OFFLINE

A nők fele megsérül magas sarkúban

2007. május 29., kedd 10:13

A magas sarkú cipőt viselő nők fele legalább egyszer szenvedett már komolyabb sérülést cipőjének köszönhetően - írja az angol Daily Mail egy tanulmányra hivatkozva. A lábápolási termékeket gyártó cég felmérésből az is kiderül, hogy a nők 82 százaléka élete során legalább egyszer megbotlott már magas sarkúban, 45 százalékuk pedig komolyabban is megsérült. Legtöbbjüknek kificamodott a bokája. A tanulmány szerint a leginkább a szingli nők vannak veszélyben, ezen belül is az Észak-Angliában élők, bár ez nem teljesen tiszta számunkra, hogy miért. 


 
Az újság által megszólított  ortopéd orvosok ugyan értik, hogy a magas sarkú azért ilyen népszerű, mert mindenki vékonyabbnak tűnik benne, a fenékkel pedig egyenesen csodát tesz, mégis azt tanácsolják, hogy akiknek nincs tapasztalata viseletükben, inkább otthon gyakoroljon. Legjobb lenne viszont, ha mindenki maradna a telitalpú magas sarkú cipőknél (wedge) mert még a profikkal is előfordul, hogy elveszítik az egyensúlyukat, elbuknak vagy megsérülnek. A merészebbeknek pedig itt ez a videó, amiből kiderül, hogy hogyan is kell járni bennük.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.05.29 11:27:34helviti

  Én is túl vagyok már egy bokaficamon. A jobb bokám külső kiálló csontja azóta is nagyobb mint a baloldali. És mindezt kb. egy 4-5 cm-es magasságú tűsarkúval sikerült elérni. 10 cm-essel azon egyszerű okból nem volt balesetem, hogy összvissz kétszer volt rajtam, akkor is inkább meggondoltam, hová lépek mivel iszonyatosan fájt benne a lábam.  Különben meg jók ezek a telitalpú cipők, de amelyiknek ugyanolyan keskeny a sarokrésze mint egy tűsarkúnak, az szerintem ugyanolyan botlás - és ficamveszélyes.

 • 2007.05.29 12:49:25leg

  Arról is fogsz írni, hogy mások (pl. én, így autentikus) attól sérülnek be lelkileg, hogy képtelenek magassarkúban járni? Komolyan, nem vagyok rá képes, és 166 cm/57 kg vagyok, tehát nem a bálna billeg a fogpiszkálón. És a divatlapok szerint normális nő tűsarokban végződik. Esküszöm, tavaly volt rajtam először hosszabban magas sarkú, az is wedge az Alberto Zagóból.

 • 2007.05.29 13:22:36suo tempore

  180 cm vagyok, sosem hordtam, nem is tudok benne menni...viszont tutira frankót lehet taknyolni sportcipőben is :)  de az legalább nem csinál bütyköt meg bőrkeményedést

 • 2007.05.29 13:28:15Vreni Schneider

  nálunk is a wedge a maximum.

 • 2007.05.29 19:13:25boszor

  tegnap volt rajtam idén először 4 centinél magasabb sarkú cipő, oltári jó volt lehúzni:)  leg, ne higgy a divatlapoknak, normális nő azt húz fel, amiben egyszerre érzi szépnek és kényelmesen magát ;). orvos haver mondta az elméletet: az, hogy tudunk-e magassarkút hordani vagy sem, egyensúly kérdése. magyarán, hogyan osztotta el az anyatermészet a súlyt a testünkön. nekem például aszonta, a nagy melleim miatt nem tökéletes az egyensúly, emiatt szenvedek a sarkakon. de azt is mondta, hogy nem mindig látszik kívülről, lehet csontozat kérdése vagy bármi. megkérdezhetnétek egy szakit, lehet hogy nem beszélt marhaságot:)

 • 2007.05.29 19:31:58szaffie

  Én magassarkúhívő vagyok, olyannyira, hogy egy időben frusztrált voltam 6 cm-nél kisebb sarokkal. Mindig úgy éreztem, hogy most kicsi vagyok, jelentéktelen, csámpás, vastag lábú, stb. Pedig 168/50 vagyok, tehát átlagos körüli. Mostanában kezdtem el a törpesarkú, ill. 4-6 cm magas cipellők felé is kacsingatni. Persze a nagy szerelmeim még mindig a hipermagas, dögös macás tűsarkú vagy platform cipők :)

  Egyébként érdekes, hogy az én lábam annyira elszokott a talpon lévő súlyponttól, hogy egy lapos cipőben eltöltött néhány óra után borzasztóan fáj a sarkam. Ez van.

 • 2007.05.29 20:22:10Vreni Schneider

  Igen, egyik sem egészséges. Sem a túl magas, sem a teljesen lapos sarok. Az egyikben orra esel, a masiktol meg faj a labad.

  velvet.hu/trend/csuka0404/

 • 2007.05.29 20:22:13Vreni Schneider

  Igen, egyik sem egészséges. Sem a túl magas, sem a teljesen lapos sarok. Az egyikben orra esel, a masiktol meg faj a labad.

  velvet.hu/trend/csuka0404/

Blogok, amiket olvasunk

JÓ FÉNYEKET Szelfi tippek kezdőknek és függőknek

Fejlődni mindig lehet, és garantálom, hogy az itt felsorolt tippek közül még a Kardashian lányok sem ismerik mindegyiket! Sosem értetted, másnak hogy lesznek mindig tökéletesek a képei? Hát így

ÚTIKALAUZ ANATÓMIÁBA Miért olyan makacs az ekcéma?

A világ egyik legelterjedtebb bőrbetegsége, gyakran hosszú hónapokig vagy évekig is eltarthat, ameddig javulni kezd az állapot. Sőt, gyakran a terápia ellenére hullámzó ritmusban, újra és újra visszatérnek a tünetek. Min múlik a tartós gyógyulás?

LELKI ZÓNA A szépség mellékhatásai

Ami szép, az jó is! Ez az összefüggés automatikus működésbe lép, ha más emberekről mondunk ítéltet – akkor is, ha racionális énünk nem ért egyet vele. A kedvező fizikai megjelenés átterjed az egyén megítélésének más dimenzióira is.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta