OFFLINE

Jobban hízunk a zsírmentes kajáktól

2007. március 29., csütörtök 15:39

Egy amerikai kutatásból kiderült, hogy átlagban jóval többet eszünk azokból a termékekből, amelyekről azt hisszük, hogy alacsony a zsír-vagy cukortartalmuk, ezzel pedig több kalóriát veszünk magunkhoz, mintha normál csipszet vagy nasst vásárolnánk az esti filmnézés mellé. A Cornell Food and Brand Lab kísérletéből –ahol egy film levetítése közben a tesztalanyok választhattak zsírszegény és normál csipsz fogyasztása közül – kiderült, hogy azok, akik a zsír-vagy cukorszegény csipsz mellett döntöttek, 35%-kal többet ettek, mint azok, akik a normál termékeket választották. Ez átlagban 192 többletkalóriát jelentett.

Szakemberek szerint nem árt, ha tisztában vagyunk azzal, hogy mennyire hizlalnak az általunk vásárolt élelmiszerek és ebben csak félrevezető lehet, ha olyan termékekkel árasztják el a piacot, amelyek azt ígérik, hogy negyed annyi zsírt tartalmaznak, mint korábban. „A zsírmentességet a legtöbbször azzal pótolják, hogy négyszer annyi cukrot raknak egy termékbe. Ha olyan élelmiszerrel találkozunk, ami azt ígéri, hogy zsírmentes, gondosan ellenőrizzük a csomagolást. Látni fogjuk, hogy valahol nagyon kompenzáltak annak érdekében, hogy a terméknek azért még valami íze is legyen” – nyilatkozta Brian Wansink, a Cornell Food and Brand Lab vezetője az Msnbc-nek. 

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

Blogok, amiket olvasunk

JÓ FÉNYEKET Szelfi tippek kezdőknek és függőknek

Fejlődni mindig lehet, és garantálom, hogy az itt felsorolt tippek közül még a Kardashian lányok sem ismerik mindegyiket! Sosem értetted, másnak hogy lesznek mindig tökéletesek a képei? Hát így

ÚTIKALAUZ ANATÓMIÁBA Miért olyan makacs az ekcéma?

A világ egyik legelterjedtebb bőrbetegsége, gyakran hosszú hónapokig vagy évekig is eltarthat, ameddig javulni kezd az állapot. Sőt, gyakran a terápia ellenére hullámzó ritmusban, újra és újra visszatérnek a tünetek. Min múlik a tartós gyógyulás?

LELKI ZÓNA A szépség mellékhatásai

Ami szép, az jó is! Ez az összefüggés automatikus működésbe lép, ha más emberekről mondunk ítéltet – akkor is, ha racionális énünk nem ért egyet vele. A kedvező fizikai megjelenés átterjed az egyén megítélésének más dimenzióira is.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta