OFFLINE

Azonnali bőrkárosodások a naptól

2007. június 1., péntek 10:59

Azt eddig is tudtuk, hogy a nap nagyon rosszat tesz a bőrnek, de hogy mennyire, az csak akkor derül ki, amikor valaki 35 évesen már tiszta ránc, vagy rosszabb esetben mindjárt bőrrákos lesz. Mivel nem vagyunk egészségügy-blog, ezért részletekbe nem is mennénk, azzal kapcsolatban, hogy pontosan mit okoz a bőrnek az UV-sugárzás. Azon viszont magunk is meglepődtünk, hogy milyen jó módszerhez nyúlt Dr. Heike Mahler pszichológus professzor, a University of California, San Diego egyik tanára. A rákmegelőzéssel foglalkozó Mahler azt tapasztalta, hogy tinédzsereket sokkal jobban lehet elijeszteni a napozástól azzal, hogy a ráncosodásra hívják fel a figyelmüket, mint a rákra. „Azzal a tudattal, hogy rákosak lehetnek, nem tudnak mit kezdeni, hiszen ezeket a fiatalokat elsősorban az érdekli, hogy jól néznek-e ki, nem az, hogy mi lesz 20 év múlva a bőrükkel”. Ezért Mahler azzal sokkolja a fiatalokat, hogy UV-képeket készít arcukról, közvetlenül a napozás után. Ezeken a puszta szemmel még nem látható bőrkárosodások már jól láthatóan megjelennek. Akar valaki még napozni menni? Gondoljunk a sok pöttyre, ráncra, foltra!

(Forrás: MSNBC)

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.06.01 12:23:28jaczkobela

  Persze! Mert barnának lenni kúl. Ha barna vagy, akkor nyaraltál, voltál tengerparton, esetleg sieltél Donovaliban, szóval jó dolgod van. Sztm senkinek nem jut eszébe, hogy hétvégén megkapáltad a krumplit a kertedben vagy éppen betonoztál a szomszédnak.  Mindenesetre nagy lecke lesz kiverni főleg a nők fejéből a napozás iránti elkötelezettségüket. Pedig hosszú évek óta tudják, mennyire káros. És úgy tűnik, ebben tántoríthatatlanok, hiába hirdeti pl. Madonna is, hogy félti a bőrét, meg van még pár hófehér híresség aki esküdt ellensége az UV-sugárzásnak.  Én mindenesetre visszakérem a tengerparti nyaralásra befizetett összeget az utazási irodától, és keresek valami barlangászási lehetőséget, oda biztos csak ritkán téved be a nap. Persze csak ha barlangászni is kúl.

 • 2007.06.01 13:35:17bolletje

  Schneider, ha nem megy a holland, szívesen lefordítom ám azt a cikket...

 • 2007.06.01 13:39:16Vreni Schneider

  kösz, bolletje. új néven futsz? :-)

 • 2007.06.01 13:42:14bolletje

  Nem önként, valamiért nem enged be bolletje néven. Csak nem szóltatok az érdekemben? :-))

 • 2007.06.01 13:47:04Vreni Schneider

  Dehogyis. Már csodálkozunk is, hogy hova tűntél.

 • 2007.06.01 14:03:15bolletje

  Haha, el tudom képzelni :-))  Nem értem rá.  De hoztam Nektek egy aranyos kis linket, ha érdekel valakit, egy gyűrűmániás blog-bolt, ha más nem, nézelődni jó lesz:  www.thecarrotbox.com

Blogok, amiket olvasunk

STÍLER 6 ruhadarab, ami tiltólistás az irodában

Minden munkahelynek más dress code-ja van, és általában rugalmasak a határok. Ez azonban nem jelenti azt, hogy bármit felvehetünk. Legalábbis akkor nem, ha szeretnénk karriert építeni.

SZEMPONT 10 dolog, amiért óvatosan a népmesékkel

Elérkezett az ideje kimondani, hogy a népmesék már nem alkalmasak, vagy önmagukban nem alkalmasak arra, hogy pozitív, adaptív világképet közvetítsenek.

ESKÜVŐ Így néz ki egy 1,7 MILLIÁRD forintos esküvő

Egymillió fehér virág, többméter magas esküvői torta, a márványpadlóba arannyal gravírozott monogram.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta