OFFLINE

Peking kajafronton is készül az olimpiára

2007. március 21., szerda 10:04

Kategóriákba sorolják az év végéig a pekingi hatóságok a nyugati ételeket kínáló éttermeket, kávéházakat és bárokat, hogy megkönnyítsék 2008-as olimpiára érkező látogatók eligazodását - írja a China Daily. "Az a célunk ezzel a lépéssel, hogy rövid idő alatt javítsuk a nyugati ételkínálatot Pekingben. Kitűnő alkalom erre a 2008-as olimpia" - idézte a napilap a pekingi nyugati étel szövetség egyik illetékesét. A vendéglátóhelyek besorolásánál nemcsak az ételek minőségét, hanem a felszolgálás színvonalát és a higiéniai feltételeket is figyelembe veszik majd az értékelők.

A szövetség, amely azt szeretné, ha jövőre tízezer felkészült szakács fogadná a nyugati turistákat, tavaly novemberben kínai szakácsokat küldött továbbképzésre az Egyesült Államokba, Franciaországba és Olaszországba. Így elkerülhetővé válnak az olyan félreértések is, amelyek miatt korábban előfordult, hogy a sertésbordához eperszószt, vagy pirítóshoz konzerv spagettit szolgáltak fel hivatalos banketteken.
(Forrás: MTI)

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta