Madonna for H&M: jó sok poliészter és V-kivágás

„Madonna is the cleverest fashion victim” – ezt Párizsból érkezett barátnőnk mondta a H&M Madonna kollekcióját átnézve, majd így folytatta: „nagyon jó érzéke van ahhoz, hogy elsőként megérezze, mi lesz az aktuális divat csúcsa, és mindig ő az első követő. De divatot nem diktál, és nincs saját stílusa.”

Pontosan ez volt érezhető Madonnának a H&M számára tervezett kollekcióján is: mi jóval merészebb megoldásokra számítottunk és egy kicsit több testbarát anyagra. Ezzel szemben volt jó sok poliészter, a legdurvábbnak pedig egy fekete testhez tapadó overall bizonyult.

A kollekció többsége visszafogott event-ruházat. Mindennapos viselésre a poliészter miatt szinte teljességgel alkalmatlan, igaz, ha abból indulunk ki, hogy Madonna jelenleg legszívesebben a díva képében látja viszont magát, abszolút adekvát.

Klikk!

A színek kiválasztása is mellőzi a túlzott hazardírozást: tojásfehér és fekete, valamint ezek variációi jellemzik a kollekciót, de néha egy-két apró minta is feltűnik. Ezzel szemben meglepően gyakori a kis, fényes bigyók használata. Az überdurva domina overall például mindjárt kis strasszokkal van kirakva a kivágás mentén, aminek köszönhetően leginkább a proli jelző illik rá. Ezt a darabot láthatjuk egyébként a lenti videóban Madonnán, amikor nem tudni pontosan miért, papírokat tömköd a dokumentumdarálóba.


„Majdnem megvettem ezt a ballonkabátot, de inkább visszamegyek a Zarába és ott veszem meg azt, amit kinéztem” – mondta érdeklődésünkre Linda, aki épp azt az amúgy nagyon szép anyagú, tojásszínű ballonkabátot tette vissza, ami nekünk is nagyon tetszett. Egy másik vásárló is elsőre meg volt elégedve, kritikát csak a ruhák anyaga kapcsán fogalmazott meg: „Ezt a műanyag kis blúzt fogalmam sincs, hogy mikor lehetne felvenni. Valószínűleg három perc alatt átizzadnám, és teljesen foltos lenne, de előbb tuti összegyűrődne rajtam” - mondta, majd az egész kollekcióval a kezében eltűnt a ruhatárban.



Ehhez nem kellett kétszer fordulnia, hiszen az egész M-kollekció nem állt több mint tíz darabból. Hiába kerestük a nagyon jó kritikákat kapott táskákat, öveket és cipőket, az eladóktól megtudtuk, hogy ezeket nem hozták el Magyarországra. Így összesen két dolgot találtunk, amit megvettünk volna: egy szusi-partira alkalmas, hátul megkötős, jó mélyen dekoltált ruhát (amiben Madonna a lenti videó elején látható) és egy V-kivágású, harang formájú, bézs dresszt, amiben a paparazzi képeket csináltuk magunkról. A kimonó hatású ruhán még tényleg gondolkodunk, hátha valami szűk nadrággal jól nézne ki.

Árak:
V-dekoltázsú harangruha: 12 990 Ft
Test vonalát követő, strasszos overall: 10 990 Ft
Rövid kiskabát: 12 990 Ft
Blúz: 10 990 Ft
Ballonkabát: 21 990 Ft
Bőrkabát: 35 706 Ft
Szusi-partira alkalmas ruha: 14354 Ft
Szabadidőruha jellegű selyem susogó: 12990 Ft

(A Madonna for H&M kollekció csak az Árkádban és a Camponában kapható).

 
 
 
(*Update: A Fashionista úgy tudja, a Madonna ruhákat elsősorban transzvesztiták kapkodták el New Yorkban. A drag queen közösség kifejezetten örült, hogy a kollekciót nagy méretekben is árulják, a flitterekről és a fényes díszekről nem is beszélve).
 

Nézze meg, hogy milyen Madonna, amikor ötvenévesen dominát játszik!
Oszd meg másokkal is!
Mustra