OFFLINE

Jobban hízunk a zsírmentes kajáktól

2007. március 29., csütörtök 15:39

Egy amerikai kutatásból kiderült, hogy átlagban jóval többet eszünk azokból a termékekből, amelyekről azt hisszük, hogy alacsony a zsír-vagy cukortartalmuk, ezzel pedig több kalóriát veszünk magunkhoz, mintha normál csipszet vagy nasst vásárolnánk az esti filmnézés mellé. A Cornell Food and Brand Lab kísérletéből –ahol egy film levetítése közben a tesztalanyok választhattak zsírszegény és normál csipsz fogyasztása közül – kiderült, hogy azok, akik a zsír-vagy cukorszegény csipsz mellett döntöttek, 35%-kal többet ettek, mint azok, akik a normál termékeket választották. Ez átlagban 192 többletkalóriát jelentett.

Szakemberek szerint nem árt, ha tisztában vagyunk azzal, hogy mennyire hizlalnak az általunk vásárolt élelmiszerek és ebben csak félrevezető lehet, ha olyan termékekkel árasztják el a piacot, amelyek azt ígérik, hogy negyed annyi zsírt tartalmaznak, mint korábban. „A zsírmentességet a legtöbbször azzal pótolják, hogy négyszer annyi cukrot raknak egy termékbe. Ha olyan élelmiszerrel találkozunk, ami azt ígéri, hogy zsírmentes, gondosan ellenőrizzük a csomagolást. Látni fogjuk, hogy valahol nagyon kompenzáltak annak érdekében, hogy a terméknek azért még valami íze is legyen” – nyilatkozta Brian Wansink, a Cornell Food and Brand Lab vezetője az Msnbc-nek. 

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

Blogok, amiket olvasunk

TÖRI MÁSKÉPP Ilyen volt a Habsburgok udvarhölgyének lenni

A filmek, regények alapján azt gondolhatjuk, hogy udvarhölgynek lenni buli volt: az ember lánya szép ruhákban pompázott, elcsacsogott a királyi fenségekkel, és nagyokat mulatott az udvari bálokon. A valóság nem volt ennyire fényes.

OTTHONTÉRKÉP A világ ultraexkluzív villáinak toplistája

Luxusingatlannak azt szokták hívni, aminek az ára 1 és 8 millió dollár között van. Na, itt most olyan házakat mutatunk, amik százszor ennyibe kerülnek. Ulta-mega-gigadrága körkép a világból

B1Gasztró Izgalmas dolgok másnapos pékáruból

Ha már unod a pirítóst, itt van 3 ötlet, amivel új életre kelhet a háromnapos kifli. Élet a mákosgubán innen és túl, nem csak kiflimaradékra gondolva.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta