Egyre kevesebben dőlnek be a divatnak

Az, hogy mi a divat, sokkal inkább a nők fejében mint a designerek tervezőasztalán dől el, írja a Guardian. A divatbemutatókon látott turbánok és hímzett kaftánok el sem érik a valódi vásárlók ingerküszöbét - a nők ugyanis egyre inkább a kényelemre és a viselhetőségre ügyelnek.

Nyilván senki nem gondolta, hogy valaki valaha Galliano-féle bőrruhákban vagy kimonókban fog pompázni a munkahelyén, a brit lap divatszerkesztőjét azért mégis meglepte, hogy az idei divatnak kikiáltott miniszoknya mennyire nem volt képes betörni az utcákra. A tervezők ugyanis olyan rövidre szabták őket, hogy még a legjobb lábú nők is kellemetlenül érzik magukat benne.

Nem ez az első eset persze, hogy semmi sem jön be abból, ami egy szezon divathetein újra és újra felbukkan a kifutón, az azonban fura, hogy valami ennyire ellentétes reakciókat váltson ki.  Olyannyira, hogy a londoni nők fejvesztve maxi, azaz bokáig érő szoknyákat és ruhákat vásárolnak. A lap szerint ez teljesen váratlanul érintette a butikokat, akik a divatdiktátorok előírásait követve idén halomszámra rendeltek miniszoknyát és miniruhát, ami a jelek szerint a kutyának sem kell.
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek