OFFLINE

A nagy szendvicsteszt

2007. március 28., szerda 12:05

A budapesti szendvicsfelhozatal tesztelése során a következő szendvicsbárokat próbáltuk ki a lehető legnagyobb lelkesedéssel, a majonéztúladagolástól sem visszarettenve: Sundance Sandwich, Duran Sandwiches, Marie Kristensen Sandwich Bar, Subway, Brunch és Culinaris. Mivel nem volt jobb ötletünk, ABC-sorrendben közöljük az eredményeket.

Brunch pékség és szendvicsbár
V. Arany János u. 16

A legjobb alapanyagokkal dolgozó szendvicsbár, ami egyszerre pékség is, valódi aranybánya azoknak, akik a belváros belvárosában dolgoznak. A Brunch óriási előnye, hogy félbevágott pufi zsömleszerűséggel dolgozik, sehol egy száraz, fogínyünket felsértő bagett, se háromszög alakú, ultra szintetikus toastbrot. A legjobbak szerintünk a provence-i sonkás és a mediterrán zöldséges, mindkettő dugig van tömve finomságokkal. A szendvicsek átlagban 250-450 Ft között mozognak. Ha osztályoznánk 5 alá, csak mert néha újíthatnának is.

Culinaris
III. ker Perc u.8.

Kezdenénk azzal a változatosság kedvéért, hogy valami nem tetszik az általunk szentélynek tartott Culinarisban, de mit tegyünk, ha ez a hely nem bír egyszerűen rossz lenni. A legjobb dolog az esti vacsora hozzávalói között válogatva elmajszolni egyet a tökéletesre fejlesztett bagettek közül. Ahhoz képest, hogy a Culinaris nem szendvicsbár, simán elkapkodnak 120 szendvicset egy nap. Előnyök: minőségi, friss hozzávalók, elsőre szokatlan kombinációk. A kacsamousse-os bagett - ami kb. a kacsamájpaté egy kenhetőbb verziója - édeskés gyöngyhagymával az egyik legjobb messze földön. Ha nem találunk kedvünkre valót, össze is rakathatunk magunknak bagettet, nincs ember, aki ebből a pultból ne tudna választani. Sonka, sajt, vaj, paradicsom, saláta - 790 Ft, kacsamousse, gyöngyhagyma - 690 Ft. Utóbbi minden ínyencnek legalább egyszer kötelező. Osztályzat: Nyilvánvalóan 5.

Duran Sandwiches
V. Október 6. u. 15.
VI. Bajcsy-Zsilinszky u. 7.
II. Retek u. 18.

Túl nagy kulináris élményre ne számítsunk a Duran szendvicsbárban. Nekünk egy kicsit sok a majonéz, a habalapú túró és a hizlaló fehérkenyér, de a hátszínes mini-szendvics speciel teljesen rendben van. 800 forint körül már összerakhatunk egy 5-ös dobozba valót, persze akkor, ha nem a libamájasat, vagy valamilyen tengeri herkentyűset választunk. Utóbbi egyébként sem okos döntés, hacsak nem bolondulunk az egycentis konzervrákokért. Hízókúrán lévőknek és hagymamániásoknak szívből ajánlott. Osztályzat: 3.


Marie Kristensen Sandwich Bar
IX. Ráday u. 7.

Tíz évvel ezelőttről  úgy emlékszünk a Marie Kristensenre, mint egy olyan luxushelyre, ahonnan csakis belvárosi ügyvédi irodák tikárnői rendelnek angol feletteseiknek. Mára viszont az MK mindenki számára elérhetőnek számít, valószínűleg azért, mert közben az átlag budapesti is hozzászokott, hogy egy jobb minőségű szendvicsért simán elkérnek 500 forintot. A magát skandináv vonalon belövő Marie Kristensenben azt szeretjük a legjobban, hogy szeretik a halat, hogy nem restek összekombinálni a sült bacont és a tojáskrémet, és tudják mi az az avokádó. Apropó, az avokádós szendvicsnél nyugodtan kérjük, hogy hagyják ki a tubusos fokhagymakrémet, amit  az elkészítés egy ismeretlen fázisban csempésznek bele az avokádókrémbe. Csak elnyomja az avokádó ízét, ugyanis. A legjobbak: a tonhalkrémes és az avokádós, de jó a Balázs kedvence is, amit egyszer teljesen véletlenül kértünk egy pár sör után, de azóta mindig újra kérjük. Árak: a kis bagettek 379-699 között. Osztályzat: 4.

Subway
VII. ker. Károly körút 5.
XI. Fehervári út 7
V. Váci utca 31/B
VIII. József krt.15
Duna Plaza
Mammut

A Subway-jel nem az a bajunk, hogy olyan mint egy amerikai gyorsétterem, mi ugyanis kifejezetten sajnáljuk, hogy nincs belőlük elég a városban. Napokig könnyeztünk, hogy bezárt a Wendy's és minden vágyunk elmenni egy igazi cross-Amerika utazásra, ahol hetekig csak teherautó sofőrökkel eszünk együtt hamburgert dinerekben. A Subwayben pont az zavar, ami a mekiben nem. Míg az utóbbiban fogalmunk sincs arról, hogy mi kerül a Big Mac-ünkbe, és őszintén szólva nem is igazán akarjuk tudni, addig a Subway egyik alapvető eleme a látványkonyha, aminek köszönhetően mindenre fény derül. Végignézhetjük, ahogy egy műanyag zacskóval a kezére húzva az eladó sült hátszín cafatokat/sajtot/akármit pakol egy műanyagtálba, pár perc mikrózás után a szendvicsünkbe szórja, végül pedig az egészet megfejeli egy teljesen azonosíthatatlan öntettel, ami egy hatalmas tubusból kerül a kajánkra. A frissességet garantálni akaró procedúra azonban pont ellenkezőképpen sül el: mire elkészül a szendvics, addigra inkább elmegy, mint megjön az étvágyunk. Másik hátulütő, hogy a Subway szerintünk drága. Míg a Culinarisban egy perc alatt felfogja az ember, hogy mi kerül 700 forintba egy pármai sonkás, rukkolás bagetten, addig itt egyszerűen érthetetlen, hogy hogy kérhetnek el tőlünk ennyit egy rakás pepperoninért, hagymáért és generálszószért. Osztályzat: 3 alá, de csak mert nagyon jó lehet lakni.

Sundance Sandwich Salad Café
IX. Ráday u. 17.
V. Október 6. u. 9.

A Sundance Sandwichre azért nem szeretnénk túl sok szót fecsérelni, mert nem igazán szorul magyarázatra, hogy miért kapta a legalacsonyabb osztályzatot. Itt egyszerűen olyan alapanyagokkal dolgoznak, amiből lehetetlenség jó szendvicset csinálni. Ez kölönösen igaz a toastkenyerükre. Valószínűleg a karcsúságmániát meglovagolva töltenek mindent félbarnás, szerintünk graham lisztből készült, ízetlen háromszög kenyérbe, ami délutánra már teljesen átázik, megszottyan és szétesik. A vizes levelessaláta gyakori használatáról már ne is beszéljünk. Csak éhhalál fenyegetése esetén, osztályzat: 2-es.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

  • 2007.03.28 13:54:48katjana

    a Nemsütit ide se vettétek??? szép...

    igaz, h vegetariánus,de nagyon komoly!! fehér v. barna pitában finom fűszerezésű kőrötőtt retekkel, csírákkal ubival melegen!! mmmm...

    tökmaggal sajttal rakott krumpli! mmmm...

    turmixok, rostosak miegymás.

    magyon pici de hangulatos

    pozsonyi legelején, nem sokkal a meki után.

  • 2007.03.28 13:55:10Subrizeny

    És ne felejtkezzünk meg a Daily szendvicsekről, amik számomra speciel mennyei mannát jelentenek, különös tekintettel a tonhalas, ill. a tojáskrémes paninokra :)

  • 2007.03.28 13:55:21katjana

    nemsüti

    http://tsaranka.blogspot.com/2005/05/nemsti.html

  • 2007.03.28 14:14:57RoFä

    A Guru szendvics kimaradt. Pedig a törpe üzletük mellé most nyitottak a Mammutban egy übertrendi helyet, mondjuk megejtően normális pincérekkel és ízlés-dolga-nekem-bejön designnal. A kaja meg négy fölé a túl savas narancslé és a néha fonnyadó rukkola miatt :D

  • 2007.03.28 14:18:03Makaróni

    Én speciel szeretem a Subwayt. De a Culinarist jobban:-)

  • 2007.03.28 14:28:55laurca

    A szendvics házhozszállítók közül én ezt nagyon ajánlanám:



    www.hammbeszendvics.hu

  • 2007.03.28 14:35:47KingPin

    érdemes tesztelni a Mammutban nemrég megnyílt Guru szendvicsbárt, a tortilla wrap zseniális, a legjobb az étlapon nem is szereplő avokádós-tonhalkrémes változat, az ára is rendben van.

  • 2007.03.28 14:37:34Mike T.

    Fura, hogy olyan ír szendvicsekről, akinek a szendvics leginkább "az anyu télaszalámis szendvicse".

    Csak nekem tűnik inkább PR cikknek?

    Sok hely kimaradt, ami bekerült azoknak a nagyrészét is felületesen írva lehúzza.

    Csak néhány link a szendvics "hazájából".

    (Valóban, itt nem a buciba tömött fonnyadt uborkás, Utasellátós szendvicseket készítenek. Ők SZENDVICS-eket.)



    http://www.pret.com/



    http://www.eat.co.uk/index.html



    http://www.costa.co.uk/



    http://www.caffenero.com/

  • 2007.03.28 14:59:06schneider

    köszönjük a sok angol linket. nagyon jó tudni, hogy milyen jó kis helyek vannak londonban.

  • 2007.03.28 15:10:59Makaróni

    Mike T. tényleg, hogy a fenébe jött ez ide? És nem értem miből vontad le a következtetést, hogy a cikkíró téliszalámira esküszik?

  • 2007.03.28 15:14:13Mike T.

    Látom, megértetted...

    Szerintem a cikked nagyon elfogult és felületes.

    Az Brunch-hoz beillesztett képen (ahol a minőségi alapanyagokat dícséred) maximum a buci lehet friss, az összes többi alapanyag láthatóan is régi/fáradt.

    A Culinaris-t és a Duran-t egy napon említeni is szentségtörés. Nem is egy (ár)kategória a két üzlet.

    A kimaradt üzleteket gondolom a következő részekben bekerülnek, de jó lett volna, ha legalább csoportosítva vannak, (buci-s szendvicsesek, baguette-esek, háromszög-esek, mindezek keveréke)

    A linkekkel csak arra próbáltam utalni, hogy mi az alapja ennek az egésznek.

    További jó tesztelést!

  • 2007.03.28 15:19:43schneider

    köszönjük a tipizálási ötleteket. lesz következő kör. ígérjük!

  • 2007.03.28 15:24:27Mike T.

    :)

  • 2007.03.28 15:25:41katjana

    dear schneider, lehet másfelé terelni, de lássuk be, h ölég felületesre sikerült ez a gyűjtés, ha a hozzászólók legalább még egyszer annyit tudnak, ami kimaradt, köztük meglehetősen nagyokkal és meglehetősen finomakkal is.

  • 2007.03.28 15:27:09katjana

    és várjuk a real átalag fizetésből egészséges vs. nem túl egészséges heti lakomát!! ahogy ígértétek!

  • 2007.03.28 15:29:18schneider

    drága mindenki. köszönjük a tippeket! akkor szögezzük le, hogy nem lehet egy körképben 15 helyet felsorolni. kimaradt a mckiwans, a lite, a nemsüti és a guru. még valami? hova menjünk legközelebb? most tessék akkor okosnak lenni :-)

  • 2007.03.28 15:31:30ngeed

    Mi a cégünknél többet is teszteltünk és a győztes a Guru lett. Még a külföldiek is ezt kérik. A nyerő főleg a tonhalas, meg a pulyka grilles. A másik szeretett a McKiwan's. Ott az nagy tálcás, mindenből-egyet-kérünk típus a jó.

    Várom a kimaradtak tesztelését!! Ngeed.

  • 2007.03.28 15:37:50tarsolya

    katjana: azt aztán várhatod ... haha :)

  • 2007.03.28 15:41:17katjana

    tudom, hogy ez már rohadék kötözködés, de ti 6-ot írtatok, mi meg 4-et, ami nem volt ott. ez összesen is csak 10, amit nyugodtan be lehet mutatni egy szuszra.

  • 2007.03.28 15:46:08ngeed

    Ha a cikkírók komolyan vennék a dolgukat, akkor kiválasztanának egy átlagos fajtát (pulyka, zöldséggel), meg egy helyi különlegesebbet( tengeri bigyós) és azt ennék végig mindenhol. Mérnék a kiszolgálást, az árat, a helyszínt, a gyorsaságot, a csomagolást és az extra szolgáltatásokat is. Az teszt, így promónak tűnik az egész.

    Ngeed

  • 2007.03.28 15:47:53schneider

    de mit promózunk? vagy kit?

  • 2007.03.28 15:48:14acsa77

    Tud valaki olyan szendvicsest, ahol a pékáruban min. 50% a teljes kiőrlésü liszt?



    A fehér liszt nekem inkább csak alkalmi étel, max. néhány zsíros-paprikás ételhez eszem fehér lisztből készült pékárut. (Éljen a halászlé sokáig!)



    Kicsit meredek, hogy a fehér pékáru víztartalma nem ritkán 60-70%. Tehát ki lehet számolni, hogy mondjuk mekkora átverés már a fehér kenyér is, nem beszélve a 5-10-szer drágább, majdnem azonos összetételű pékáruról, illetve a szendvics-"külső"-ről.



    Legfeljebb ilyen-olyan áltöltelékekkel (margarin rulez), díszitésekkel (pl. agyonvegyszerezett primőrök aranyáron), olcsó állati eredetű összetevőkkel "gazdagítják" a szendvicseket (szerintetek mennyi vitamin stb. kerül be a tojásba /húsba az ipari etetés folyamán?). Persze tisztelet a kivételnek, vannak jó töltelékfajták is. Csodák-csodája, pékségekben is láttam néha értékes pékárut.



    Mindenesetre sem az energiaigény, sem a munkaköltség, sem rendelkezésreállás nem indokolja az árakat az ilyen gyorsétkezdékben, büfékben, ha az alapvető összetevő, a tésztaféle gagyi.



    Természetesen tudom, hogy az íz az első, és abban nagyon profi az élelmiszeripar. Megjegyzem, nem vagyok bioőrült, de nem csak azt szeretném, hogy finom legyen valami.

  • 2007.03.28 15:49:16acsa77

    Tud valaki olyan szendvicsest, ahol a pékáruban min. 50% a teljes kiőrlésü liszt?



    A fehér liszt nekem inkább csak alkalmi étel, max. néhány zsíros-paprikás ételhez eszem fehér lisztből készült pékárut. (Éljen a halászlé sokáig!)



    Kicsit meredek, hogy a fehér pékáru víztartalma nem ritkán 60-70%. Tehát ki lehet számolni, hogy mondjuk mekkora átverés már a fehér kenyér is, nem beszélve a 5-10-szer drágább, majdnem azonos összetételű pékáruról, illetve a szendvics-"külső"-ről.



    Legfeljebb ilyen-olyan áltöltelékekkel (margarin rulez), díszitésekkel (pl. agyonvegyszerezett primőrök aranyáron), olcsó állati eredetű összetevőkkel "gazdagítják" a szendvicseket (szerintetek mennyi vitamin stb. kerül be a tojásba /húsba az ipari etetés folyamán?). Persze tisztelet a kivételnek, vannak jó töltelékfajták is. Csodák-csodája, pékségekben is láttam néha értékes pékárut.



    Mindenesetre sem az energiaigény, sem a munkaköltség, sem rendelkezésreállás nem indokolja az árakat az ilyen gyorsétkezdékben, büfékben, ha az alapvető összetevő, a tésztaféle gagyi.



    Természetesen tudom, hogy az íz az első, és abban nagyon profi az élelmiszeripar. Megjegyzem, nem vagyok bioőrült, de nem csak azt szeretném, hogy finom legyen valami.

  • 2007.03.28 15:55:00katjana

    tudok, a nemsüti barna kenyerében v. barna pitájában.

  • 2007.03.28 15:56:09katjana

    tarsolya, én várom,sőt számon is tartom a jelek szerint, mert megígérték schneiderék. ugye? és én bízom bennük! :)

  • 2007.03.28 15:57:39ngeed

    schneider: igaz, nem promó, mert volt ami nem tetszett nektek. Nem sértésnek szántam. Akkor mondjuk azt, hogy hiányos (egy csomó nagyobb nincs benne), címében túlzó (a nagy teszt), objektivitást csak az áraknál alkalmazó írás.

  • 2007.03.28 15:58:41schneider

    tényleg megígértük. és most el is pirultunk, mert eddig nem volt számonkérés. lesz folytatása. bár a végeredményt tekintve azért nőtt bennünnk a szkepszis.

  • 2007.03.28 16:06:37Laló

    nGeed!

    Nem értem mia baj a promóval. Olyan szükséges rossz amivel együtt kell ugye élni. A baj csak akkor van amikor nem racionális az összehasonlítás, és a fizető promós hasznára ilyen átlátszó módon hajtja a vizet. (Vagy a szendvicset).

    Egyébként nagy szendvicszabáló az egész család, és nem tesztelések miatt ülünk be néha-néha egy salira, vagy tortilla-ra valahova, hanem a kulináris élvezetekért. Az amit múlt héten a Mammutban láttunk... A Guru vagy mi a neve... Mozi után, próbáljuk ki, hátha bejön... Dzseniális. Jött a pincért srác, mosolyog (este fél tízkor) előveszi a kütyüt a zsebéből, felüti a cuccost amit kértünk, egy perc ott az ital, tíz perc kész a kaja... Meleg, gyors, és finom. XXI. századi. Mondom dzseniális...

  • 2007.03.28 16:07:10katjana

    azzal sincsen semmi baj, csak ha úgy lesz,akkor le kell vonni a megfelelő kulpálást, tekintve az előző "ugyanannyiból kijövünk egészségesen és telenül" szellemét és a kereset viszonyát.

  • 2007.03.28 16:10:43AtomAnti

    Az én saját tesztem eddig...mostanában rákattantam a szendicsekre, de tök jó, hogy csináltok ilyet, már tesztet!!:))



    Subway:Hát a Duna Plázában egyszer mozi előtt ettem egy szendót, hát elég csiga volt a "gyorsétterem".:(

    A külcsin a szokásos volt, semmi egyediség, pedig nem ártana. Mondjuk a McD-nél még mindig jobb az biztos.



    Legutóbb a SandwichGurut teszteltem a Mammut II.-ben, a hely szerintem nagyon szép és jó ott leülni enni. Az ennivaló nagyon finom volt, meg sem bírtam enni, így elcsomagolva vittem el.:)) Ajánlom.



  • 2007.03.28 16:20:37acsa77

    Tud valaki olyan szendvicsest, ahol a pékáruban min. 50% a teljes kiőrlésü liszt?



    A fehér liszt nekem inkább csak alkalmi étel, max. néhány zsíros-paprikás ételhez eszem fehér lisztből készült pékárut. (Éljen a halászlé sokáig!)



    Kicsit meredek, hogy a fehér pékáru víztartalma nem ritkán 60-70%. Tehát ki lehet számolni, hogy mondjuk mekkora átverés már a fehér kenyér is, nem beszélve a 5-10-szer drágább, majdnem azonos összetételű pékáruról, illetve a szendvics-"külső"-ről.



    Legfeljebb ilyen-olyan áltöltelékekkel (margarin rulez), díszitésekkel (pl. agyonvegyszerezett primőrök aranyáron), olcsó állati eredetű összetevőkkel "gazdagítják" a szendvicseket (szerintetek mennyi vitamin stb. kerül be a tojásba /húsba az ipari etetés folyamán?). Persze tisztelet a kivételnek, vannak jó töltelékfajták is. Csodák-csodája, pékségekben is láttam néha értékes pékárut.



    Mindenesetre sem az energiaigény, sem a munkaköltség, sem rendelkezésreállás nem indokolja az árakat az ilyen gyorsétkezdékben, büfékben, ha az alapvető összetevő, a tésztaféle gagyi.



    Természetesen tudom, hogy az íz az első, és abban nagyon profi az élelmiszeripar. Megjegyzem, nem vagyok bioőrült, de nem csak azt szeretném, hogy finom legyen valami.

  • 2007.03.28 16:21:13nicky*

    hát a cikk írójával meglehtősen különböző ízlésem van a jelek szerint.



    Elég válogatós manus vagyok, de a subway és a duran szvsz. kritikán aluli, viszont a sundance alsó hangon érdemel egy 4-est (a hátszínes cucc 5-öst). A Culináris 5-ösét adom, a Bruch szendvics belinkelt képe viszont már optikailag is hánytat.



    Marie asszonynál még nem jártam, de ezek után kénytelen leszek azt is tesztelni.



  • 2007.03.28 16:21:21acsa77

    Bocsánat a többszöri elküldésért.

  • 2007.03.28 16:37:09vasszűz

    A felvezetőben az áll (nem itt, a velvet.hu-n), hogy hol vannak a legjobb helyek a városban, viszont nem derül ki, melyik az a város.

  • 2007.03.28 16:45:13Euclio

    Nem biomániás hozzászólónak:

    1 kg-os fehérkenyér kb. 70 dkg BL55-ös lisztből lesz.

  • 2007.03.28 17:11:55ribizli

    A Culinaris pofátlanul drága. Az utóbbi időben direkt figyelem, hogy 10-20%-kal drágábbak náluk a máshol is kapható termékek.

    Ha pedig szendvicstesztelés, akkor illene pl. azt is figyelni, hogy húsmentesből (nem csak vegáknak, de nekik is) milyen választék van!

  • 2007.03.28 17:23:23Laló

    Katjana. Csak én nem értem mit akarsz mondani? :)

  • 2007.03.28 17:26:42Laló

    Laló.

  • 2007.03.28 19:45:43katjana

    Laló (ha te kérdezted), semmi, csak schneiderék egy régebbi teszteléséről beszéltem nekik és osztottam az ész, hogy mi legyen, ha más formában megismétlik, mert meg fogják.

  • 2007.03.28 21:58:48rumci74

    Apró megjegyzés: a rukolát valami rejtélyes oknál fogva szeretjük hosszú k-val mondani/írni, az olaszok megrónának minket ezért. De hogy biztosan elkerüljük a problémát, mondjuk szép régi magyar nevén borsmustárnak (vö. http://gatling.ikk.sztaki.hu/~kissg/harc/bedo4.html is), s így azonnal plasztikusan elmondjuk a kevésbé gourmet-knak is, hogy milyen ízre számíthatnak.

    Különben meggyőző az elemzés.



    Egy másik Culinaris-fan (igaz, a Hunyadi téri boltban még nem találkoztam szendviccsel, de minden egyéb finomsággal igen)

  • 2007.03.29 00:02:58pafff

    A Subway 2 és 3 között fog maradni mindaddig, amíg nem csinálnak valamit a kenyerükkel. Távolról sem emlékeztet sütőben sütött, roppanós bagettra. Hanem inkább nejlonzacskóban érlelt, szivacsból, lisztből és vízből nagynyomáson készített izé... minek nevezzelek. múltkor majdnem megkérdeztem, hozhatnám-e a kiflimet a közértből inkább.

  • 2007.03.29 01:48:34Zuzu

    Szóval el kell menni a Perc utcába, ha meg szeretném kóstolni a Clináris szendvicskínálatát, Az nekem elég messze esik a Kőbánya-Újpest vonaltól. Sajnos.. De hát ez már az én egyéni szoc.problémám.

  • 2007.03.29 01:49:11Zuzu

    Culináris

  • 2007.03.29 09:36:42Megmondtam má nemértő?

    "Két szelet hús között egy szelet kenyér" gondolta Lord Sandwich, és már érezte, hogy közel jár a megoldáshoz...

  • 2007.03.29 23:22:01bagaela

    Ejjj, hát kövezzen meg aki akar de én képtelen vagyok egy fehérkenyérrel készült szendvicset joizüen elfogyasztani, ugyhogy az alapbol kiesik ahol nincs barna. Már az iz miatt is, fehér kenyérbe minden más. Nálam a zsemle meg kiflipárositás max az általános iskolát idézö vajas-mézes kenyér párositásban müködik.

    Azért nálam a subway egészen bejön, a barna 'buciban' mézes-mustáros szosszal, teriyaki csirkével. Egy gyors egyetemrehurcolos edébnek tökéletes. A lakotárs is a Gurut imádja.

    Nagy szendvicsimádoknak ajánlom Dr. Oetker szendvicskrémes könyvét, abban vannak finomságok.



    Hamár ilyen gasztronomiában jártas mindenki, akkor tudna nekem abban segiteni, hogy a város mely fogd-és-vidd kávézojában tartanak állando jelleggel szójatejet?

  • 2007.04.02 14:30:32paloma

    Ami a Subwayt illeti, azóta bojkottálom őket, amióta spórolnak a hozzávalókkal. Vegetáriánusként csak egyféle szendvicsüket tudom enni, abba pedig az utóbbi időben csak annyi zöldséget tesznek, mint a húsos szendvicsbe kiegészítésként, amitől az nem csak száraz és üres, hanem aránytalanul drága is lesz. Úgy látszik, itthon nem tudják megérteni, hogy a vega szendvics tölteléke a zöldség. Pár kilométerrel a határon túl (Bécs) bezzeg úgy telerakták a bucit zöldséggel, hogy alig tudtam átfogni.

  • 2007.04.02 16:21:29ehran

    Sziasztok!



    Kicsit off leszek a témához, de nem tud valaki jó reggelizöhelyet Bp-en (lehetöleg belváros)? Ahol rendesen, beülösen lehet reggelizni, van tej, kakaó, kávé, tea, tojás, péksüti, egyebek, amik a reggeli "tartozékai"? Tudom, egyek otthon, de nagyon korán szoktam elindulni, amikor még nem kívánok enni, idöm sincs nagyon készíteni, viszont tanfolyam és meló közé be tudnék szorítani egy jó reggelit, ha lenne hol. Büfés melegszendvicshez, mekis reggeli menühöz nincs nagy kedvem. Mondjuk ha nincs más, némelyik - a cikkben szereplö - szendvicses sem tünik rossznak, akkor maradnak azok.

    Elöre is köszönöm a segítséget!

  • 2007.04.02 16:25:13schneider

    A Gerlóczy kávézóban van reggeli és a Vista Kávézóban is. Utóbbi rendes nagy rántottás felhozatallal.

  • 2007.04.02 17:23:19wendriner úr

    A Culinaris tenyleg neha bicskanyitogatoan draga (a legkinosabb, ha egyik hetrol a masikra emelkedik kb 20%-ot egy - nem ideny jellegu termek ara). A kacsa cucc tenyleg nem rossz, de az en izlesemnek hangyanyit keves benne a materia. Nem adnek nekik otost, mert:

    - elbizzak magukat es meg jobban arat emelnek

    - vettem le a pultrol mar szaraz(odo) szendvicset.

  • 2007.04.05 14:25:42ehran

    schneider:

    Köszönöm szépen, megnéztem a honlapokat, a Gerlóczy így nagyon szimpatikusnak tünt, ki fogom próbálni.

Blogok, amiket olvasunk

A TASZ JELENTI Azt hittem, jobban járok, ha nem az autót viszem szervizbe, hanem én megyek orvoshoz.

Képzeld el, hogy 15 éve minden nap ugyanazon az útvonalon mész a reggeli csúcsban munkába, majd a délutáni dugóban haza. Újabban visszatérő fájdalmat érzel a lábadban, mikor kiszállsz az autóból.

MAI MANÓ Kép-párok #187

Kép-párok rovatunkban minden alkalommal két olyan fotót láthattok, amelyeket neves fotóművészek készítettek ugyanazon témában vagy olyat, amelyeken éppen egymás munkáira reflektálnak.

HATÁRÁTKELŐ A lakókocsis élet árnyoldalai

Gyakran olvasni, hogy „persze, mert mindig csak a külföldi élet pozitívumairól van szó”, ami mondjuk szerintem nem igaz, de nem is ez a lényeg, hanem hogy a például a furgonlakó létnek is vannak bőven nehézségei.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta