OFFLINE

Fogyjon egy hét alatt 4 kilót akupunktúrával!

2007. április 17., kedd 13:29

Az akupunktúrás fogyás lényege, hogy a fülben elhelyezett tűknek köszönhetően tompul az éhségérzet, és az ember minden további nélkül kibírja az egyébként igencsak megerőltető napi 600 kalóriás diétát, ami ráadásul elég bonyolult is. 

Az akupunktúrás fogyásról először egy barátnőnktől hallottunk, aki nem tudta leadni az egyetemen felszedett párnákat és hurkákat, illetve nem volt kedve túl sokáig kínozni magát egy hónapokig elhúzódó fogyókúrával. Azért döntött az akupunktúrás diéta mellett, mert meglehetősen gyors és radikális és ennek köszönhetően nagyon látványos is. Mikor megtudtuk, hogy hetente 2,5 kilót fogyott vele, összesen pedig 9-et, mi is felbuzdultunk, és 8 nap alatt egyből ledobtunk 4,5 kilót. 

Heti három szurkálás elég is a fogyáshoz, ami persze nem egy leányálom, de azért közel sem fájdalmas. Az eljárás során a fülben lévő pontokon keresztül csillapítják az éhségérzetet, ami az idegekre is kedvezően hat, de van külön stimulálás a problémás pontokon is: így mindjárt első alkalommal kaphatunk tűt a hasunkba, a combunkba és a fenekünkbe. Maga a procedúra körülbelül 50 perc, utána a tűket kiszedik mindenhonnan.  

A diéta egyetlen igazi kellemetlensége maga az evés. A rendszer ugyanis amellett, hogy tiltja a szénhidrát, az alkohol, az olaj, a gyümölcs és a cukor fogyasztását, meglehetősen szigorú: semmi mást nem lehet enni, mint néhány alacsony zsírtartalmú fehérjét és sok zöldséget, 1:3-hoz arányban. Pár nap alatt azonban ez is megy automatikusan: az ember 10 dkg joghurt mellé minden további nélkül megeszik 30 dkg zöldséget, majd hagyja ki automatikusan a reggeli kávéból az 1 dl tejet, csak hogy ne kelljen kiváltani 30 dkg kígyóuborkával.

Hosszútávon ez nyilván borzasztó lehet -mi már nyolc nap után majd meghaltunk valamiért, aminek íze is van-, de önuralommal akár 30-40 kilót is lehet fogyni a módszerrel.

Előnyök: Nem drága. Egy szurkálás pár ezer forintból megvan, afelett csak az a költségünk, hogy kenyér és pogácsa helyett zöldséget kell ennünk. Ha betartjuk a szabályokat, és az éheztető kúra után pár hétig átálló - napi 1000 kalóriás diétát tartunk- nem is szedjük vissza a leadott kilókat.

Összességében a 8 napos kúra alatt 4,5 kilót, majd a rákövetkező két hétben még 2,5 kilót fogytunk, ami igencsak szép eredmény. Ráadásul annyira ráállt a szervezetünk a zöldségre, hogy legszívesebben egész nap csak azt ennénk.

Tipp: Ha tehetjük főzzünk magunknak, mert pár nap után nagyon unalmas egy kiló halványító zellert enni nyersen, kemény tojással és marhapárizsival. Ha lehet, akkor ne menjünk minden este étterembe se. Egy valódi kínszenvedés a panírból kikaparni a halat, a salátaöntet alól pedig a zöldséget.  

A kúra bármelyik okleveles természetgyógyásznál vagy akupunktúrás szakembernél elvégezhető. A kúra előtt alaposan kikérdezik az embert az egészségi állapota kapcsán! 

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.04.17 15:41:39kövér

  Az akupunktúrás fogyás lényege, hogy a fülben elhelyezett tűknek köszönhetően tompul az éhségérzet, és az ember minden további nélkül kibírja az egyébként igencsak megerőltető napi 600 kalóriás diétát, ami ráadásul elég bonyolult is.  -a 600 kcal-s diéta itthon csak orvosi felügyelet mellett és kórházban javasolt ( http://www.medlist.com/HIPPOCRATES/IV/3/178main.htm )  idézem

  "VLCD (Very Low Calorie Diet)  A VLCD kategóriába tartoznak azok a diéták, melyek energiatartalma nem haladja meg a napi 800 kcal-t, általában 400 és 800 kcal között van7.  A VLCD-nek két formája van.

  1.A VLCD egyik fajtája, amikor ezt a 400-800 kalóriányi mennyiséget természetes ételek, fôleg fehérje tartalmú húsok, halak formájában fogyasztanak a betegek, zöldségköretekkel, sovány tejtermékekkel. Ezzel a módszerrel viszont a napi ásványianyag- és vitaminszükségletet külön, pl. tabletták formájában kell pótolni. .. Általában egyetértés van abban, hogy a VLCD orvosi felügyeletet jelentô program, tehát ellenôrzés nélkül otthon nem alkalmazható. Ennek ellenére az orvosi ellenôrzés a nyugati országokban nem mindig vagy egyáltalán nem kötött intézeti tartózkodáshoz. Hazai viszonyok között VLCD-t kizárólag kórházi vagy szanatóriumi ellenôrzött körülmények között javasolunk... VLCD az epekô hajlamot fokozhatja..Legveszélyesebb mellékhatások a ritmuszavarok."  a velveten vkinek lehetne annyi esze, hogy kikéri az mdosz véleményét, vagy egy nem kókler orvosét, nem, cél az emberek irtása sarlatánoknál

 • 2007.04.17 15:42:46schneider

  Köszönjük, még élünk! További minden jót!

 • 2007.04.17 15:44:01kövér

  mgjegyzem az akupunktúrás fogyás tudományos kísérleteit 1250 kcal körüli diétával végezték, az eredmények vitathatóak, de az a módszer kíméletes  itthon sajnos barbárok dolgoznak, akiknek hiányzi a szakismeretük a saját szakterületük irodalmát illetően

 • 2007.04.17 15:45:14kövér

  szívesen. az esetleges károsodások nem mindig azonnal jelentkeznek

 • 2007.04.17 15:47:19kövér

  "A VLCD eredményei rövidtávon kitűnôek, az elsô napokban vízvesztéssel együtt 2,5-4 kilogrammal csökken a testsúly, majd a heti súlyvesztés átlagosan 1,5-2 kg között van. Kimutatták, hogy nincs lényeges különbség, ha 5-600 vagy 800 kcal-ás diétát alkalmazunk. A hosszú távú eredmények ugyanakkor csalódást keltenek, átlagosan a súlyvesztés 1/3-át _ 2/3-át visszahízzák egy éven belül, 2-3 évig még a kezdeti nagyobb súlyvesztés hatására a VLCD kezdeti hatása révén látszik a különbség az 1200-1500 kcal-ás fogyókúrához viszonyítva. Öt év múlva azonban a különbségek kiegyenlítôdnek és 5-10% kivételével mindenki visszatér az eredeti súlyához."  a vízvesztés az ami a 4,5 kg illúziót adja

  egy év múlva várom a cikket a súly tartásáról ;)

 • 2007.04.17 16:33:51jaczkobela

  Jesszus! Én a tejbenvajbant akartam kinyitni, helyette az orvosi hetilapba botlottam, valami
  DR NN tart székfoglalót, fennkölt stílusban.
  I am clicking further.

 • 2007.04.17 17:08:29Jelle

  Jó ez a blog, senki nem kommentel, ha valaki mégis, annak Jaczkobela beszól :-)

 • 2007.04.17 17:24:34szanna

  Hm! Az én párom is diétázik. Az első héten fogyott 3 kilót. A diétája lényege, hogy gyalog megy a munkahelyére autókázás helyett. A kajában annyit változtattunk, hogy tízóraira és uzsonnára gyümölcsöket és nyers gyümölcsöt pakolok (ma pl. 2 kiwi, 1 alma, 1 közepes sárgarépa, 1 kicsi retek, 1 paprika) és a reggelinél, ebédnél, vacsoránál vigyázok, hogy ne legyen több, mint a standard menzai adag. Ez kb. 2000 kcal! (A trükk, hogy 90 kiló körüli férfiember alapanyagcseréje 2000 kcal-t igényel. Ha ennél többet nem eszik, akkor minden plusz mozgás zsírt éget.)

 • 2007.04.18 08:25:17szucso

  Négy éve lefogytam 13 kilót 3 hónap alatt, amit a tavalyi szülésemig sikerült megtartani! Nem volt nehéz, mert az ember vált egy kicsit életmódot is, ha ár elmegy egy ilyenre. Úgy könnyű visszahízni, ha ugyanúgy zabáljuk a csokit, mint előtte. Nem igaz, hogy Magyarországon csk szakbarbárok vannak. Nagyon sok és komoly sikersztorit lehet olvasni és hallani. Tavaly szültem ikreket, a szoptatás befejeztével már 8 kilót fogytam egy hónap akupunktúrával. Ez is van olyan jó módszer, mintbármely más. Az én akupunkteuröm orvos, így abszolút biztonságban éreztem magam nála. A migrénes problémáimon is segített és jó néhány allergiás ismerősömön is.

 • 2007.04.18 10:20:23schneider

  Kedves Szucso!

  Abszolút igaz és egyetértünk. köszönjük a kommentet. Úgy persze nem nehéz visszahízni, ha az ember ugyanúgy zabál mint előtte. de a "vízvesztés az ami a 4,5 kg illúziót adja", ahgy NN fogalmazott, simán ad az embernek akkora lökést, hogy többször meggondolja a heti négy pukkadásig kajálást.

 • 2007.04.18 11:28:02szucso

  Ez így van és valahol, valahogy el kell kezdeni, nem? Nekem egyszerűen pozitív élmény volt az akupunktúra, bátran ajánlom másnak is.

 • 2007.04.18 12:39:49kövér

  szanna hozzászólásával értek egyet.. "csak" ennyi az egész mint amit írt

  a probléma az, hogy 600 kcal-nál az egészségügyi kockázatok ellenére sem sajátítjuk el az egészséges életmódot, a súlymegőrzéshez pedig az kell.. aki 2-3 fogyókúrán már túl van - ezt mindenki maga tudhatja magáról - az biztosan rosszul csinál valamit, hiszen bőven elég egyetlen, egyetlen életmódváltás.. így szinte nincs olyan élethelyzet - beleértve az ágyhozkötöttséget is - amikor ne lehetne megelőzni a túlzott súlygyarapodást odafigyeléssel

  5-8 kg feleslegnél az eredmény több mozgással, kis odafigyeléssel hamar elérhető, nagy feleslegnél (20-60-x kg) pedig több év kitartásra is szükség lehet, amihez egy kezdeti 2-4 kg nem ad különösebb lökést :)

  érdekes kérdés ki az aki megtartóztatta magát Húsvétkor vagy Karácsonykor? ki az aki mértékkel evett? ez például a kritikus, nem a kampányszerű fogyókúra

  csak laikusok gondoják, hogy a "zabálás" a fő ok a hízásnál, elég pár évig napi pár falattal többet enni mint amennyi kell - és nem mint a megszokott mennyiség - visszajön minden kiló

  ezért mutatják az eredmények, hogy alig néhány embernek sikerül több évig tartania a fogyást - jön egy gyerek, munkahelyválátás, lustaság, ünnepek, kapcsolat kezdete vége.. ismerjük

  ha stresszkezelésünk a sport, örömforrásunk pedig nem a nass, akkor jobbak az esélyeink, én ezért a tényleges életmódváltásra voksolok, nem egy drasztikusabb módszerre, de ez mindenkinek a saját döntése

 • 2007.04.18 12:45:00schneider

  Azt semmiképpen sem mondjuk, hogy bármeddig tartható ez a hatszázas diéta, mert nem. De az életmódváltáshoz szerintünk simán adhat egy jó lökést, amit aztán sporttal és egészséges életmóddal lehet folytatani bátran. "jön egy gyerek, munkahelyválátás, lustaság, ünnepek, kapcsolat kezdete vége"- ezt tényleg nem lehet belakalkulálni. ez igaz.

 • 2007.04.18 14:44:58szucso

  Kicsit már talán túl is van rágva. Valószínüleg, minden fogyókúrában találhatunk kivetnivalót. A fogyókúra önmagában nem egy természetes dolog, ezért valamilyen megvonással vált. A legjobb, ha életmódot vált tényleg az ember és akkor nyúl ezekhez a módszerekhez, ha éppen szüksége van rá. Nyaralás előtt, esküvőre vagy akár tényleg csak a kezdő lökéshez. A 600 kalória után pedig fokozatos visszaállással megtarthatók a kilók.

 • 2007.04.19 13:05:25pinkygirlee

  helló Mindenki,

  én eddig minden évben tavasszal befizettem magam egy 6 hetes akupunktúrára, kb 6-7kg mínusz volt az eredmény, valóban remek de sajnos legkésőbb őszre visszakúsztak a kilók...gondolom ennek a 600kcal-ás diéta lehetett az oka. Tavaly télen találtam egy akupunktúrás cuccot, amihez nem kellett hetente 3x 6 héten át egy órákat üldögélnem a rendelőben, hanem otthon használtam esténként. Gondolom ez itt nem a reklám helye így le sem írom a nevét, de akit érdekel kérdezzen: zituu_@hotmail.com
  Szóval az akupunktúra elvére épül a használat, csak nem tűvel kell szúrkálni magad. Eddig szuper az eredmény és tartósnak is bizonyult :)

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta