OFFLINE

Lopásért fizet a Christian Dior vezető designere

2007. április 20., péntek 13:17

Bűnösnek találta a francia törvénykezés John Galliano, brit divattervezőt (lásd asztronauta). Az ok: lopás. Az haute couture gurunak most sommás kártérítést kell fizetnie Willam Klein amerikai fotósnak, mert levédett technikáját használta. Klein rendre ráfest a színes magazinokban megjelenő reklámfotókra (lásd másik fotó). A problematikus képek a Vogue-ban és az Elle magazinban jelentek meg Nagy-Britanniában, Franciaországban és Oroszországban. Galliano – aki a Christian Dior divatház vezető designere – bevallotta a párizsi bíróságon, hogy inspirálódott Klein elképzeléseitől, de tagadta a plagizálás tényét.

A 79 éves Klein azt mondta, dühbe gurult, amikor a lapokban rábukkant a magyarul nagyjából „érintkezéses festészeti technikára”, fordítható eljárásra, melyet engedélye nélkül használtak. Így nyilatkozott erről: "Nagyon elkeseredtem és ideges lettem, amikor észrevettem. Olyan volt, mintha a fogamat húzták volna.

 

A tárgyalásra ugyan már március 28-án sor került, de részleteket egészen mostanáig nem hoztak nyilvánosságra.

Galliano francia ügyvédjei úgy nyilatkoztak, hogy megpróbálnak fellebbezni a döntés ellen.
(Forrás: Daily Mail)  
 

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta