sörben. A sörgyár szerint a fürdő igen jót a bőrnek és hajnak, segít relaxálni és ellazítja az izmokat, emellett jót tesz a szívnek és vérkeringésnek. A 34 fokos fürdőbe a sör mellett még ásványvizet és szárított gyógynövényeket is tesznek. A 20 perces sörfürdő ára 550 korona (azaz kb. 20 euró, vagy 5000 Ft), de romantikus fürdőt is vehetünk kettesben 950 koronáért, ezt teszik például a sörgyár weboldalán a lányok is.


De Ausztriában, Salzburg mellett is eltölthetünk egy romantikus hétvégét a Hotel Moorhofban, itt ráadásul már nem fürdőkádban, hanem igazi fadézsában kínálják a szépítő sörhabot. Árban majdnem ugyanott vannak, mint a csehek, egy kétszemélyes fürdő 59 euró, egy három napos sörfürdős hétvége, reggelivel, négy fogásos vacsorával, sörkóstolással és különféle kezelésekkel pedig 200 euró. Az ő sörük állítólag mindenféle bőr és ízületi betegségeket is sikerrel kúrál, segít a szívinfarktus és a vesekő megelőzésében, na és természetesen ez is szépít.

A szintén osztrák Starkenberger Bierschwimmbadban egyenesen medencéket töltenek meg sörrel, egy 4x4-es medence bérlése két órára 135 euró. Lehet tehát sörözni.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta