OFFLINE

A nők fele megsérül magas sarkúban

2007. május 29., kedd 10:13

A magas sarkú cipőt viselő nők fele legalább egyszer szenvedett már komolyabb sérülést cipőjének köszönhetően - írja az angol Daily Mail egy tanulmányra hivatkozva. A lábápolási termékeket gyártó cég felmérésből az is kiderül, hogy a nők 82 százaléka élete során legalább egyszer megbotlott már magas sarkúban, 45 százalékuk pedig komolyabban is megsérült. Legtöbbjüknek kificamodott a bokája. A tanulmány szerint a leginkább a szingli nők vannak veszélyben, ezen belül is az Észak-Angliában élők, bár ez nem teljesen tiszta számunkra, hogy miért. 


 
Az újság által megszólított  ortopéd orvosok ugyan értik, hogy a magas sarkú azért ilyen népszerű, mert mindenki vékonyabbnak tűnik benne, a fenékkel pedig egyenesen csodát tesz, mégis azt tanácsolják, hogy akiknek nincs tapasztalata viseletükben, inkább otthon gyakoroljon. Legjobb lenne viszont, ha mindenki maradna a telitalpú magas sarkú cipőknél (wedge) mert még a profikkal is előfordul, hogy elveszítik az egyensúlyukat, elbuknak vagy megsérülnek. A merészebbeknek pedig itt ez a videó, amiből kiderül, hogy hogyan is kell járni bennük.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.05.29 11:27:34helviti

  Én is túl vagyok már egy bokaficamon. A jobb bokám külső kiálló csontja azóta is nagyobb mint a baloldali. És mindezt kb. egy 4-5 cm-es magasságú tűsarkúval sikerült elérni. 10 cm-essel azon egyszerű okból nem volt balesetem, hogy összvissz kétszer volt rajtam, akkor is inkább meggondoltam, hová lépek mivel iszonyatosan fájt benne a lábam.  Különben meg jók ezek a telitalpú cipők, de amelyiknek ugyanolyan keskeny a sarokrésze mint egy tűsarkúnak, az szerintem ugyanolyan botlás - és ficamveszélyes.

 • 2007.05.29 12:49:25leg

  Arról is fogsz írni, hogy mások (pl. én, így autentikus) attól sérülnek be lelkileg, hogy képtelenek magassarkúban járni? Komolyan, nem vagyok rá képes, és 166 cm/57 kg vagyok, tehát nem a bálna billeg a fogpiszkálón. És a divatlapok szerint normális nő tűsarokban végződik. Esküszöm, tavaly volt rajtam először hosszabban magas sarkú, az is wedge az Alberto Zagóból.

 • 2007.05.29 13:22:36suo tempore

  180 cm vagyok, sosem hordtam, nem is tudok benne menni...viszont tutira frankót lehet taknyolni sportcipőben is :)  de az legalább nem csinál bütyköt meg bőrkeményedést

 • 2007.05.29 13:28:15Vreni Schneider

  nálunk is a wedge a maximum.

 • 2007.05.29 19:13:25boszor

  tegnap volt rajtam idén először 4 centinél magasabb sarkú cipő, oltári jó volt lehúzni:)  leg, ne higgy a divatlapoknak, normális nő azt húz fel, amiben egyszerre érzi szépnek és kényelmesen magát ;). orvos haver mondta az elméletet: az, hogy tudunk-e magassarkút hordani vagy sem, egyensúly kérdése. magyarán, hogyan osztotta el az anyatermészet a súlyt a testünkön. nekem például aszonta, a nagy melleim miatt nem tökéletes az egyensúly, emiatt szenvedek a sarkakon. de azt is mondta, hogy nem mindig látszik kívülről, lehet csontozat kérdése vagy bármi. megkérdezhetnétek egy szakit, lehet hogy nem beszélt marhaságot:)

 • 2007.05.29 19:31:58szaffie

  Én magassarkúhívő vagyok, olyannyira, hogy egy időben frusztrált voltam 6 cm-nél kisebb sarokkal. Mindig úgy éreztem, hogy most kicsi vagyok, jelentéktelen, csámpás, vastag lábú, stb. Pedig 168/50 vagyok, tehát átlagos körüli. Mostanában kezdtem el a törpesarkú, ill. 4-6 cm magas cipellők felé is kacsingatni. Persze a nagy szerelmeim még mindig a hipermagas, dögös macás tűsarkú vagy platform cipők :)

  Egyébként érdekes, hogy az én lábam annyira elszokott a talpon lévő súlyponttól, hogy egy lapos cipőben eltöltött néhány óra után borzasztóan fáj a sarkam. Ez van.

 • 2007.05.29 20:22:10Vreni Schneider

  Igen, egyik sem egészséges. Sem a túl magas, sem a teljesen lapos sarok. Az egyikben orra esel, a masiktol meg faj a labad.

  velvet.hu/trend/csuka0404/

 • 2007.05.29 20:22:13Vreni Schneider

  Igen, egyik sem egészséges. Sem a túl magas, sem a teljesen lapos sarok. Az egyikben orra esel, a masiktol meg faj a labad.

  velvet.hu/trend/csuka0404/

Blogok, amiket olvasunk

OTTHONTÉRKÉP Ide költözött az Obama család a Fehér házból

Ízlés és pénztárca kérdése, hogy sokalljuk-e azt a 8,1 millió dollárt, amit a volt amerikai elnök és felesége kifizetett azért a washingtoni házért, amiben január óta lakik. Az mindenesetre biztos, hogy az új otthon felettébb impozáns.

MÁS TÉSZTA Alakbarát palacsinta

Van egy jó ötletünk, hogy jutalmazd meg magad egy isteni reggelivel, ami ráadásul még nem is terhelő, hiszen javarészt egészséges, izomépítő fehérjéből van.

STÍLER Csúcstechnika a tökéletes bikini titka

Ha jól választunk, és esetleg hajlandóak vagyunk egy kicsit többet költeni, sok kellemetlenségtől megkímélhetjük magunkat. Lássuk, milyen a jó bikini!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta