Hogyan sminkeljük vékonyabbra az arcunkat?

Egy hosszúkás arcú nő soha nem fogja megtudni, micsoda kínszenvedés ovális arccal a világra jönni. Íme néhány olyan sminktipp, amivel sikerült már elhitetni a külvilággal, hogy nem is olyan kerek a fejünk.

1. Emeljük ki a szemünket, hogy mást szinte észre se lehessen venni rajtunk. Ebben Valerie Sarnelle, a Beverly Hills Cosmetics sminkmestere is egyetért. „Minél nagyobbak a szemeink, annál kisebbnek tűnik az arcunk többi része. Segíthet a műszempilla, az alap sminktechnikák (többszínű szemhéjfestés esetében a sötét színek használata kizárólag a szemhéj közepétől kifelé!) és a sok szempillafesték is. Ha nagyítani akarjuk a szemünket, ne használjunk az alsó szempillánkra spirált, mert azzal bezárjuk a tekintetünket.” Sokan feledkeznek meg a szemöldökről is. Pedig egy szépen ívelt szemöldök is nagyíthatja a szemkörnyéki régiót.

2. „A másik trükk, ha az alsó ajkunkra némi hangsúlyt teszünk”- mondja Paula Dorf New York-i sminkes. „Ha az arcunkban szinte eltűnik a szánk, minden más sokkal húsosabbnak tűnik majd körülötte. Az alsó ajak közepére felrakott szájfény pont elég lesz, főleg ha a szemünket már eleve agyonfestettük. Az ajakceruza viszont kicsinyíti az ajkat. Ezt nem árt észben tartani.”

3. Végül a legfontosabb, a pirosító és a púder használata. A sztárok szépségtanácsadója, Brigitte Reiss-Andersen szerint muszáj az arccsont hangsúlyosabb pontjait kiemelni. „Ha az arccsont legkiállóbb pontjára és a szemöldökcsontra fényes krémpúdert rakunk, eleve oda tereljük mások tekintetét. Ezt a pontot könnyen megtaláljuk, ha a tükör előtt beszívjuk az egész arcunkat. Ami a legjobban kiáll, oda kell tenni a krémes, fényes púdert. A többi pontra pedig, ahova hagyományosan a színes arcpirosítót rakjuk, sminkeljük a megszokott módon. (A fotón nem a szerző, hanem Rachel Bilson látható)

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek