OFFLINE

Hosszú távon minden diéta csődöt mond

2007. április 24., kedd 11:02

A UCLA kutatása szerint minden diéta előbb-utóbb csődöt mond. A University of California Los Angeles diétával kapcsolatos viszgálata során - ahol 31 diétával kapcsolatos kutatás eredményét összegezték- kiderült, hogy nincs olyan diéta, amivel hosszú távon vékonyak tudunk maradni.

“Míg hirtelen lefogyni viszonylag egyszerű, megtartani a fogyókúra utáni súlyunkat már jóval nehezebb. Ha a diéta hosszútávú megoldás volna, az egész világ tele volna szép, karcsú emberekkel” – mondta a kutatás vezetője az AP-nek.

A szakértők szerint a diéták becsődölése sok tényezőre vezethető vissza. “Az ember alapvetően nem arra van kitalálva, hogy éhezzen. Az emberi lét velejárója az evés, ami ráadásul óriási örömöt okoz. A legtöbb diéta egy idő után unalmas, az emberben pedig viszonylag nagy a kényszer arra, hogy visszatérjen a régi szokásaihoz. Azok, akik túl sokat fogynak le túl gyorsan, egyszerűen nem tanulnak meg életmódot váltani. Anélkül pedig nagyon nehéz lesz megtartani a leadott kilók utáni testsúlyt. Ehhez elengedhetetlen, hogy egészségesen együnk és sportoljunk, ami mind megerőltető dolog. Nem olyan ösztönös, mint jókat enni. Az evésről való lemondás, pedig egyszerűen túl nehéz”- mondta Michael Goran, a University of Southern California elhízással foglakozó munkacsoportjának vezetője, aki szintén részt vett a vizsgálatban.

A UCLA kutatóinak vizsgálatából kiderült, hogy a 2-5 éve diétázók 2/3-a visszaszedte a leadott kilókat. (Forrás: AP)

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.04.24 11:39:03leg

  Mibe, hogy Norbi mindjárt itt terem? Mer az ó módszere kivétel, csak ott a messzi uclában még nem hallottak róla. Azér olyan kövérek az uclai professzorok.

 • 2007.04.24 13:32:17suo tempore

  gyökéren és vizen élni szar, izzadni, ízületet koptatni szar, kövéren élni szar...sehogyse lehet megúszni :)

 • 2007.04.24 14:00:36leg

  Szegény kutatók. Kérdeztek volna engem, szerintem sportolni cool. Én imádom. A többiek is. A nem soványak is. Akkor most mi van? Szarok a diéták, a sport rulz.

 • 2007.04.24 16:02:50Steppenwolf

  Nem csoda, hogy egy olyan országban, ahol a társadalom 70%-a el van hízva a szutyok hamburger-kóla-chips-sültkrumpli szemetektől, nem tudnak lefogyni.
  Szerintem nem fogyókura hanem akaraterő kérdése az egész. Sportolni kell, heti egyszer egy jót enni, a többi nap meg ésszel, normális kalóriaértékű kajákkal étkezni.

 • 2007.04.25 14:00:11anoli

  Kövérnek lenni nem csak genetikai dolog, de a helytelen étkezés és a mértéktelen hamburger, kínai kaja gyorsmoslék is az oka. Ha valaki Pesten figyeli az embereket minden második eszik az utcán valami vacakot. Ha megnéznék hogy mit hát lehet hogy egy hétre elmenne a kedve az evéstől.Nem vagyok fittnesz párti, mert mindenki ugy és annyit foglalkozzon a testével amennyit akar de az igénytelenséget szokták megideologizálni azzal hogy csinos ha duci valaki. De ha már járni sem tud és éjszaka fotelban alszik mert különben megfullad hát az elgondolkodtató. Jelzem nem azokról beszélek akiket valami betegség miatt súlyt a sors kövérséggel.Azok az emberek sajnos csak kűzdenek de nem tehetnek semmi. A másik probléma hogy a leadott 10-30 kiló után ott marad a lógó bőr és az egyéb esztétikai probléma.Ha a szülő kövér a gyereke is nagy valószínűséggel az lesz mert természetesnek tartja azt.

 • 2007.04.25 14:06:00Picinger

  Csinos, ha duci valaki. :-)

  Ha duci lennék én is ezt mondanám...

 • 2007.04.25 14:46:53anoli

  Nem vagyok duci, teljesen átlag a súlyom.172magas vagyok ás 60kg.Bár ez a mai piszkafa trendi világban túlsúlynak számít:-)

 • 2007.04.25 15:26:22Picinger

  Én azokat a ducikat (inkább kövéreket) utálom, akik azt hiszik magukról, hogy baromi csinosak. Nagy has, háj rálóg a két számmal kisebb farmerra, és köldökig érő póló. Hányinger és nulla önkritika...

 • 2007.04.25 17:40:05akárki

  Egyszer megkérdezte tőlem két duci csaj, hogy jaj, hát te hogy lehetsz ilyen vékony. Mindekettejük kezében valamilyen mekis szendvics volt...

 • 2007.04.26 01:56:56[]

  baromsag a dieta, mozogni kell. meg nem kell szemetet enni.

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta