OFFLINE

A japánok megőrülnek a krémes fánkokért

2007. április 5., csütörtök 14:28

A hagyományosan halat, riszt és zöldséget fogyasztó japánok újabban rákaptak az édességre, azon belül is a nyugati világban ismert, kalóriadús, krémes fánkokra és süteményekre. Olyannyira, hogy amerikai doughnut gyártó cégek nyitják meg sorban üzleteiket az édességre éhes japánoknak. Az egyik ilyen a tokiói Shinjuku negyedben nyílt Krispy Kreme, ahol az első három nap alatt tízezer vásárlót fogadtak és a nyitás után öt hónappal is még órákig kell sorban állni a fánkokért.Mei Hojo japán étteremkritikus szerint a japánok továbbra is figyelnek arra, hogy egészségesen étkezzenek, de az évek során kialakult bennük egy, a sok lemondásból született habzsolási vágy. „Az emberek ebben az országban nincsenek jóllakva, ezért ez a hatalmas kereslet a laktató, főleg az amerikai ételek iránt. Ezért őrülnek meg a krémes fagylaltokért és fánkokért. Áprilistól itt megint lehet majd kapni a McDonald’s négyszintes hamburgerét is, amit már sehol máshol nem árulnak. Valószínűleg az emberi psziché felelős ezért a reakcióért, hiszen nem lehet egy életen keresztül csak a kalóriákat számolni”- nyilatkozta.

Szakértők szerint az is közrejátszik, hogy a japánok köztudottan szeretnek mindent, ami divatos. A Hakuhodo nevű agytröszt kutatói szerint semmi garancia nincs arra, hogy ez a trend maradandó lesz a japánok körében. „Látták a tévében, hogy nyílik a Krsipy Kreme, tudják, hogy új és sokan beszélnek róla. Ráadásul szinte minden hollywoodi filmben szerepel egy fánkos doboz. Ki nem akarná megkóstolni? De az, hogy ez maradandó-e, majd csak évek múlva fog kiderülni”.

A Krispy Kreme persze mindent elkövet azért, hogy a siker maradandó legyen. A cseresznyefa virágzós időszakban volt speciális cseresznyés fánk, és a cukiság mánia is visszaköszön rengeteg termékükön. (Forrás: AP)

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta