OFFLINE

Peking kajafronton is készül az olimpiára

2007. március 21., szerda 10:04

Kategóriákba sorolják az év végéig a pekingi hatóságok a nyugati ételeket kínáló éttermeket, kávéházakat és bárokat, hogy megkönnyítsék 2008-as olimpiára érkező látogatók eligazodását - írja a China Daily. "Az a célunk ezzel a lépéssel, hogy rövid idő alatt javítsuk a nyugati ételkínálatot Pekingben. Kitűnő alkalom erre a 2008-as olimpia" - idézte a napilap a pekingi nyugati étel szövetség egyik illetékesét. A vendéglátóhelyek besorolásánál nemcsak az ételek minőségét, hanem a felszolgálás színvonalát és a higiéniai feltételeket is figyelembe veszik majd az értékelők.

A szövetség, amely azt szeretné, ha jövőre tízezer felkészült szakács fogadná a nyugati turistákat, tavaly novemberben kínai szakácsokat küldött továbbképzésre az Egyesült Államokba, Franciaországba és Olaszországba. Így elkerülhetővé válnak az olyan félreértések is, amelyek miatt korábban előfordult, hogy a sertésbordához eperszószt, vagy pirítóshoz konzerv spagettit szolgáltak fel hivatalos banketteken.
(Forrás: MTI)

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

KERTÉSZ Ötletek zöldségágyások beültetéséhez

A nyár általában a pihenés időszaka, ezért a legtöbben ilyenkor már nem akarnak intenzív gondoskodást megkövetelő zöldségeket vetni. Lássuk, mint lehet tenni!

OTTHONTÉRKÉP Hagyd le a képről apu sörhasát!

A nappali ajtaján belógó hatalmas sörhas, egy csak félig látszó kutya vakarózó hátsó lába, lerágott csirkecsont a könyvespolcon – biztosan mindenki látott hasonló vicces vagy visszataszító fotókat ingatlanhirdetésekben.

MÁS TÉSZTA Búzadara dal - megyek panírozni

A nyár minden bizonnyal legújszerűbb dallamos hip-hop slágerében réteslisztről, búzadaráról és kenyérlisztről énekelnek a debreceni egyetem afrikai származású hallgatói. Ne hagyd ki!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta