OFFLINE

Jobban hízunk a zsírmentes kajáktól

2007. március 29., csütörtök 15:39

Egy amerikai kutatásból kiderült, hogy átlagban jóval többet eszünk azokból a termékekből, amelyekről azt hisszük, hogy alacsony a zsír-vagy cukortartalmuk, ezzel pedig több kalóriát veszünk magunkhoz, mintha normál csipszet vagy nasst vásárolnánk az esti filmnézés mellé. A Cornell Food and Brand Lab kísérletéből –ahol egy film levetítése közben a tesztalanyok választhattak zsírszegény és normál csipsz fogyasztása közül – kiderült, hogy azok, akik a zsír-vagy cukorszegény csipsz mellett döntöttek, 35%-kal többet ettek, mint azok, akik a normál termékeket választották. Ez átlagban 192 többletkalóriát jelentett.

Szakemberek szerint nem árt, ha tisztában vagyunk azzal, hogy mennyire hizlalnak az általunk vásárolt élelmiszerek és ebben csak félrevezető lehet, ha olyan termékekkel árasztják el a piacot, amelyek azt ígérik, hogy negyed annyi zsírt tartalmaznak, mint korábban. „A zsírmentességet a legtöbbször azzal pótolják, hogy négyszer annyi cukrot raknak egy termékbe. Ha olyan élelmiszerrel találkozunk, ami azt ígéri, hogy zsírmentes, gondosan ellenőrizzük a csomagolást. Látni fogjuk, hogy valahol nagyon kompenzáltak annak érdekében, hogy a terméknek azért még valami íze is legyen” – nyilatkozta Brian Wansink, a Cornell Food and Brand Lab vezetője az Msnbc-nek. 

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

Blogok, amiket olvasunk

OTTHONTÉRKÉP Ide költözött az Obama család a Fehér házból

Ízlés és pénztárca kérdése, hogy sokalljuk-e azt a 8,1 millió dollárt, amit a volt amerikai elnök és felesége kifizetett azért a washingtoni házért, amiben január óta lakik. Az mindenesetre biztos, hogy az új otthon felettébb impozáns.

MÁS TÉSZTA Alakbarát palacsinta

Van egy jó ötletünk, hogy jutalmazd meg magad egy isteni reggelivel, ami ráadásul még nem is terhelő, hiszen javarészt egészséges, izomépítő fehérjéből van.

STÍLER Csúcstechnika a tökéletes bikini titka

Ha jól választunk, és esetleg hajlandóak vagyunk egy kicsit többet költeni, sok kellemetlenségtől megkímélhetjük magunkat. Lássuk, milyen a jó bikini!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta