OFFLINE

Mindent egyszerre: afrodiziákumos csokiteszt

2007. április 27., péntek 22:10

 
Évezredek óta feltételezik, hogy vannak olyan ételek, amelyek íze és illata szexuális vágyfokozóként hatnak az emberi szervezetre. Ezt teszteltük mi is három, növényekkel megbolondított afrodiziákum-csokoládéval.  A két belga és egy német csokoládéban közös volt a hozzáadott mind moving összetevő, de míg az első kettő fekete, az utolsó tejcsoki volt. A csilivel kezdtük, majd jött a gyömbér, levezetésként a levendula. Elégedettségünk is majdnem ilyen sorrendben jelentkezett.
 
 
A legdurvábbal kezdtük, a 0,8 százalék chilit és legalább 62 százalék kakaót ígérő Chili nevű chilis csokoládéval. Érdeklődve haraptunk bele, először a hatvankét százalék kakaót éreztük, majd meteorként csapott be a meglepetés. A csili intenzív jelenléte akkor kezdett nyilvánvalóvá válni, amikor a szétolvadt csoki már útban volt a gyomrunkba. A csili ugyanis utólag üt be, de akkor nagyon. „Eszed, és a végén kezd el nagyon csípni” – kiáltott fel egy Tejvaj-közeli kollega. A csili meghökkentő utóhatása hosszú másodperceken keresztül tart, és szerkesztőségünk tesztelői szerint már-már alattomosan intenzív.  (Nullától ötig terjedő skálán 5 pont)
 
A gyömbéres Sexy nevű csokoládé gyömbértartalmát már akkor megéreztük, amikor épp csak szánkba vettük az első falat 72 százalékos feketecsokit. A kis növénydarabkákat kiszúrtuk nyelvünk hegyével, de nem voltunk biztosak benne, hogy nem keverjük-e a brazil guarana nevű erősen élénkítő hatású csodanövénnyel (amit szintén tartalmaz). A csokipapíron elhelyezett tájékoztató szerint három kocka pont annyira erős, mint egy csésze kávé. (Nullától ötig terjedő skálán 3 pont)
 
Levezetésként a levendulás Tranquility nevű relax-csokoládét próbáltuk, mely az előzőekkel szemben nem ét, hanem tej és az íze is krémesebb. A gyömbéreshez hasonlóan itt is azonnal szembesültünk a levendula jelenlétével, ám mégsem volt olyan érzésünk, mintha tévedésből egy potpourriba haraptunk volna. A csomagolás alapján a csokoládé citromfüvet is tartalmaz, amit ízlelőbimbóink nem különítettek el kétséget kizáróan. Mindegy, állítólag a citromfű tartalom miatt – és ezt szintén a csokipapír állítja - pont azt tudja, mint egy pohár citromfű tea.  (Nullától ötig terjedő skálán 4 pont)
 
A három csokoládéban egyébként az a legjobb, hogy mindet lehet itthon kapni. A piros csilisre a Jászai Mari tér aluljárójának csokiboltjában bukkantunk, ahol számos más szokatlan édességet is észleltünk (mint például a német alapuzsonnaként ismert Balistót). A gyömbérest és a levendulást a Hiúságok Vásárán vettük, de több belvárosi csokoládéüzletben kapható. Az afrodiziákos hatást a munkanap befejeztéig nem éreztük, de meglátjuk mit hoz majd ki belőlünk a pesti éjszaka.  
 
 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta