OFFLINE

Egyre kevesebben dőlnek be a divatnak

2007. április 26., csütörtök 11:41

Az, hogy mi a divat, sokkal inkább a nők fejében mint a designerek tervezőasztalán dől el, írja a Guardian. A divatbemutatókon látott turbánok és hímzett kaftánok el sem érik a valódi vásárlók ingerküszöbét - a nők ugyanis egyre inkább a kényelemre és a viselhetőségre ügyelnek.

Nyilván senki nem gondolta, hogy valaki valaha Galliano-féle bőrruhákban vagy kimonókban fog pompázni a munkahelyén, a brit lap divatszerkesztőjét azért mégis meglepte, hogy az idei divatnak kikiáltott miniszoknya mennyire nem volt képes betörni az utcákra. A tervezők ugyanis olyan rövidre szabták őket, hogy még a legjobb lábú nők is kellemetlenül érzik magukat benne.

Nem ez az első eset persze, hogy semmi sem jön be abból, ami egy szezon divathetein újra és újra felbukkan a kifutón, az azonban fura, hogy valami ennyire ellentétes reakciókat váltson ki.  Olyannyira, hogy a londoni nők fejvesztve maxi, azaz bokáig érő szoknyákat és ruhákat vásárolnak. A lap szerint ez teljesen váratlanul érintette a butikokat, akik a divatdiktátorok előírásait követve idén halomszámra rendeltek miniszoknyát és miniruhát, ami a jelek szerint a kutyának sem kell.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.04.26 12:06:22leg

  Viszont a magyar divatlapok (nemzetközi márkák magyar licencei) úgy látszik, nem a guardiant, csak a saját anyalapot olvassák, mer pont olyan távol állnak a magyar nő divatszavazatától, mint a haute couture kifutói. Ld. vadiúj Marie Claire. Tényleg, azt láttátok? VAgy cosmo. Vagy Elle.

 • 2007.04.26 13:16:44schneider

  Láttuk a Marie Claire-t. Elsőre jónak tűnt. Bár nekünk kicsit sok az ilyen lelkizős becsöngetett_a_ szerelem típusú téma.

 • 2007.04.26 13:49:46leg

  Érdekes, nekem a divat volt eszméletlen sok és elrugaszkodott. De ezek nyilván meghatározott paraméterek, nem lehet elmozdulni. Csak ha már ennyi divat, akkor magyarközelebb, izé, mint az éva magazin, nem?

 • 2007.04.26 14:09:21tanarking

  Hogy követnénk a divatot a munkahelyen...
  Miniszoknya? azt meghagyjuk a modelleknek a kifutóra:((

 • 2007.04.26 14:23:19leg

  Azér nem csak. Látok én minit dögivel a Budakeszi-Törökbálint összekötő mellett:-) Nem kifutó, és mégis!

 • 2007.04.26 19:08:16katjana

  leg,milyen a magyar nő divatszavazata?
  nem tudom, én ha divatlapot veszek a kezembe (legyen magyar vagy nem), nem azt akarom látni benne, amit az utcán, netalán a plázákban, piacin, 7es buszon stb hordanak.
  nekem kifejezetten tetszik a marie claire.
  mutasson újat, járjon előttem a divatban, ne az olvasó legyen a példa nekik, hanem fordítva.

 • 2007.04.26 19:10:05katjana

  az éva magazint 35-49 éves nőknek szánják, ezt maga pócsik anita mondta a tévében a minap.

  a MC azért ennél fiatalabbakat céloz...

 • 2007.04.26 19:37:53leg

  Katjana, szzavazol azzal, amit föveszel. Ha ez iszonyat messze esik az elérhetőtől és a hordhatótól, ha a legkisebb közös többszörös is nehezen található meg, akkor nem előtte jár, hanem - esetleg és már akit, téged minden bizonnyal nem - frusztrálja az olvasót. Én továbbra is veszem a divatlapokat, de mindig azt, amelyik közelebb esik hozzám. Nem, hiába vettem meg a májusi Elle-t, Hogy a mc-t kinek szánják, ott a kiadó honlapján, remélhetőleg. Engem az izgat, amit látok, nem az, amit a lapról mondanak. Egyszerűen randának tartom a pont bugyiig érő szoknyák alól kilógó pálcikalábakat. És fiú sincs a környezetemben olyan, akinek tetszene. Marha gusztustalannak tartják, ez egy szóbeli szavazat:-))))

 • 2007.04.27 07:50:29Picinger

  leg!
  Szerintem az Elle magazin tipikusan az az újság, amiben elérhetetlen, kifutókra tervezett rucik vannak, kiegészítőkből is csak a legdrágábbak... tényleg szoktad olvasni?

  "nem tudom, én ha divatlapot veszek a kezembe (legyen magyar vagy nem), nem azt akarom látni benne, amit az utcán, netalán a plázákban, piacin, 7es buszon stb hordanak. " - ezzel meg egyet értek.

 • 2007.04.27 09:17:27bolletje

  Kár, hogy nem láttam a magyar Marie Clairt, nagyon kíváncsi lennék rá, ez az egyetlen női magazin, amit néha-néha megveszek (ha sikerül, akkor az amerikai változatot, ha nem, akkor maradnak a nyugat-európai kiadások).

 • 2007.04.27 09:37:31leg

  Picinger, tényleg szoktam olvasni. ÚGy évente háromszor-négyszer biztos. Most a májusi szám után kicsit szünetelek, az tuti.

  A 7-es buszon zseniális divatfotózást lehetne tartani:-)))) Az viszont nem igaz, hogy nincs átmenet, kizárólag Marie Claire és a plázakorzó. Hordható holmi esetleg?

 • 2007.04.27 09:59:28Picinger

  Szerintem ezekben a divatlapokban nagyon kevés a hordható ruha.

  Bár, ha nem dolgoznék, nem kellene tömegközlekednem, csak plázáznék egész nap, biztosan úgy öltöznék, ahogy az újságban.

 • 2007.04.27 16:32:25akárki

  Szerintem azért nem gáz, hogy a legjobb minőségű, és ezért a legdrágább ruhákat mutatják meg, mert végülis ez csak a trend. És ha ügyes vagy, és jó szemed van, akkor a tizedéből meg tudod csinálni.

 • 2007.04.27 17:39:52katjana

  pontosan. ehhez sztem minden nőnek kell, h ügyessége legyen. nyilvánvaló, hogy a 150ezres Furla táskával nem sokan rohangálnak, de egészen hasonló vagy akár tökéletes koppincs nagyon könnyen beszerezhető.

  sztem a MC kifejezetten hordható divatot mutat. vszleg nem fogom én se a combig érő ballonkabátot kizárólag övvel és cipővel hordani, de ha nadrágot is felveszek alá, egész jó.

  megint csakoda tudok kilyukadni, h nen én és az olvasó legyen a példa nekik, hanem ők nekem. aztán én ügyesen megoldom a pénztárcámhoz igazítva. de erre már minden divatlap külön figyel, a MC is. 3 divatanyagot is megcsináltak elérhető áron és drágán is.

 • 2007.04.27 18:57:15leg

  Ja, ott dolgozol? Bocs! Tényleg, minden darab tök hordható!

 • 2007.04.28 12:59:39katjana

  :)
  szívesen dolgoznék ott. de jelenleg porontyos kismama vagyok és még egy darabig az is leszek.

 • 2007.04.29 01:01:52bagaela

  :)

  Olvassatok Maximát, na abban hordhato cuccok vannak, azzal meg fogadjunk már az a baj, hogy tul kommersz. Nemhiszem hogy tulságosan is van átmenet.

  Szerintem ezekben a magazinokban (elle, marie claire) pont az a jo, hogy exluziv darabokat meg trendeket is találni benne. Szerintem jopár divatanyag márcsak esztétikai szempontbol is jot tesz, söt olyan is van ami csak ugy 'teszi a szépet', egyébként hordhatatlan! :D  Nyilvánvaloan nem áll minden jol mindenkinek, elvégre alkatilag vannak különbségek, egyszer ennek, másszor annak kedvez a divat, a lányeg inkább az izlélsesség, a kombinácio.  Most pl. milyen reneszánszát élik ezek a tunikaruhák, a hosszitott polok, pulcsik, és ez nagyon jo a felfázásmegelözés szempontjábol...jobb mint amikor a haspolo volt a divat, fujjj amikor az uszogumi kivillan... :) Most legalább az 'erösebb' csajok is csini derekat varázsolhatnak maguknak övekkel.  Egyébként meg meggyözödésem hogy a nök nagy része divat nélkül megörülne, totál döntésképtelen és frusztrál lenne, merthát nincs mit felvenni, de akkor milyen legyen az uj...:D  Egyébként én meg most nagyon örüök ennek a telitalpu-platformcipö (wedge) trendnek, 2méteres a párom, ugyhogy igy legalább nem néznek hülyének az emberek hogy ilyet viselek, és sokkal kényelmesebb mint egy tüsarku :) Kár hogy a legcsinibbeket javarészt külföldi ujságokba látom :( • 2007.04.29 11:56:37katjana

  bagaela, nekünk több ponton és poszton is találkozik az ízlésünk! :)

  már nekem is a nyelvem hegyén volt a Maxima említése, ami sztem is tökéletesen kielégíti az utcán hordható, konszolidált divatra vágyókat, gondolom én. emiatt jó is, hogy van ilyen magazin.

  én mondjuk biztos nem veszem, mert nekem tényleg szörnyen konszolidált :D

  én arra vágyom, h lássam, mit nevetnek divatnak a nagyvilágban, kielégítsem az esztétikai igényemet néhány oldalnyi kompozícióval és ami tényleg tetszik, arról fájó szívvel álmodozzak, hiszen nagyon drága és beszerezhetetlen, majd megalkossak vmi hasonlót v egész mást magamnak.

  de ezt a két oldalt fölösleges is összemosni, mindketőnek más az erőssége, hátránya, más a célja. • 2007.04.29 11:57:31katjana

  a 'nevetnek' se rossz, de 'neveznek' akart lenni

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta